Mexicaanse one-pot-pasta
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Lekker voor kinderen, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 15 minuten, totaal 20 minuten |
Voor: | 3-4 personen |
Ik ben dol op éénpansgerechten. Ze zijn meestal makkelijk te maken, je hebt er weinig afwas van en vaak zijn ze ook nog eens redelijk snel klaar. Ik ben dus erg blij met de uitvinding van 'one-pot-pasta': pastagerechten die je in één pan klaarmaakt. Eerst vroeg ik me af of de pasta wel goed gaar en niet te klef zou worden als je hem samen met de saus kookt, maar ik doe het nu regelmatig zo en het gaat prima! Je moet alleen opletten dat je precies de juiste hoeveelheid water toevoegt.
De ingrediëntenlijst is aan de lange kant, maar omdat je alles alleen maar de pan hoeft te kiepen en aan de kook brengen is het echt een simpel recept. Als je het aan het eind van de dag helemaal niet meer ziet zitten kun je eventueel een zakje voorgesneden (diepvries) groente gebruiken en de kruiden vervangen door twee eetlepels Mexicaanse kruidenmix (wel eentje zonder zout).
Het idee voor dit recept kwam van deze toffe Duitse blog. Ik heb de ingrediënten een beetje aangepast aan wat er nog in de koelkast en de vriezer lag. Dit is echt zo'n recept waar je eindeloos veel variaties op kun maken, afhankelijk van wat je in huis hebt. Neem bijvoorbeeld prei in plaats van ui of vervang de paprika en wortel door pompoen. De pasta is natuurlijk ook lekker met Italiaanse kruiden in plaats van Mexicaanse.
Ingrediënten
- 250 g pasta, bijvoorbeeld fusilli
- 1 ui, gesnipperd
- 1 paprika, in reepjes
- 1 wortel, in kleine blokjes
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 1 klein blikje (150 g) mais
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes met sap
- 500 ml water
- 1 blokje plantaardige bouillon (voor 1 liter vocht)
- 1 eetlepel olijfolie (optioneel)
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gemalen korianderzaad
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 1/2 kop (1 blik) gekookte kidneybonen
- 2 eetlepels edelgist vlokken (optioneel)
- 1/3 kop sojayoghurt of plantaardige room (optioneel)
Bereiding
Doe alle ingrediënten behalve de kidneybonen, edelgist en yoghurt in een grote pan en breng aan de kook. Doe een deksel op de pan, draai het vuur wat omlaag en laat het mengsel 12 à 13 minuten zachtjes koken tot de pasta beetgaar is. Schep de inhoud van de pan af en toe even om zodat het niet aanbrandt.
Voeg tot slot de kidneybonen en eventueel de edelgist en yoghurt toe. Laat het geheel nog een minuut of twee op laag vuur doorwarmen. Proef of het gerecht zout genoeg is voor jou smaak en voeg eventueel nog wat extra toe.
15 Reacties
Schrijf een reactie