Gerst

Engels: barley

Gerst is een ondergewaardeerd soort graan. Het is te koop bij biowinkels onder de naam gerst of gort en ziet eruit als tarwekorrels. Als je het lang kookt, krijg je oma’s gortepap. Als je het korter kookt, 20 à 30 minuten, krijg je lekker dikke korrels met een zachte, veerkrachtige beet, de perfecte textuur voor in een salade of bij een curry. Gerst is ook lekker in soep. Kook het bijvoorbeeld mee met de erwtensoep, minstens een half uurtje.

Recepten

Recepten met: "gerst", "gort", "gerstekorrels".

Koolhydraatarme focaccia

Low carb focaccia, vegan koolhydraatarmDeze focaccia bevat een fractie van de koolhydraten van gewoon brood, maar hij is heerlijk zacht en luchtig. Serveer met een lekkere Italiaanse soep of salade, of maak er een pizza van!

Salade met tempeh en avocado

Salade met tempeh en avocado, veganDeze salade is een nieuwe favoriet hier in huis. De romige avocado combineert fantastisch met de hartige lichte rooksmaak van de tempeh en de zoet-zure smaak van de balsamico dressing. Geschikt als lunch, lichte avondmaaltijd, of (in een kleinere portie) als voorgerecht.

Pittige tempeh met gestoomde boerenkool

Pittige tempeh met gestoomde boerenkool en kapucijners, veganDeze tempeh kun je supersnel klaarmaken en het is heel veelzijdig. Hier serveer ik het met gestoomde boerenkool en jonge capucijners, maar je kunt er natuurlijk ook andere groentes bij eten, of het in een pitabroodje of wrap verwerken. Boerenkool wordt lekker mals en sappig als je het stoomt, een heel andere textuur dan je gewend bent van de stamppot.

Wintergroente met seitan en hartige misosaus

Koolraap met misojus, veganHet ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar deze saus is echt ontzettend lekker. Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen met een sterke hartige smaak. Het is een fantastische smaakmaker om snel een eenvoudige maaltijd mee aan te kleden.

Boerenkool salade

Boerenkool salade, veganBoerenkool staat niet bekend als een typische saladegroente, maar toch kun je er heerlijke salades mee maken. Het is het fijn om de dressing even goed in te laten trekken, zodat de kool lekker mals en zacht wordt. Je kunt deze salade dus prima 's morgens al klaarmaken en meenemen voor de lunch.

Seitan scramble

Seitan scramble, vegan Je wilt seitan eten, maar er is geen tijd om de seitan een uur te stomen of koken? Het kan, met deze seitan scramble die je in een paar minuten gaar bakt in een koekenpan.

Tofu scramble

Tofu scramble, veganDeze scramble is een echte vegan basismaaltijd. Simpel, snel, goedkoop en vullend! Je kunt het eten als ontbijt, lunch en zelfs bij het avondeten. Serveer het los, eventueel met een salade erbij, of doe het in een wrap of pitabroodje met een lekkere dot ketchup en/of hete chili saus.

Hemelse chocolade-vanilletaart met mokkacrème

Mokkataart, vegan, zonder melk, zonder eiMijn schoonzusje vierde afgelopen weekend haar verjaardag en ze had mij gevraagd om een lekkere taart te bakken. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen! Ik ben dol op mokkataart, maar vegan mokkataart is helaas nog bijna nergens te vinden (wel bij Baklust in Den Haag). Ik wilde dus een mokkataart maken. Deze […]

Noedelsoep met groente en ogenboontjes

Noodlesoep met ogenboontjes, veganDeze Aziatisch getinte maaltijdsoep is mijn nieuwe favoriete recept voor als ik snel wat wil eten. Je maakt hem in één pan en als je een beetje vlug bent is hij binnen 15 minuten klaar. Het is bovendien een heel budgetvriendelijk gerecht waarvoor je alle ingrediënten in de supermarkt kunt kopen.