Romige cakefrosting
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Feestdagen, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Snel klaar, Suikervrij, Supermarktvriendelijk, Zuivel of kaas alternatief |
---|---|
Voor: | 1 laag op een taart van 24 cm |
Deze topping lijkt een beetje op monchou en is een heerlijk op taarten en cakes. Als je wilt kun je er zelfs toefjes van spuiten. Maak het liefst wel een dag van tevoren, zodat het goed kan opstijven, anders is het niet stevig en voelt het vettig aan in je mond. Gebaseerd op de slagroom van Chantal van het blog deplantaardigekeuken.
Ingrediënten
- 4 eetelepels (ongezoete) sojamelk
- 1/4 theelepel vloeibaar zoetmiddel
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1/3 theelepeltje johannesbroodpitmeel of Tartex Vegabin (als het niet koolhydraatarm hoeft te zijn kun je ook een theelepel maizena of arrowroot gebruiken)
- 1 eetlepel citroensap
- 125 ml neutraal smakende olie
Bereiding
Doe in een hoge mengbeker sojamelk, zoetmiddel, vanilleextract, bindmiddel en citroensap. Voeg de olie toe en bewerk het geheel met de staafmixer op een hoge stand tot het een dikke witte emulsie is geworden. Zet de topping minstens een paar uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast om op te stijven.
Je kunt de topping nu gebruiken, maar je kunt hem ook eerst nog met een garde of gewone mixer opkloppen, zodat hij wat luchtiger is. Smeer de topping op een cake, spuit er toefjes van, of gebruik hem als vulling tussen twee lagen van een taart.
6 Reacties
Schrijf een reactie