Bestellen bij MegaFoodStunter – 35 kg eten voor € 50,-

11 August 2020 onder Overige
Kenmerken: 
Gele bietensalade met augurk en zilveruitjes

Afgelopen maandag, op een van de heetste dagen van het jaar, arriveerde er een diepvries-bestelwagen bij ons huis met 10 kilo tomatenschijfjes, 5 kilo blokjes gele biet, 5 kilo paprikablokjes, 35 Solero bio perzikijsjes, 24 bloemkoolpizzabodems, 24 bietenpizzabodems en 5 kilo Italiaanse groenteburgers. Voor deze enorme bult voedsel betaalde ik slechts 50 euro.

Dit was een bestelling van MegaFoodStunter, een online winkel die grote partijen eten verkoopt die anders weggegooid zouden worden. Deze post wordt niet gesponsord, ik heb gewoon zelf een bestelling geplaatst omdat ik benieuwd was naar deze manier van eten kopen.

Zoals vaak het geval is met producten die weggegooid dreigen te worden, is de kwaliteit van de producten gewoon goed, maar het gewicht of de verpakking voldoet bijvoorbeeld niet helemaal aan de eisen. Op de meeste spullen zit nog een lange houdbaarheidsdatum, dit kun je zien in de webwinkel. Megafoodstunter koopt deze producten in en verkoopt ze door met een flinke korting. Voor zover ik weet zijn zij momenteel het enige Nederlandse bedrijf die dit zo doen. Ze bezorgen ook in België en een deel van Duitsland.

In deze blogpost lees je mijn ervaring met MegaFoodStunter, hoeveel ik bespaard heb met deze bestelling, en tips over hoe je zo'n grote hoeveelheid voedsel kunt opslaan en verwerken.

Megafoodstunter bestelling

Hoe werkt het?

Megafoodstunter heeft een wisselend assortiment. Vorig jaar heb ik ook wel eens op hun website gekeken en toen hadden ze bijna alleen maar vleesproducten. Nu keek ik toevallig weer en dit keer waren er verrassend veel plantaardige opties bij. Je moet dus een beetje geluk hebben.

Nadat je een bestelling geplaatst hebt (minimum bestelbedrag 50 euro) krijg je binnen enkele dagen een mailtje met de bezorgdatum en -tijd. Je moet zorgen dat er dan iemand thuis is om de bestelling te ontvangen en alles in de vriezer te doen. Meestal is het mogelijk om een andere tijd te kiezen. Mocht het echt niet lukken om op die tijd thuis te zijn, dan kun je de bestelling nog annuleren. Bezorgen is gratis en je betaalt de bestelling aan de deur als die wordt geleverd.

De klantenservice is redelijk behulpzaam en reageert meestal binnen een werkdag. Bij mijn bestelling kreeg ik per ongeluk groenteburgers in plaats van de plakjes banaan die ik had besteld. Gelukkig waren de groenteburgers vegan, dus ik vond het in dit geval niet zo'n probleem. Als er iets fout gaat met je bestelling krijg je meestal een toegoedbon voor korting in de webwinkel. Om die te kunnen gebruiken moet je natuurlijk wel weer een nieuwe bestelling plaatsen.

Megafoodstunter bestelwagen

Is het de moeite waard?

Ik heb even zitten rekenen en de producten waar ik nu 50 euro voor heb betaald, zouden in de supermarkt ruim 250 euro gekost hebben. Wat dat betreft is het dus zeker de moeite waard! Of het voor jou persoonlijk de moeite waard is om zo'n bestelling te doen, hangt er helemaal vanaf of je de bestelde producten ook echt gaat gebruiken. Het is verstandig om van tevoren een plannetje te maken, wat je ermee gaat doen. Ik heb zelf sowieso graag een flinke voorraad, dus zo'n grote bestelling past helemaal in mijn straatje. Wij zijn bovendien dol op pizza's, tomaten, bietjes etc., dus ik heb het volste vertrouwen dat we de hele bestelling met plezier gaan opeten.

Waar laat je zoveel eten?!?

Ruim 20 kilo diepvriesgroente, 5 kilo burgers en bijna 50 pizzabodems, dat past niet zomaar in je vriezer. Wij hebben sinds de verhuizing twee koelvriescombinaties, in de keuken en in de schuur. De vriezers hebben we van tevoren vrijwel helemaal leeggegeten en toen paste bijna de hele bestelling erin. Een paar pizzabodems en een zak bietjes liggen in de koelkast en die eten we de komende dagen. Een grote vrieskist was handig(er) geweest, maar die hebben we niet. Een andere optie zou zijn om de bestelling te delen met een vriend of buur.

Volle vriezers

Besteltips

Als je ook wilt bestellen bij MegaFoodStunter heb ik een paar tips voor je. Let in de eerste plaats op of je het allemaal kwijt kunt en of het echt een goede besparing is. Bij het aanbod op dit moment zijn de 5 kilo vegan burgers voor 10 euro (2 euro per kilo) bijvoorbeeld een veel betere aanbieding dan de 10 kilo falafel voor 45 euro (4,50 per kilo). Zo'n iets duurder product kan wel helpen om je bestelling boven de besteldrempel 50 euro uit te tillen, zonder dat je vriezer overloopt. Het dus maar net wat je handig vindt.

Helaas is het niet voor alle producten duidelijk of ze vegan zijn. Ik heb MegaFoodStunter gevraagd of ze de ingrediënten bij de producten kunnen vermelden, maar dat hebben ze tot nu toe niet gedaan. Ik heb zelf daarom alleen 'veilige' producten besteld zoals de groente, pizzabodems en waterijsjes. De groenteburgers die ik per abuis kreeg waren gelukkig ook vegan, anders hadden we die weggegeven. Als je vegan bent en ook wilt bestellen, stuur dan zeker een berichtje naar de klantenservice dat je graag wilt kunnen zien welke producten plantaardig zijn! Hopelijk pakken ze dit alsnog op.

Tot slot wat tips voor je vriezer. Zo'n megabestelling is een mooie stok achter de deur om eerst de vriezer leeg te eten. Als je dan toch bezig bent, kun je hem ook lekker even helemaal ontdooien en schoonmaken. Zonder al dat aangevroren ijs heb je meteen weer extra ruimte voor eten! Als je vriezer lades heeft, kan het handig zijn om die er (deels) uit te laten, omdat ook dit extra ruimte oplevert (zie de foto van de vriezer met pizzabodems).

Low budget vegan pizza met tomaat, paprika en ui

Wat ga ik nu allemaal maken?

Het zal duidelijk zijn dat wij de komende tijd regelmatig pizza zullen eten. We werken allebei thuis en een gezonde pizza met lekker veel groente gaat er prima in voor de lunch. Normaal zou dat aardig in de prijzen lopen, maar voor 21 cent per pizzabodem is het prima te doen. Als we geen zin meer hebben in pizza (is dat mogelijk?), zijn de pizzabodems ook gewoon als brood te eten, bijvoorbeeld bij een kom soep.

De paprika en tomaat worden deels gebruikt als pizzatopping. Verder kan ik die prima verwerken in pasta's en roerbakgerechten. De blokjes gele biet gaan in salades, soepen en stoofpotjes. Het bord bietensalade met een groenteburger en tomaatjes op de foto bovenaan kost hooguit 80 cent!

De groenteburgers kunnen op een burgerbroodje, maar ook bij de pasta of AGV. Misschien snijd ik er een paar in stukjes voor in een soep of roerbakgerecht. De ijsjes komen ook zeker wel op met dit warme zomerweer.

Als ik mijn vriezer voor iets anders wil gebruiken, zou ik ook de groente ook nog kunnen inmaken, zodat ze op kamertemperatuur houdbaar zijn. Van bieten kun je bijvoorbeeld pickles maken met uien en azijn. Tomatensaus of tomatensoep kan worden ingemaakt in weckpotten.

Gaan we dit vaker doen?

Ik vind het een hele leuke uitdaging om zo'n grote hoeveelheid low budgetproducten te verwerken, dus ik sta er zeker voor open om dit nog eens te doen. Dan moeten we wel eerst onze vriezers weer leegeten! En het is natuurlijk ook afhankelijk van het assortiment van MegaFoodStunter. Als ze geen vegan producten hebben, valt er voor ons niks te bestellen.

Heb jij wel eens een hele grote hoeveelheid van iets gekocht omdat het een super goede aanbieding was, bijvoorbeeld op de markt of online? Zou je dat nog eens doen? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

16 Reacties

Chandrakanthi op 11-8-2020 - 17:58
Hoi! Leuk om te lezen=) wij hebben ook op die manier wel eens hier besteld. Het minimum bedrag is 100€. Enkel in de maand juli was het 50€. Soms hebben ze een aanbieding qua minimum bestel bedrag en ze hebben zelfs een tijdje gehad dat er helemaal geen minimum was. Verder eetsmakelijk de komende tijd=) de paprika en wortel al in stukjes vonden wij erg handig! Als je even geen zin hebt om te koken kun je toch heel snel een goede maaltijd op tafel zetten.
Martine op 11-8-2020 - 21:39
Hoi Chandrakanthi, dankjewel voor je comment! Het minimum bestelbedrag is nu in augustus nog steeds €50,-, voor mij in ieder geval (misschien is het in andere regio's anders?)
Suzanne op 12-8-2020 - 0:39
Bedankt voor de tip! Net voor 50 euro een bestelling gedaan...
Marijke op 12-8-2020 - 11:43
Hoi Martine, ik keek net op de bestellijst, maar ik zie dat producten soms 2 weken over datum zijn. Dat mag toch niet?!
Martine op 12-8-2020 - 17:27
Hoi Marijke, producten die over de datum zijn mogen nog gewoon verkocht worden als ze nog hun normale eigenschappen bezitten en geen gevaar zijn voor de gezondheid (dus niet bedorven of in kwaliteit achteruit gegaan). THT-datums zijn eigenlijk heel willekeurig en veel producten zijn nog lang na de datum gewoon goed te gebruiken. Zie hier voor meer informatie: https://www.nu.nl/economie/471902/supermarkt-mag-verlopen-producten-verkopen.html
Yvonne op 12-8-2020 - 20:14
Hallo staat op de producten ook de ingredientenlijst? Ik kan dit nl. op de website niet vinden bij de producten zoals bijvoorbeeld bloemkool pizzabodem?
Martine op 13-8-2020 - 11:30
Hoi Yvonne, Megafoodstunter zet op dit moment inderdaad geen ingrediëntenlijsten bij de producten. Ik heb daarom (een beetje op de gok) dingen besteld die zeer waarschijnlijk vegan zouden zijn. Stuur zeker even een bericht aan Megafoodstunter dat je graag de ingrediënten zou weten. Hopelijk pakken ze dit op als er genoeg mensen naar vragen.
greet merceij op 15-8-2020 - 18:44
ik was ook een tijdje bij megafood.staan hier veel positieve dingen.ik las anders andere dingen op sites .1 jaar over datum bevroren..afspraken niet nakomen. vorige week veel mensen ontdooide spullen.1 persoon had maden op het vlees en zo goedkoop zijn ze niet meer .contact moet via tickets .nou ik hoef daar niets meer
Martine op 24-8-2020 - 11:22
Hoi Greet, ik heb ook wisselende ervaringen gelezen over MFS, maar mijn ervaring met hun klantenservice en de kwaliteit van de producten was gewoon goed.
christien op 22-9-2020 - 15:41
hey wat een handige tip, zeker de moeite waard om eens te kijken. We wilden al een extra vriezer aanschaffen omdat de vriezer die we nu hebben te klein aan het worden is nu onze kinderen richting hun tienerjaren gaan.
Annemarie op 29-9-2020 - 21:01
Lijkt me ook een goed idee voor voedselbanken om daar bestellingen te doen. Vaak krijgen die donaties.
Saskia op 2-12-2020 - 13:46
Ik heb inmiddels ook mijn eerste bestelling gedaan en het viel me op dat bij de vleesvervangers nu wèl de ingrediënten vermeld staan. Nu, in december 2020, behoorlijk wat vegan aanbod.
Jennifer Kisten op 2-1-2021 - 15:57
Dag Goed initiatief! Mooi dat mensen dit uitproberen! Helaas voor Coeliakie, andere intoleranties en allergieën is dit onmogelijk want ingrediënten lijsten moet vermeld worden! Ook voor besmetting gevaar zoals bij mij Tarwe en gluten is een no go! Er zijn mensen met hype voor een glutenvrij dieet en dan heb je zoals ik medisch verantwoord en met biopsie bewezen dus moeten we echt voorzichtig! Wanneer komt er een tablet voor Coeliakie lol gluten is lekker! Ik vermijd "gokken" anders beland ik bij eerste hulp! Groetjes en gelukkig nieuw jaar! Ohhh is al 2 Januari al?
Ilaria op 13-1-2021 - 19:00
Hoi, Rijden ze overal naartoe? Want ik zit even naar de vrachtroute te kijken maar ik zie geen rotterdam e.o. bijvoorbeeld. Gr ilaria
Rowan op 21-5-2023 - 2:19
Wat zijn enkele populaire plantaardige producten die momenteel beschikbaar zijn in het assortiment van Megafoodstunter?
Sex Videos op 11-2-2024 - 6:51
What i do not understood is in truth how you are not actually a lot more smartly-liked than you may be now. You are very intelligent. You realize therefore significantly in the case of this topic, produced me individually imagine it from numerous numerous angles. Its like men and women don't seem to be fascinated until it is one thing to do with Woman gaga! Your own stuffs nice. All the time care for it up!

Schrijf een reactie