Citrustaart met bessen
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Feestdagen, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zomergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 15 minuten, koken 50 minuten, totaal 120 minuten |
Voor: | 10 personen |
Soms heb je zin in een mooie taart, maar je hebt geen zin om er lang voor in de keuken te staan. Deze taart is perfect voor die momenten. In hooguit 15 minuutjes staat hij in de oven, en dan heb je er verder geen omkijken meer naar.
Als je voorraadkast een beetje goed gevuld is, heb je de meeste ingrediënten voor deze taart waarschijnlijk al in huis. Als je ook nog een doosje bevroren fruit in de diepvries hebt, kun je deze taart misschien nu wel meteen maken. De taart is lekker fris van smaak, en door de bessen ziet ie er heerlijk zomers uit. Enjoy!
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 20 gram maizena (of nog 20 gram bloem)
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 150 gram sinaasappelsap of plantaardige melk
- 100 gram plantaardige olie (bijvoorbeeld milde olijfolie of koolzaadolie met botersmaak)
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel citroenaroma (optioneel, niet per se nodig als je sap gebruikt in plaats van melk)
- 200 gram gemengd diepvriesfruit (ik had bosvruchtenmix van Lidl)
Bereiding
Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met een beetje olie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kleine kom de bloem, maizena, bakpoeder en zout. Meng in een grote kom de melk of sap, olie, suiker, vanille en citroenaroma. Voeg eerst de ene helft van het droge mengsel bij het natte mengsel en meng met een vork of garde. Doe dan ook de tweede helft van het droge mengsel erbij en mix opnieuw tot er een dik deegachtig beslag ontstaat.
Spreid het beslag uit over de bodem van de vorm. Het is niet erg als het niet helemaal lukt om het netjes tot aan de randen uit te smeren. Tijdens het bakken zet het uit en verdeelt het zich vanzelf over de hele vorm. Verdeel het diepvriesfruit over het beslag. Laat aan de randen een stukje vrij.
Zet de springvorm in de oven en bak de taart ongeveer 50 minuten. De taart is gaar als een prikker die je in het midden steekt er min of meer schoon uitkomt. Laat de taart helemaal afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Dek de taart af met folie en laat hem minstens een paar uur, maar liefst een hele dag staan om op smaak te komen.
54 Reacties
Schrijf een reactie