Op congres – de voorbereidingen

7 September 2013 onder Overige
Kenmerken: 
Paderborn

Deze blogpost is het eerste deel van een serie over mijn ervaringen op congres in Paderborn. Hier lees je deel twee, drie en vier.

Ik ben komende week voor mijn werk op congres in Paderborn, een kleine stad in Duitsland. Ik overnacht in een hotel, wat betekent dat ik niet makkelijk zelf vegan eten kan verzorgen, en dus afhankelijk ben van wat er in de omgeving te koop is en wat ik op het congres krijg. Dit is de eerste keer sinds ik 100% vegan ben gaan eten dat ik naar een groot meerdaags congres ga, dus ik vind het best wel spannend!

De voorbereidingen

Om te beginnen heb ik de organisatie laten weten dat ik vegan eet, uitgelegd wat dat betekent, en gevraagd of er rekening mee kon worden gehouden. Ik kreeg als antwoord dat dit inderdaad kon, dus ik ben heel benieuwd wat ze gaan maken. Voor de zekerheid neem ik wel een voorraadje tussendoortjes en eten voor 'noodgevallen' mee.

Als je op Facebook zoekt naar 'Vegan + stadsnaam' vind je vaak een Facebookgroep met vegans uit die stad. Dat is super handig, want daar staan dus tips van plaatselijke veganisten over de beste locaties om te eten etc. Met behulp van Facebook en Happycow heb ik een paar restaurants en cafés gevonden die plantaardige maaltijden serveren en een natuurwinkel met veel vegan producten.

Waarschijnlijk kan ik jullie dus komende week trakteren op foto's van lekker Indiaas of Thais eten en natuurlijk het congresdiner waar de kok hopelijk een mooie creatie voor me gaat brouwen. De budgetchallenge is even een paar dagen 'on hold'. Hopelijk kan ik mijn collega's verleiden om samen de lokale vegan opties uit te proberen.

Eten om mee te nemen

Ik neem lekker veel gezonde tussendoortjes mee, want dat heb je wel nodig als van 's morgens tot 's avonds lezingen volgt en tussendoor nog wilt netwerken met je collega's. De maaltijden tijdens zo'n congres bestaan meestal uit veel vet, snelle koolhydraten en weinig verse groente, dus dan is het erg fijn als je in ieder geval een beetje voedzaam kunt snacken. In mijn tas zit dus een voorraadje gedroogd fruit, noten, en zelfgemaakte lijnzaad-sesam crackers.

Ik neem ook mijn eigen ontbijt mee, zodat ik 's morgens voor de eerste lezingen even snel wat kan eten niet afhankelijk ben de vegan opties in het hotel. Ik pak een zakje muesli gemengd met sojamelkpoeder in. Dat kan ik in mijn hotelkamer dan aanmaken met water en klaar is het ontbijt! Plantaardig melkpoeder vind je bij sommige biowinkels en Aziatische toko's. Je kunt het ook bestellen bij Veggiedeli.

5 Reacties

Angelika op 7-9-2013 - 8:33
Succes en ook plezier!
Uniflame op 7-9-2013 - 11:42
Ik ben erg benieuwd wat je allemaal te eten gaat krijgen. Slim van je om je zo goed voor te bereiden. Nu heb je wel het geluk dat Duitsland veel meer vegan friendly schijnt te zijn dan NL. Dat sojamelk poeder spreekt me dan weer niet echt aan, maar het is wel een hele handige oplossing zo.
Martine op 8-9-2013 - 7:42
Ja, Duitsland is inderdaad wat meer vegan friendly dan Nederland, maar het hangt er wel heel erg af van waar je bent. In kleine steden is het toch vaak veel vlees en kaas en weinig kennis over veganisme. Gelukkig zijn er in Paderborn veel etnische restaurantjes waar je als veganist goed terecht kan.
Bonnie op 10-9-2013 - 23:02
Haha, dat van die "weinig verse groente" bleek bij het diner dus mee te vallen. :) Wel slim om zelf wat dingen mee te nemen - kan geen kwaad en een goed ontbijt is toch belangrijk. Leuk dat je je ervaringen hier deelt!
Martine op 12-9-2013 - 9:27
Ja, ik heb dit keer aanzienlijk meer groente gegeten dan toen ik nog als vegetariër naar congressen ging. Het was wel vaak platgekookte groente met veel zout en olie. Het eerste wat ik heb gedaan toen ik weer thuis was een grote tas vol groente kopen. Voor het avondeten at ik een mini stukje pizza met daarbij een bakje trostomaten, driekwart komkommer en een paprika. Ik had zo'n zin in verse rauwe onbewerkte groente!

Schrijf een reactie