Vegan pizza met drie kazen

door onder Avondmaaltijd
Kenmerken: , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 2 personen
Vegan pizza met drie kazen

Mmm, pizza! Ik 'moest' de nieuwe vegan mozzarella van Veggi Filata testen voor Gewoon Vegan, en ik had nog een restje Violife for pizza kaas en zelfgemaakte tofu feta in de koelkast, dus dat werd vegan drie-kazen pizza. Je zou ook de zelfgemaakte 'moxarella' uit dit recept kunnen nemen in plaats van de Veggi Filata.

Ik maakte langzaam rijzend pizzadeeg wat niet gekneed hoeft te worden. Je gebruikt dan de helft van de normale hoeveelheid gist en laat het deeg extra lang rijzen (3 uur op kamertemperatuur of een hele dag in de koelkast). Als je graag vaker pizza eet kun je het recept voor de bodem ook verdubbelen en de tweede helft na het rijzen invriezen. Voor wat extra smaak maakte ik de bodem voor 1/3 met volkorenmeel, maar je kunt ook 100% bloem gebruiken. Als je het lekker lui wilt zijn kun je ook een kant-en-klare bodem gebruiken.

Ingrediƫnten

Voor de bodem

  • 160 gram (1 kop) bloem
  • 80 gram (1/2 kop) volkorenmeel
  • 1/2 theelepel instant gist
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie + een beetje extra
  • ongeveer 140 ml (2/3 kop) lauwwarm water

De toppings

  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 kleine rode paprika, in reepjes
  • 100 ml tomatensaus
  • 100 gram diepvriesspinazie, ontdooit
  • 1 bolletje (60 gram) vegan mozzarella, in plakjes
  • 60 gram vegan pizzakaas, geraspt
  • 100 gram zelfgemaakte tofufeta

Bereiding

Meng de bloem, volkorenmeel, gist en zout in een grote kom. Doe de olijfolie en het water erij, en roer met een lepel tot al het droge meel is opgenomen. Gebruik eventueel je handen als het moeilijk gaat, maar kneed het deeg niet verder door.

Giet een scheutje olie in de kom en rol het deeg hierin zodat het straks minder plakt. Dek de kom af en laat het deeg 3 uur rijzen op een tochtvrije plek tot het volume is verdubbeld (je kunt het ook 8-24 uur in de koelkast laten rijzen, als je het later pas wilt gebruiken).

Verwarm de oven voor op 220 graden. Stort het gerezen deeg uit op een stuk bakpapier en druk het met je handen uit tot een mooie dunne rechthoekige (of ronde) pizzabodem. Verplaats de bodem met het bakpapier naar een ovenrooster en zet hem even apart.

Bak de uien en paprika in een koekenpan met een beetje olie tot ze zacht en bruin beginnen te worden. Laat ze niet helemaal zacht worden, want ze garen straks nog verder in de oven. Ga ondertussen alvast aan de slag met de andere toppings.

Smeer de tomatensaus uit over de pizzabodem en verdeel de geraspte pizzakaas en mozzarella erover. Leg de spinazie in kleine hoopjes op de pizza. Leg nu de gebakken uien en paprika erop en strooi als laatste de blokjes tofufeta erover.

Schuif de pizza in de hete oven en bak hem ongeveer 15-17 minuten. Houd hem de laatste minuten goed in de gaten zodat de randjes niet verbranden.

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.