Supermakkelijke chocoladepudding uit de oven
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Lekker voor kinderen, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Voor: | 2-3 personen |
Het aanbod veganistische toetjes in de supermarkt (en zelfs in de biowinkel) is niet bepaald overweldigend. Als je eens iets anders wilt dan sojayoghurt of sojavla dan moet je het bijna wel zelf maken. Die sojatoetjes zijn ook niet zo budgetvriendelijk.
Omdat ik niet altijd tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan, ben ik op zoek naar eenvoudige dessert-recepten die toch beetje een luxe resultaat geven. Deze pudding kost minder dan 50 cent en je kunt hem in minder dan 10 minuutjes in elkaar draaien, bijvoorbeeld terwijl je stoofpot staat te pruttelen op het fornuis. Daarna schuif je de bakjes in de oven en dan is de pudding klaar tegen de tijd dat je toe bent aan het dessert.
Zo'n gebakken pudding lijkt meer op een vochtige cake dan op een Hollandse griesmeel- of custardpudding. Het water dat je eroverheen giet voordat de pudding de oven ingaat, bindt zich met de overige ingrediƫnten en vormt een soort chocoladesaus. De pudding zal tijdens het bakken flink rijzen, dus zorg ervoor dat je ovenschotel of -bakjes lekker diep zijn, zodat de inhoud niet over de rand stroomt.
Ingrediƫnten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 1/2 kop tarwebloem
- 1/3 kop suiker + 2 eetlepels (of equivalent suikervervanger)
- 3 eetlepels cacao + 1 eetlepel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/3 kop plantaardige melk of water
- 1 eetlepel neutraal smakende olie
- 1/2 kop warm water
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een kleine ovenschotel (15 cm doorsnee) of twee kleine ovenbakjes (10 cm doorsnee) in met een beetje olie of margarine.
Meng in een kom de bloem 1/3 kop suiker, 3 eetlepels cacao en het bakpoeder. Voeg de melk en olie toe en roer met een vork tot alle bloem is opgenomen.
Schep het beslag in de ovenschotel of bakjes. Sprenkel nog 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel cacao over het beslag. Giet tot slot het warme water eroverheen. Zet de pudding in de oven en bak ongeveer 20 minuten tot hij bubbelt. Laat de pudding een beetje afkoelen en eet hem lauw of koud.
16 Reacties
Schrijf een reactie