Romige cakefrosting

Deze topping lijkt een beetje op monchou en is een heerlijk op taarten en cakes. Als je wilt kun je er zelfs toefjes van spuiten. Maak het liefst wel een dag van tevoren, zodat het goed kan opstijven, anders is het niet stevig en voelt het vettig aan in je mond. Gebaseerd op de slagroom van Chantal van het blog deplantaardigekeuken.

Ingrediënten

Bereiding

Doe in een hoge mengbeker sojamelk, zoetmiddel, vanilleextract, bindmiddel en citroensap. Voeg de olie toe en bewerk het geheel met de staafmixer op een hoge stand tot het een dikke witte emulsie is geworden. Zet de topping minstens een paar uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast om op te stijven.

Je kunt de topping nu gebruiken, maar je kunt hem ook eerst nog met een garde of gewone mixer opkloppen, zodat hij wat luchtiger is. Smeer de topping op een cake, spuit er toefjes van, of gebruik hem als vulling tussen twee lagen van een taart.

6 Reacties

Karin van Oosterhout-Steenbergen op 13-5-2016 - 10:37
Dag Martine, Kan je mij adviseren over een neutraal smakende olie? Hartelijke groeten, Karin.
Martine op 13-5-2016 - 10:53
Hoi Karin, je kunt zonnebloemolie, koolzaadolie, rijstolie of arachide olie nemen. Die smaken allemaal neutraal. Olijfolie is bijvoorbeeld minder geschikt.
Karin van Oosterhout-Steenbergen op 13-5-2016 - 12:23
En mag de sojadrank ook gezoet zijn?
Martine op 13-5-2016 - 12:26
Ja, dat mag! :)
Karin van Oosterhout-Steenbergen op 21-5-2016 - 19:19
Dag Martine, ik heb deze crème gebruikt tussen de lagen van de bruidstaart. Om het mooi stevig te laten worden heb ik Klop Fix van dr. Oetker gebruikt, net zoveel tot ik het genoeg vond. In plaats van vloeibaar zoetmiddel heb ik poedersuiker gebruikt. Bovendien heb ik voor rijstolie gekozen. Dat smaakt volgens mij het meest neutraal. hartelijke groeten, Karin
Martine op 23-5-2016 - 9:54
Super! Ik vind het echt heel leuk dat je de bruidstaart hebt gemaakt met behulp van mijn recepten.

Schrijf een reactie