Duitse vegan currywurst

8 February 2021 onder Bijgerecht
Kenmerken: , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 5 minuten, koken 10 minuten, totaal 15 minuten
Voor: 4 personen
Vegan currywurst bratwurst

Deze vegan currywurst brengt me in gedachten naar Berlijn. Op bijna ieder plein, station en winkelcentrum vind je daar currywurst snackbars. De laatste keer dat ik er was in 2019, boden heel veel van die tentjes ook een vegan optie aan! Super leuk, en zeker nu tijdens de lockdown zou ik er heel graag weer rondlopen, de stad bewonderen en lekker een bakje currywurst eten.

Reizen zit er nog even niet in, maar gelukkig is zelf currywurst maken helemaal niet moeilijk. De meeste ingrediƫnten heb je waarschijnlijk al huis. Je hebt alleen nog vegan braadworstjes nodig. Ik gebruikte dit keer de nieuwe worsten van Vivera (heel geslaagd!), maar mijn zelfgemaakte seitan-zeewierworstjes doen het vast ook heel goed doen in dit recept.

Serveer de currywurst met frietjes of brood en eventueel een salade om er een complete maaltijd van te maken.

Ingrediƫnten

  • 4 vegan braadworsten
  • 1 middelgrote ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels olie
  • 125 gram ketchup
  • 1-2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepel sambal of sriracha chilisaus
  • 1 eetlepel kerriepoeder

Bereidingswijze

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, en bak de vegan braadworsten rondom goudbruin. Snipper ondertussen de ui fijn.

Haal de braadworsten uit de pan en laat ze even afkoelen. Snijd ze dan in plakjes.

Bak ondertussen de ui in de tweede eetlepel olie. Voeg de tomatenpuree toe, bak die even mee en blus af met een scheutje water. Voeg nu ook ketchup, balsamico, sojasaus, sambal en kerriepoeder toe en laat het geheel even doorkoken. Proef de saus en voeg eventueel nog wat extra van de smaakmakers toe. Als de saus te dik is kun je hem ietsje verdunnen met water.

Voeg tot slot de in plakjes gesneden worsten weer toe en warm nog even door. Strooi er voor het serveren eventueel nog wat extra kerriepoeder over.

Een Engelstalige versie van dit recept vind je hier.

Schrijf een reactie