Appel-walnootcake
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Lekker voor kinderen, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 50 minuten, totaal 60 minuten |
Voor: | 10-15 personen |
Dit is een heerlijk lichte en smeuïge cake, een perfect voorbeeld van appelmoes als vervanger van eieren (en een perfecte manier om overgebleven appelmoes op te maken). De walnoten geven extra smaak en beet, maar zonder is ook lekker. Gebaseerd op een recept uit het boek 100 Best Vegan Baking Recipes.
Update: de foto bij dit recept is gemaakt door lezer Inez Jagerman. Inez voegde nog wat rozijnen toe aan het recept en versierde de cake met poedersuikerglazuur en gehakte nootjes. Super lekker!
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 1 kop bloem
- 1 kop tarwemeel
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel zout
- 3/4 kop suiker
- 1/3 kop neutraal smakende olie
- 1 kop appelmoes
- 1/4 kop sojamelk of andere plantaardige melk
- 1/3 kop gehakte walnoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng bloem, meel, bakpoeder, kaneel en zout in een middelgrote kom. Meng de suiker en olie in een grote kom en roer daarna de appelmoes en melk erdoor. Roer de droge ingrediënten door het natte mengsel tot de klonten weg zijn. Meng de walnoten erdoor.
Giet het beslag in een rechthoekige cakevorm of ronde bakvorm en bak de cake 50 minuten. Test eventueel met een prikker of de binnenkant gestold is.
25 Reacties
Schrijf een reactie