Snijbonen-linzen stoofpotje met hartige aardappelpuree
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Supermarktvriendelijk, Zomergerecht |
---|---|
Voor: | 2 personen |
Ik ben terug van congres, dus we trekken de broekriem stevig aan en gaan we weer over op budgetvoer. Ik vind het eigenlijk wel fijn. Elke dag uit eten klinkt leuk, maar na een paar dagen begon al dat vette zoute restaurantvoedsel wel een beetje te vervelen. Geef mij maar een keuken vol verse groente en peulvruchten! Dit recept is van vorige week, want ik heb zo snel nog geen nieuwe dingen in elkaar gedraaid.
Op de markt kocht ik een grote zak snijbonen voor een euro. Ik vind snijbonen super lekker, dus ik wilde een eenvoudig gerecht maken waarin hun smaak goed tot zijn recht zou komen. Als je de linzen eenmaal gekookt hebt is dit een super snel gerecht. In plaats van de aardappelpuree zou je er ook quinoa of een ander graan bij kunnen eten.
Ingrediënten
1 kop = 240 g = een flinke koffiemok
Voor de stoofschotel
- 1/2 kop droge linzen + 1 1/2 kop water (of 1 blik gekookte linzen)
- 1 1/2 eetlepel sojasaus
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 2 uien, in dunne halve ringen
- 1 grote wortel, in kleine blokjes
- 400 g snijbonen, in ruiten gesneden
- 1/8 theelepel versgemalen peper
- 1 kop bouillon
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel maizena
Voor de aardappelpuree
- 500 ml aardappelpuree (instant mag)
- 2 eetlepels edelgist vlokken
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 eetlepel plantaardige margarine of olie
Bereiding
Maak de stoofschotel
Kook de linzen met het water, sojasaus en knoflook 30 minuten tot ze gaar zijn. Als je linzen uit blik gebruikt, voeg dan later de sojasaus en knoflook samen met bouillon toe aan de stoofpot. Maak ondertussen de groente schoon en begin alvast met het koken van de stoofpot.
Fruit de ui in een scheutje olie tot hij glazig is. Voeg de wortel, snijbonen, bouillon en peper toe en laat de groente ongeveer 10 minuten stoven tot ze gaar zijn. Schep een beetje vocht uit de pan en meng dit met de maizena. Giet het maizena papje terug in de pan en voeg ook de gekookte linzen en mosterd toe. Laat het geheel nog even doorwarmen en binden.
Maak de aardappelpuree
Maak aardappelpuree van gekookte aardappelen of poeder. Breng de puree op smaak met de gistvlokken, zout en margarine. Serveer de puree en stoofpot in een diep bord.
15 Reacties
Schrijf een reactie