Snelle doperwtjesstamp met vegan rookworst

door onder Avondmaaltijd
Kenmerken: , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 2 personen
Doperwtjes stamppot met rookworst, vegan

David en ik zijn geen grote stamppoteters, maar deze doperwtjesstamp gaat er goed in, zeker als er snel nog even iets gemaakt moet worden aan het einde van een lange werkdag. Stiekem maak ik het ook wel eens met instant aardappelpuree (bijv. van Maggi), dan staat het echt binnen 10 minuutjes op tafel. Ik doe graag een beetje edelgist door de aardappelpuree voor een lekker hartige smaak.

Ik serveerde de stamppot dit keer met mijn favoriete Duitse rookworstjes van het merk Hobelz, maar het is ook lekker met een andere eiwitbron, bijvoorbeeld kant-en-klare gekruide tofureepjes of tempehblokjes.

Zoek je nog meer eenvoudige vegan recepten, kijk dan eens op de site van de VeganChallenge. Deze week begint de nieuwe Challenge, op 1 april (geen grapje). Als je het een leuke uitdaging vind om de hele maand plantaardig te eten, kan ik je zeker aanraden om mee te doen!

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels, geschild en in blokjes
  • 400 gram diepvries doperwtjes
  • 4 eetlepels edelgist
  • 1 eetlepel (koolzaad)olie of margarine
  • 1 theelepel zout
  • Een scheutje ongezoete plantenmelk (optioneel)
  • Vegan rookworst, in plakjes of blokjes

Bereiding

Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Kook ondertussen in een ander pannetje de doperwtjes vijf minuten. Giet de aardappelen en doperwtjes af. Stamp de aardappelen tot puree en meng de edelgist, olie en zout erdoor. Voeg eventueel een scheutje ongezoete plantenmelk toe om de puree wat smeuïger te maken. Schep tot slot de doperwtjes door de puree. Serveer de stamppot met de rookworst.

Schrijf een reactie