Kokos-havermout koekjes
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 30 minuten, koken 15 minuten, totaal 45 minuten |
Voor: | 20 à 25 koekjes |
Deze koekjes zijn heerlijk knapperig, en blijven dat ook als je ze een paar dagen bewaart. Vergeleken met andere koekjes zijn deze ook redelijk gezond omdat ze voornamelijk uit volkoren granen bestaan, met relatief weinig suiker.
Je kunt eindeloos experimenteren met de de smaken en ingrediënten. Probeer ze bijvoorbeeld eens met fijngehakte noten, gedroogde vruchten of alleen met koekkruiden.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 1/3 kop plantaardige melk
- 1/2 kop rietsuiker of witte basterdsuiker
- 1/3 kop neutraal smakende olie
- 1 theelepel vanille extract (zakje vanillesuiker is ook goed)
- 1/2 kop tarwebloem of volkorenmeel
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/8 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 2 koppen snelkook havermout
- 1/3 kop geraspte kokos
- 1/3 kop rozijnen (optioneel)
Bereiding
Meng in een kom de melk, suiker, olie en vanille tot een min of meer gladde massa. Voeg de bloem, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder en zout toe en mix tot alles is opgenomen. Meng de havermout, kokos en eventueel rozijnen erdoor.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er kleine hoopjes beslag ter grootte van een eetlepel op, 1,5 cm uit elkaar. De hoopjes hoeven niet vreselijk net te zijn, in de oven bakken alle uitsteeksels er stevig aan vast, maar maak ze wel een beetje plat, anders blijven ze in het midden zacht.
Bak ze 12 minuten tot ze goudbruin beginnen te worden. Laat ze helemaal afkoelen en bewaar ze dan in een luchtdicht afgesloten bak of koektrommel.
10 Reacties
Schrijf een reactie