Snelle Turkse pizza’s
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Koolhydraatarm, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Zomergerecht |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 20 minuten, totaal 30 minuten |
Voor: | 2-4 personen |
David is helemaal weg van de vegan Turkse pizza's van Lekker Anders. Ik vind die ook heerlijk en ze zijn fijn als makkelijke maaltijd, maar het gaat bij mij dan toch een beetje kriebelen of ik zoiets niet goedkoper en voedzamer kan maken.
Zo gezegd, zo gedaan! Ik nam volkoren wraps als basis en gebruikte sojabrokjes voor de saus. Zo zijn ze nog steeds vrij makkelijk en snel te maken aan het eind van je werkdag. Laat je niet afschrikken door de wat langere ingrediëntenlijst, want de meeste dingen heb je waarschijnlijk gewoon in huis. Als je mijn koolhydraatarme wraps gebruikt zijn deze ook nog eens low carb proof, mocht je dat willen.
Ingrediënten
- 50 gram sojabrokjes (of een bakje vegagehakt)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 grote ui, fijn gesnipperd
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2-3 tenen knoflook
- 1-2 theelepels sambal (als je van pittig houdt)
- 3 eetlepels naturel sojayoghurt
- 1 eetlepel vegan mayo (of extra sojayoghurt)
- 1/2 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 4 (volkoren) tortilla wraps
- 100 gram sla, in reepjes
- 2 tomaten, in blokjes
- Extra seitan, vegan kipstukjes, of tofufeta (optioneel, voor extra vullende wraps)
Bereiding
Doe de sojabrokjes in een pannetje en voeg water toe tot ze net niet onder staan. Doe de sojasaus erbij en laat vijf minuten koken tot het water is opgenomen (sla dit over als je kant-en-klaar vegagehakt gebruikt, je hebt dan ook geen sojasaus nodig).
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui en paprika ongeveer 5 minuten tot de ui zacht en glazig is. Doe het gehakt, de tomatenpuree, knoflook, sambal en een scheut water erbij en laat nog een paar minuutjes sudderen. Als het mengel erg droog is, voeg dan nog wat meer water toe, maar het moet geen soep worden.
Maak een knoflooksaus van de sojayoghurt, mayo, citroensap en knoflookpoeder. Smeer de gehaktsaus in een dun laagje op de tortillawraps. Verwarm een tweede koekenpan (of maak de oude even schoon) en rooster de besmeerde tortilla's nog even zodat ze bruine plekjes krijgen aan de onderkant en lekker warm zijn. Bak eventueel ook nog wat extra seitan, kipstukjes of maak een snelle tofu feta.
Vul de gebakken wraps met de sla, tomaat, knoflooksaus en eventueel de extra seitan. Om ze makkelijk te kunnen eten is het handig om één kant in te pakken met een stukje aluminiumfolie of bakpapier, zodat ze vulling er niet uit valt.
4 Reacties
Schrijf een reactie