Boerenkooltaart met champignon-kerriesaus
14 March 2016 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Wintergerecht |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 40 minuten, koken 30 minuten, totaal 70 minuten |
Voor: | 3-4 personen |
Deze prachtige hartige taart is een creatie van Davids moeder. Boerenkooltaart klinkt misschien een beetje bijzonder, maar hij is ontzettend lekker. De combinatie van een knapperige korst, smeuïge boerenkool, pittige saus en een fijne beet van de noten in de vulling is echt heerlijk. Heel erg de moeite waard om eens te proberen. Misschien dat het bij jou in de familie ook een nieuwe favoriet wordt.
Als je deze taart met boerenkool wilt maken moet je snel zijn, voordat hij weer uit het seizoen is. (Waarom hebben we hier geen zomerboerenkool, zoals in de VS!?) Als er geen boerenkool is kun je de taart ook met savooiekool of broccoli maken.
Dit recept is genoeg voor 3 grote of 4 kleinere eters. Als je er nog een stevige soep als voorafje bijgeeft is het genoeg voor 5 à 6 mensen. Op zich is dit geen super bewerkelijk recept, maar als je de tijd hebt en je wilt het jezelf helemaal makkelijk maken bereid je de taart 's middags al voor, en dan hoef je hem rond etenstijd alleen nog maar in de oven te schuiven.
Ingrediënten
Voor de bodem en vulling
- 25 gram margarine of olie
- 3 middelgrote uien, in halve ringen
- 4 grote tenen knoflook, gesnipperd
- 600 gr verse gesneden boerenkool (geen diepvries, want dat is voor dit recept niet lekker)
- 100 gram paranoten (of walnoten), in stukjes
- 2 theelepels gedroogde dille
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel miso
Voor de saus
- 50 gram margarine of olie
- 400 gram champignons, in niet al te grote stukken
- 2 theelepels gedroogde bieslook
- 50 gram bloem
- 400 ml ongezoete sojamelk
- 2 theelepels kerriepoeder
- Zout naar smaak
Voor de bodem van de taart
- 7 à 8 plakjes diepvries bladerdeeg of deeg voor hartige taart
15 Reacties
Schrijf een reactie