Gerookte paprikapoeder

Engels: smoked paprika powder

Wat is het?

Gerookte paprika is een pittige Spaanse specerij met een vrij sterke rooksmaak.

Waar gebruik je het voor?

Het poeder is heel lekker om te verwerken in vleesvervangers zoals tempeh bacon and seitan rookworst. Wij gebruiken het soms ook in stoofschotels met tomaat, om ze net een beetje extra smaak te geven.

Waar kun je het kopen?

Gerookte paprika is te koop bij sommige toko’s en specialistische kruidenwinkels. Als je het niet kunt vinden bij jou in de buurt kun je het op internet bestellen, bijvoorbeeld bij De Peperbol in Amsterdam. Je hebt per recept over het algemeen maar een klein lepeltje nodig, dus het gaat lang mee.

Recepten

Recepten met: "gerookte paprika", "gerookte paprikapoeder", "gerookte paprika poeder".

Duitse vegan currywurst

Vegan currywurst bratwurstDeze vegan currywurst brengt me in gedachten naar Berlijn. Op bijna ieder plein, station en winkelcentrum vind je daar currywurst snackbars. De laatste keer dat ik er was in 2019, boden heel veel van die tentjes ook een vegan optie aan! Super leuk, en zeker nu tijdens de lockdown zou ik er heel graag weer […]

Vegan basis weekmenu

Vegan weekmenuDeze maand hebben heel veel mensen vegan gegeten in het kader van de Nationale Veganchallenge, VeggieChallenge en Veganuary. Super tof! Als je net begint met plantaardig eten, is het vaak een beetje zoeken hoe je zonder teveel moeite lekkere maaltijden maakt en alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Voor cliënten die daarmee worstelen maak ik vaak een […]

Banaan-mandarijnenjam

Banaan-mandarijnenjam receptMijn ogen waren weer eens groter dan mijn maag bij de fruitkraam op de markt, dus aan het eind van de week hadden we nog wat bananen en mandarijntjes over die eigenlijk wel op moesten. De jamvoorraad begon ook te slinken en ik had nog een pakje geleisuiker in de kast staan, dus zo werd […]

Loaded nacho’s met zelfgemaakte vegan kaassaus

Vegan loaded nacho's met zelfgemaakte vegan kaassausWist je dat je van aardappels en wortel met een paar extra ingrediënten heel simpel de lekkerste vegan kaassaus kunt maken? Ik wilde het eerst zelf ook niet geloven, tot ik het een keer probeerde. Ik gebruik deze magische kaassaus nu overal. In ovenschotels zoals lasagne, over de bloemkool bij een ouderwetse AGV maaltijd en […]

Bestellen bij MegaFoodStunter – 35 kg eten voor € 50,-

Gele bietensalade met augurk en zilveruitjesAfgelopen maandag, op een van de heetste dagen van het jaar, arriveerde er een diepvries-bestelwagen bij ons huis met 10 kilo tomatenschijfjes, 5 kilo blokjes gele biet, 5 kilo paprikablokjes, 35 Solero bio perzikijsjes, 24 bloemkoolpizzabodems, 24 bietenpizzabodems en 5 kilo Italiaanse groenteburgers. Voor deze enorme bult voedsel betaalde ik slechts 50 euro. Dit was […]

Rabarber-appelkruimeltaart

Rabarber-appelkruimeltaart veganIk ben jarig in mei, dus rabarber is de perfecte vulling voor een mooie verjaardagstaart. Eerder maakte ik al deze taart met rabarber en aardbei, maar aardbeien zijn in mei eigenlijk nog net niet in het seizoen en komen dan uit een verwarmde kas of uit het buitenland. Daarom maakte ik dit keer een taart […]

De beste keukenspullen, in mijn nieuwe keuken!

Keukenapperaten nieuwe keukenMisschien is het je opgevallen dat ik de eerste maanden van dit jaar weinig gepost heb. David en ik hebben namelijk net een heerlijke jaren 30 woning gekocht en we waren druk bezig met verbouwen en verhuizen! Drie maanden lang stonden we bijna iedere vrije dag met een sloophamer, zaag, boormachine of schilderkwast in onze […]

Zuurdesemcrêpes met paddenstoelen

Vegan zuurdesem crêpe met paddenstoelenvullingIk ben weer lekker aan het experimenteren met zuurdesem (maak je eigen starter!). Het deel dat overblijft bij het voeren van de starter gooien we natuurlijk niet weg, dus dat betekent lekker veel pannenkoeken eten! Zuurdesempannenkoeken hebben een heel bijzondere smaak. Helemaal niet zuur, maar eerder hartig/umami. Dat combineert fantastisch met paddenstoelen. Ik had toevallig […]

Vegan flammkuchen

Vegan flammkuchen receptFlammkuchen is het Duits-Franse zusje van pizza. De bodem is heel dun en wordt gemaakt zonder gist. In plaats van tomatensaus gebruik je zure room als basis voor de toppings. Super lekker als lunch, avondmaaltijd of borrelhapje! Omdat er geen gist wordt gebruikt hoeft het deeg niet te rijzen en kan het dus vrijwel meteen […]

Een noodvoorraad voor iedere dag

Noodvoorraad houdbare productenVanwege het coronavirus slaan veel mensen een voorraad houdbaar eten in. David en ik doen rustig aan, want we hebben eigenlijk altijd voldoende voorraad voor een paar weken. Dat is niet omdat we ons voorbereiden op een nucleaire winter of de zombie apocalypse, maar gewoon omdat het handig is. Met een voorraad heb je altijd […]