Fudgy vegan brownies

door onder Cake en gebak, Dessert
Kenmerken: , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: ongeveer 16 porties
Fudgy brownies, vegan

Van een vriendin kreeg ik dit recept doorgestuurd (thanks Aviva!). Wat mij betreft zijn dit de perfecte brownies. Héél machtig, lekker fudgy en met een knapperig laagje bovenop. Ze zijn ook helemaal niet moeilijk om te maken. Alle ingrediënten koop je gewoon bij de supermarkt en ze staan in no time in de oven.

Ingrediënten

  • 150 g (3/4 kop) suiker
  • 60 ml (1/4 kop) plantaardige olie (bijv. koolzaad-, olijf-, zonnebloem- of rijstolie)
  • 120 ml (1/2 kop) plantaardige melk, eventueel met chocoladesmaak
  • 1 theelepel vanille extract (of 1/2 zakje vanillesuiker)
  • 160 g pure of extra pure chocola
  • 80 gram (2/3 kop) tarwebloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. En bekleed een rechthoekige ovenschaal of bakvorm van 24 bij 15 cm met bakpapier.

Meng in een kom de suiker, olie, melk en vanille extract tot de suiker zo veel mogelijk opgelost is. Smelt ondertussen de chocola in een pannetje op heel laag vuur of au bain marie. Doe nu de gesmolten chocola, bloem en cacaopoeder bij het suikermengsel en roer tot een glad beslag. Werk snel, zodat ze chocola niet kan stollen.

Giet het beslag in de met bakpapier beklede vorm. Zet de vorm in de oven en bak 25 minuten. Het beslag is dan nog niet helemaal gestold, maar dat is goed, want dan blijven ze lekker smeuïg. Laat de brownies helemaal afkoelen en zet ze afgedekt een aantal uur weg (liefst tot de volgende dag), tot ze lekker smeuïg en niet meer kruimelig zijn. Haal ze dan uit de vorm, pel het bakpapier eraf en snij de brownies in 16 vierkante blokjes.

123 Reacties

Luna
5-12-2014

Wauw. Ziet dat er even megalekker uit. Dit recept komt op mijn lijstje.

Martine
5-12-2014

Ze zijn ook héél lekker. Zo snel mogelijk maken! ;)

Marianne
5-12-2014

Nou, ik ben niet zo'n chocolademens, maar dít ga ik zeker een keer maken. Wat een prachtige verleidelijke foto!

Martine
6-12-2014

Leuk Marianne, ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Sanne
6-12-2014

Oh, brownies! Heerlijk! Dat heb ik ook al in geen honderd jaar meer gegeten. Ja, apart idee hè, die kaas erdoorheen? Ik had het van een vriendinnetje en ik vond het lijken op een gekke combi, maar zeker een om uit te proberen. Jouw havermout klinkt heerlijk! Als de havermout die je eet je bevalt, waarom zou je dan veranderen :D? Maar een beetje experimenteren is altijd wel heel leuk. En dat kookboek MOET ik hebben! Elke avond verheug ik me alweer op mijn ontbijt haha, ik ben heel benieuwd naar dit boek :D. (ik heb nog wat tegoed op een bol.com cadeaukaart staan, misschien is dit een mooi cadeautje voor mezelf!) Liefs, bedankt voor de goeie tip :).

Dennis
8-12-2014

He Martine, er staat op de website dat je de suiker in de blender moet doen zodat de korst perfect word. Is er een reden dat je dit uit jouw stappen hebt gehaald?

Martine
9-12-2014

Goed opgelet! Klopt, ik heb het recept aangepast, omdat weinig mensen een blender hebben die het aankan om suiker fijn te malen. In mijn recept moet je de suiker oplossen in de vloeibare ingrediënten, dat geeft een vergelijkbaar effect.

Astrid
27-1-2015

Deze brownies blijf ik maar tegenkomen, dus ik moet ze maken :) ik ga er walnoten door doen en misschien de tarwebloem door spelt of amandelmelk vervangen. Ik laat het weten. Even een dummyvraag: kan ik jouw recepten ook pinnen op Pinterest?

Martine
27-1-2015

Met speltbloem en amandelmelk zijn ze vast ook lekker. Ik gebruik Pinterest zelf niet, maar in de statistieken zie ik best veel mensen die Vegetus bezoeken via Pinterest, dus het moet kunnen lijkt me.

Astrid
15-2-2015

Ze zijn heerlijk geworden, met extra pure chocola, hazelnootmelk, speltmeel en een halve cup walnoten er door.

Martine
15-2-2015

Fijn dat ze zo goed gelukt zijn Astrid!

Sandy
28-2-2015

Hoi Martine, Net voor de eerste maal een vegan dessert gemaakt! Super receptje van je, volledig veganistisch worden is dankzij jouw website een stuk makkelijker! :)

Martine
1-3-2015

Leuk Sandy! Probeer ook zeker onze andere bakrecepten. Veganistisch gebak is heerlijk en vaak makkelijker te maken dan gebak met ei.

Natalie
17-3-2015

Ik ben deze nu aan het maken! Mijn kinderen hebben beide koemelkallergie en mijn man waarschijnlijk een ei intollerantie... Ik ben benieuwd ik laat het weten!

Martine
17-3-2015

Leuk Natalie! Ik hoop dat ze in de smaak vallen bij je gezin.

Sofie
29-3-2015

Wat een super recept! echt heerlijk! Bedankt!

Martine
30-3-2015

Fijn dat het lekker was Sofie!

Kelly
25-4-2015

Ik heb de brownies vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk, heb zelfs het beslag stiekem afgelikt :) Het enige wat ik jammer vond is dat ze bij mij niet erg hoog zijn maar meer een centimeter of 2,5. Is dat normaal of kan ik iets doen om ze hoger te krijgen?

Martine
25-4-2015

Hoi Kelly, het klopt dat deze brownies niet gemaakt zijn om veel te rijzen tijdens het bakken. Je zou kunnen proberen om er wat bakpoeder aan toe te voegen, maar ik weet niet of dat veel verschil zal maken. Als je ze in een kleinere vorm maakt, worden ze natuurlijk vanzelf ook hoger. Ze moeten dan misschien wel iets langer in de oven.

Linda
14-5-2015

Hoi Kelly, Ff een tipje, ik gebruik altijd zelfrijzend bakmeel hierbij waardoor ze ook hoger worden. Veel succes voor als je het nog een keer maakt. Fijne dag nog! Linda

will
14-5-2015

o dat is een zeer goed ideetje linda! ik zal het ook gaan proberen. Miss kunnen we ze dan samen op eten? ;)

Martine
14-5-2015

Goed om te weten dat het werkt Linda. Zelf vind ik het juist lekker als ze niet te luchting zijn, maar als mensen ze wat meer gerezen willen hebben is dat een goeie tip!

Kristien
24-7-2015

Ze waren super lekker!

Martine
27-7-2015

Fijn Kristien, leuk dat je dit recept gemaakt hebt!

Diana
13-9-2015

Staat in de oven, ben benieuwd! Het ruikt in ieder geval héérlijk :-)

Martine
14-9-2015

Leuk dat je deze gemaakt hebt Diana! Was het lekker?

aaa
22-9-2015

Deze brownies heb ik al meerdere keren gemaakt en ik vind ze zo heerlijk! Zijn er ideeën over toppings die lekker zijn bij de brownie, om ze wat feestelijker te maken?

Martine
22-9-2015

Leuk om te horen dat ze zo goed bevallen! Je zou er bijvoorbeeld noten door kunnen mengen of overheen strooien (wel opletten dat die niet verbranden dan), een laagje chocoladeganache/glazuur zoals die van mijn makkelijke chocoladetaart maakt ze nog machtiger, of creamcheese frosting van Tofutti roomkaas. Verse aardbeien of ander fruit als topping zijn vast ook heerlijk. Je eigen creativiteit is de limit :)

Ayla
16-12-2015

Hallo, Toenet de brownies gemaakt. Ze smaken heerlijk... alleen ze zijn erg hard, ik heb het recept zo gevolgd als hier beschreven. Maar ik denk dat er toch iets fout is gegaan. Enig idee wat? Groetjes

Martine
16-12-2015

Hoi Ayla, deze brownies zijn inderdaad vrij stevig, maar ze zouden niet hard moeten zijn. Heb je ze misschien in de koelkast of in een koude kamer bewaard? Op kamertemperatuur (20 graden) zijn ze een stuk zachter.

Ayla
16-12-2015

Ze zijn ondertussen zo hard, dat ze niet meer te snijden zijn haha. Ze staan in de kamer, ik heb ze niet in de koelkast gezet.

Martine
16-12-2015

Hmm, dat is wel maf. Misschien was je oven te heet? Niet alle ovens geven betrouwbaar de juiste temperatuur. Je kunt dat zelf controleren met een oventhermometer.

Ayla
16-12-2015

Dat zou kunnen, ik ga het nog eens proberen :) Wat ik nog wil zeggen, een hele goede site met super recepten!

Janneke
31-12-2015

Heb gisteren een test batch gemaakt (uberhaupt de eerste keer dat ik iets bak, laat staan vegan!) En ze zijn fantastisch lekker!! Ze vallen wel een beetje uit elkaar.... hoort dat? Bakpapier is op dus heb de overschaal met olie ingesmeerd. Korst is aan de buiten- en bovenkant is wel supergoed. Kijken of ik nog een antwoord kan krijgen voor dat ik de batch voor vanavond ga maken, hihi.

Martine
31-12-2015

Hoi Janneke, Tof dat je dit als eerste(!) bakrecept geprobeerd hebt. Als je de brownies een paar uur laat staan voor je ze aansnijdt zijn ze minder kruimelig. Ik raad je wel aan om nog even een rol bakpapier te halen, want daarmee krijg je ze véél makkelijker uit de vorm en dat helpt ook tegen het uit elkaar vallen. Succes!

Sue
7-1-2016

Could you please translate to English. Thank you

Martine
8-1-2016

Hi Sue, I don't have time right now to translate, but this recipe was inspired by an English one: http://northernveg.blogspot.be/2011/09/super-fudgy-brownies.html I didn't change a lot, so if you follow that one, you'll get a similar result. I've fount that Google translate is also quite good at translating recipes from various languages into English, if you do want to read exactly what I did.

Elbrich
11-3-2016

Bij de recepten van AH/Allerhande kwam ik een recept tegen van brownietaart met pepermuntschuim. Niet vegan natuurlijk. Van de week heb ik hier een, goed gelukte, vegan variant van gemaakt. Voor de brownies heb ik jouw recept gebruikt. Het pepermuntschuim heb ik gemaakt door 100 ml. kikkererwtenvocht op te kloppen met ca. 100 gr.suiker, een halve tl xanthaangum, een tl citroensap en als laatste ca. 60 gr. tot poeder gemalen pepermuntkussentjes (ik had ze fijngestampt in een vijzel). Het resultaat was echt heel erg lekker.

Martine
11-3-2016

Dat klinkt inderdaad heel goed, leuk!

Niels
31-3-2016

Wow ziet er lekker uit! Ik ga ze zeker een keer maken!

Martine
1-4-2016

Ik ben benieuwd hoe ze je zullen bevallen Niels!

nina
20-5-2016

ze zitten in de oven! het ruikt al heeeeerlijk

Martine
20-5-2016

Leuk Nina!

Evelien
25-5-2016

Vorige week heb ik deze brownies gemaakt en ze waren heel snel op. Ik was er erg blij mee. Nu wil ik ook een glutenvrije versie maken voor iemand met een allergie. Heb je een idee voor een vervanging van bloem?

Martine
25-5-2016

Leuk dat je deze gemaakt hebt Evelien! Ik denk dat je de bloem prima kunt vervangen door een standaard glutenvrije meel-mix uit de supermarkt, of bijvoorbeeld door rijstmeel van de toko.

Evelien
29-5-2016

Bedankt voor je antwoord, Martine. Inmiddels is de eerste glutenvrije versie mislukt, waarbij ik een glutenvrije meelsoort had gebruikt die geschikt zou zijn voor gebak en koekjes. Ik gebruikte daar koolzaadolie bij. De tweede versie is wel gelukt, met een mengsel van boekweitmeel en rijstmeel en zonnebloemolie. Geen idee wat er is misgegaan de eerste keer. Nogmaals bedankt voor het heerlijke recept. Het is zo lekker simpel en met weinig moeite te maken. Echt een blijvertje wat mij betreft!

Martine
29-5-2016

Fijn om te horen dat het toch nog gelukt is! Gek dat het met het meel voor cake en gebak niet werkte. Zo zie je maar weer, er gaat niks boven zelf maken.

Fabienne
15-6-2016

2 weken terug gemaakt en ze waren heerlijk! Goed laten afkoelen in de vorm en de volgende ochtend (ja wat een discipline) pas aangesneden. Iedereen (voornamelijk niet-vegans) vond ze heerlijk, goede chocoladesmaak, lekker fudgy, kortom een succes en voor herhaling vatbaar. THNX!!

Martine
15-6-2016

Leuk om te horen dat ze zo goed gelukt zijn Fabienne!

Kiki
17-6-2016

Wat een heerlijk en makkelijk recept! Volgende keer maak ik een dubbele hoeveelheid want ze waren veel te snel op. ;-)

Martine
17-6-2016

Leuk Kiki! Fijn dat ze zo goed bevallen zijn.

Nena
18-6-2016

Ik ga ze maken voor mijn veganistische vriendin! Ik ga ze eerst zelf voorproeven, ze zitten in de oven :)

Martine
18-6-2016

Leuk Nena! Heel verstandig om ze eerst even zelf voor te proeven ;)

Natasja
27-6-2016

Het was heerlijk, dank voor het recept!

Martine
27-6-2016

Leuk om te horen Natasja!

Anne
7-7-2016

Ik heb deze inmiddels twee keer gemaakt, heerlijk! De tweede keer heb ik er kersen in gedaan, heel lekker. Het kan vast ook met kersen uit pot, maar ik heb het met verse kersen gedaan - wel even ontpitten natuurlijk. Het maakt de brownie iets minder droog en het ziet er ook nog eens mooi uit :)

Martine
7-7-2016

Leuk Anne! Ik kan me voorstellen dat het heel goed werkt met kersen erin.

Karlijn
15-9-2016

Ze staan in de oven. Collega van me is Hindoestaans en eet geen eieren dus dit als traktatie gemaakt. Beslag smaakte in ieder geval goed :)

Martine
15-9-2016

Wat lief dat je dit speciaal voor je collega maakt Karlijn! Eet smakelijk :)

Karlijn
16-9-2016

Ze zijn écht heeeerlijk! Ik ga ze op mijn housewarming zeker weer serveren :)

Karlijn
16-9-2016

Enige wat ik nog toegevoegd heb is een vingerpunt met zoutvlokken. Dit zorgt voor een goede balans met het zoete en haalt die smaak eigenlijk nog meer naar voren :)

Martine
16-9-2016

Klinkt goed Karlijn! Ik vind chocoladerepen met zeezout ook erg lekker.

lindsay
5-5-2017

Dit zijn de beste brownies die ik ooit gegeten heb en zo simpel om te maken. Dit is een blijvertje. Moet juist leren om er wat minder van te eten. :-) Zal wat extra op de hometrainer zitten.

Paulien
13-5-2017

Heb de brownies gemaakt, smaken erg goed. Alleen jammer dat ze wat cakeachtig zijn, ze hebben de neiging uit elkaar te vallen. Hoe krijg je ze iets kleffer, plakkeriger, zodat ze bij elkaar blijven? Meer olie, meer nat?

Martine
14-5-2017

Hoi Paulien, wat gek, deze brownies zijn bij mij nog nooit cake-achtig geweest. Ik zou inderdaad wat meer vocht/melk toevoegen.

Paulien
14-5-2017

Hoi Martine, maar vallen ze dan ook minder uit elkaar door extra melk toe te voegen? En hoeveel meer zou dat moeten zijn? Wel vreemd als je exact hetzelfde recept gebruikt, dat het eindresultaat toch anders is. Ik heb trouwens een heteluchtoven, daarvan zeggen ze dat je altijd 10% van de temperatuur moet afhalen. Dus ik heb ze iets minder heet gebakken.

Martine
14-5-2017

Als de brownies uit elkaar vallen omdat ze te droog (cake-achtig) zijn kan het helpen om extra melk toe te voegen ja. Heb je mijn reactie op je andere comment gezien, bij de wortelcake? Ik denk dat jouw oven van zichzelf een te lage temperatuur geeft, dat komt vaker voor. Dat zou ook bij dit recept problemen kunnen geven. Ik raad je aan om een losse oventhermometer te kopen, zodat je zelf kunt controleren of je oven de juiste temperatuur heeft.

Paulien
14-5-2017

Kun je trouwens ook wat appelpuree toevoegen, wordt het dan ook plakkeriger? Want wat doen de eieren normaliter in een brownie, zorgen die voor binding?

Paulien
14-5-2017

Hoi Martine, ik werk altijd met een oventhermometer, maar het lastige is dat elke oven anders is. Zoals ik al zei adviseren ze bij heteluchtovens de temperatuur 10% lager in te stellen als bij een gewone oven. Had ik dan bij de heteluchtoven ook gewoon op 180 graden moeten bakken?

Paulien
14-5-2017

Goed dat je begint over de wortelcake. Die had ik nl. dezelfde avond ook gemaakt. Die heb ik wel 1h20 gebakken ipv 45 minuten en nog steeds heel klef van binnen. Daar heb ik dus ook de temperatuur 10% lager gezet, maar veel langer gebakken. Uiteindelijk na 1h20 maar eruit gehaald, omdat anders de buitenkant te hard werd. Ik bakte gewone ake vroeger ook altijd iets langer, maar dan ook wat minder heet, dan waren ze altijd prima. Deze wortelcake kreeg ik ook niet goed.

Dees
22-6-2017

Zo! Deze heerlijke brownies staan voor de tweede keer in de oven. Dit keer met walnoten. Vorig weekend heb ik ze meegenomen naar familieweekend, zodat ik ook wat lekkers had. Nou, de rest van de familie heeft er ook heerlijk van gesmuld! De sinaasappelcake is net uit de oven. Ook een favorietje van mij. De recepten zijn niet moeilijk en heerlijk! Dankjewel! Morgen zal ik mijn verjaardag vieren met een heerlijke vegan traktatie.

Martine
22-6-2017

Super leuk om te horen Dees!

Barbara
1-8-2017

Wat een top recept! Ik heb de brownies samen gemaakt met mijn zoontje die last heeft van veel allergieën en onder andere geen koemelk en ei mag. Ze waren heerlijk en ik ga ze voor speciale gelegenheden zeker vaker maken. Ik had geen cacaopoeder in huis dus wat meer pure chocola gebruikt, ook dat ging prima.

Eefje
26-8-2017

Laatst heb ik ze gemaakt en volledig je recept gevolgd. Heeeeerlijk! Wel vond ik het veel gedoe met het smelten van de chocolade, dus heb ik deze keer de chocolade vervangen voor 160 gram zonnebloempittenpasta (iedere andere notenpasta kan vast ook, behalve pinda, dat lijkt me niet lekker) en heb ik er 50 gr cacaopoeder in gedaan. Ze zijn super geworden! O, en ik heb de suiker teruggebracht naar 100 gram... ik ben niet zo'n zoetekauw :-)

Martine
26-8-2017

Leuke variatie Eefje! Dankjewel voor het delen.

Eefje
27-8-2017

Tenzij je de zonnebloempittenpasta zelf maakt zijn ze wel iets minder budgetvriendelijk, hoewel goede kwaliteit chocolade ook niet super goedkoop is (gelukkig hebben ze bij de Lidl goede voor chocolade voor een fijne prijs).

Steffie
28-9-2017

Bedankt voor het recept, ze waren heerlijk! Volgende keren probeer ik met walnoten (voor mij), en met goede melk ipv pure chocolade (voor de kids). P.S. Re de bereidingstijd: 15 min + 25 min = 40 min.

Mayolijntjuh
10-10-2017

Super lekker! Ik heb het gemaakt met ongezoete amandelmelk en pure chocola met stukjes hazelnoot. Aangezien de chocoladereep voor 25% uit hazelnoten bestond, had ik er wel extra blokjes chocola ingedaan. Je moet de brownie inderdaad een paar uur of het liefst een dag laten staan. Dan wordt ie lekker krokant en compact.

Cher
21-12-2017

Sinds ik dit recept ontdekt heb, wordt het voor iedere grlegenheid gemaakt! Lekkerste brownies ooooit 😍😍 Ik maak ze trouwens met spelt ipv tarwe, gaat ook prima

Martine
21-12-2017

Fijn dat ze zo goed in de smaak vallen Cher!

Nida
26-12-2017

Ik heb ze gisteren gemaakt voor het kerstfeestje en ze zijn echt heerlijk! En super simpel om te maken!

Martine
27-12-2017

Leuk Nida!

Jochem
27-12-2017

Voor een glutenvrije variant gebruik ik rijstmeel of tapiocameel in plaats van tarwebloem. Dat werkt prima! De brownies zijn de volgende dag het lekkerst. Mogelijk duurt het wat langer om "na te drogen" bij een glutenvrije variant.

Martine
27-12-2017

Dankjewel voor de tip Jochem!

Janske
18-1-2018

Goed gelukt bij mij! Makkelijk en heerlijk! 🙌🏻

Martine
19-1-2018

Fijn Janske!

De Grillende Keukenmeid
28-2-2018

Heb ze maandag gemaakt, zodat mijn vriend dinsdag kon trakteren op z'n werk en zijn collega's waren laaiend enthousiast! Heb nadat de brownie was afgekoeld er nog wat gesmolten chocola overheen gegoten, in stukjes gesneden en toen per blokjes een toefje botercrème en een pecannoot. Bedankt voor dit recept! (Het resultaat staat op www.instagram.com/degrillendekeukenmeid)

Anne
3-4-2018

Heb deze gemaakt met glutenvrij zelfrijzend bakmeel, waren erg lekker!

Simone
20-6-2018

Heerlijke brownies gemaakt! Voor de variatie heb ik er een potje kersen ingedaan, mjamjam

Martine
20-6-2018

Goed idee Simone!

Jeanny
29-7-2018

Zo blij met dit recept! Voor mijn eigen verjaardag had ik drie verschillende browniereceopten uitgeprobeerd, maar de brownies die ze opleverden waren alle drie op verschillende manieren mislukt...Deze waren gelukkig prima! Ik had 32 porties gemaakt zodat mijn man ze ter ere van zijn verjaardag kon uitdelen op zijn werk en met 10 mensen hebben ze alles opgegeten. Daardoor heb ik zelf niet eens kunnen proeven :(. Maar ik ga er dus van uit dat niet alleen de structuur perfect was (wat ik kon zien toen ze uit de oven kwamen), maar de smaak ook!

Martine
30-7-2018

Super leuk om te horen Jeanny! Fijn dat ze zo goed in de smaak vielen.

Nula
9-9-2018

Hoi! Ik had een vraag; ik heb deze net gemaakt. En ze zijn suuuuuperlekker aua smaak. Maar te moist! Bij het snijden bleef de brownie dusdanignaan het mes plakken dat ik er niks moois meer van kom maken. Maar de smaak was exht top. Ik heb alles precies gedaan zoals in het recept behalve dat ik 50 gr extra cacoadruppels er ik heb gedaan. Ik heb hem afgedekt voordat hij compleet afgekoeld was (ik moest naar bed). Zou dat de reden kunnnen zijn dat hij weer slap is geworden of moet ik in het recept wat aanpassen. Hoor het graag!

Martine
15-9-2018

Hoi Nula, ik denk dat de brownie misschien niet helemaal goed gaar is geworden. Je kunt proberen om hem de volgende keer een minuut of 10 langer te bakken of de oventemperatuur 10-20 graden hoger in te stellen. Veel ovens geven uit zichzelf niet de juiste temperatuur. Je kunt dit controleren met een losse oventhermometer, bijvoorbeeld van Blokker.

Evi
6-2-2019

Ik heb de ingrediënten verdriedubbeld omdat ik een grote ovenschaal heb. Moet ik de baktijd dan ook verdriedubbelen?

Martine
7-2-2019

Hoi Evi, de baktijd is waarschijnlijk wel iets langer als je het recept verdriedubbelt, maar niet drie keer zo lang. Probeer eens 10-15 minuten langer en kijk of de brownie dan gaar is. Zo niet, bak dan eventueel nog 5-10 minuten extra. De baktijd hangt ook af van hoe dik je de brownie maakt. Een platte brownie bakt sneller dan een dikke.

Anneke
17-2-2019

Was heel lekker, alleen iets te smeuïg denk dat het aan mijn oven ligt, voor de rest zeker voor herhaling vatbaar

Thomas
21-2-2019

Heerlijke brownies! Ik maak ze nu alweer voor de derde keer en het bevalt iedereen aan wie ik het voorschotel! Ik heb nu extra stukjes chocolade toegevoegd! Ben benieuwd!

Martine
21-2-2019

Super leuk om te horen Thomas! Lijkt me heerlijk met extra stukjes chocola. :)

Yvonne welzen
14-5-2019

Dag Brownies waren heerlijk. Ik had ter zelfbescherming de helft ingevroren. Toen ik ze een week later ontdooide waren ze droog en minder intens van smaak. Hoe kan dit?

Martine
15-5-2019

Hoi Yvonne, leuk dat je dit recept gemaakt hebt! Wel jammer dat je brownies niet zo goed uit de vriezer kwamen. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe dat komt. Misschien gebeurt er iets met het vocht en het vet waardoor de textuur verandert?

Mieke
14-6-2019

Ik heb deze onlangs gemaakt en mijn non-vegan collega's (en ik) hebben ervan gesmuld!

Martine
14-6-2019

Leuk Mieke!

Deborah
2-7-2019

Wat zijn ze lekker! Ik weet al meer dan 4 jaar dat dit recept bestaat... en ik heb ze nu pas gemaakt. Best wel erg. Maar beter laat dan nooit! Zaterdag heb ik ze voor een feestje gemaakt met walnoten (nom!) en vandaag ga ik ze maken voor overleg op werk morgen :) Bedankt voor dit geweldige recept!

Martine
2-7-2019

Haha Deborah, gelukkig heb je het nu toch een keer geprobeerd dan! Geniet ervan :D

Els
13-7-2019

Hi, Ik wil deze graag proberen, maar ik merk dat mijn oven enorm schommelt qua temperatuur. Heb je meer kans op mislukking als de temperatuur te hoog is of als die te laag is? Bedankt!

Martine
16-7-2019

Hoi Els, dit recept is niet super gevoelig voor de oventemperatuur. Ik zou de temperatuur liever wat lager zetten en de brownie dan wat langer bakken. Je kunt met een prikker testen of de brownie gaar is. Zodra die er min of meer schoon uitkomt, is de brownie goed.

Rianne
25-7-2019

Hallo, als de brownies zijn afgekoeld, kan ik ze dan t beste in de koelkast bewaren? (Ik bak ze de avond van te voren)

Martine
25-7-2019

Hoi Rianne, je kan ze in de koelkast bewaren, maar op kamertemperatuur blijven ze ook wel een dagje goed, zelfs als het warm is. Als je ze in de koelkast doet, haal ze er dan een uurtje of twee voor het serveren uit, anders zijn ze wel erg hard.

Annelies
22-8-2019

Hey, heb je enig idee of ik dit kan maken zonder pure chocola? Ik had je recept gemaakt en het was superlekker, maar ik besef nu pas: in elke pure chocola hier zit volle melkpoeder, dus niet meer 100% plantaardig...

Martine
25-8-2019

Hoi Annelies, je zou de chocola kunnen vervangen door een mengsel van 25% cacaopoeder (40 gram), 35% olie (56 gram) en 40% suiker (64 gram), de verhoudingen van pure chocola.

Celina
10-9-2019

Hoi Annelies, Er is echt heel veel pure chocolade zonder melkpoeder. Mag je wel sojalecthine hebben? Dan zijn er zoveel opties, zonder sojalecthine zou je die van swiss kunnen gebruiken, minimaal 72% puur. Groetjes Celina

Mariska
19-10-2019

Ik ben zo blij met jouw recepten! Ze voldoen volledig aan de smaakbehoefte en zijn ook nog eens makkelijk te maken 😊

Elise
11-2-2020

De brownies waren heerlijk! En dat vonden mijn collega's ook!

Martine
11-2-2020

Leuk om te horen Elise!

Simone
24-2-2020

Ik heb het vandaag gemaakt. Machtig maar Heel lekker! 👍 benieuwd wat mijn (Omni) collega’s er morgen van vinden.

Martine
25-2-2020

Leuk Simone!

Carine
12-3-2020

Hoi, ik las al dat de suiker kan gereduceerd worden tot 100gr, maar kan ik hem ook weglaten en/of ev. vervangen door bijv. een kleine hoeveelheid ahorn-/ of agavesiroop? ik ben nl. ook niet zo een zoetebek, chocolade daarentegen............ :-)

Martine
24-3-2020

Hoi Carine, je kunt het proberen, maar ik durf niet te garanderen dat dit recept nog goed werkt als je de suiker vervangt door siroop, zeker als je ook de hoeveelheden verandert.

Demi
27-3-2020

Hoi! Mijn brownie staat nu in de oven maar bij het stukje "giet het beslag" had ik m'n bedenkingen... mijn beslag was daar veel te dik voor, moest het lepelen en uitsmeren 😅 hopelijk lukken ze wel want bloem vinden met alle hamsteraars in de winkel duurde meer dan een week!

Martine
27-3-2020

Hoi Demi, het beslag kan inderdaad wat dik zijn, zeker als het niet zo warm is in de keuken. Ik hoop dat de brownies lekker waren! :D

Lobke
26-5-2020

Leuk recept alleen vraag ik mij af waar er in het recept staat wat je met de bloem en het cacaopoeder doet en wanneer je deze toevoegd.Ik heb het nu gewoon in het begin aan het mengsel toegevoegd omdat dat het meest logische leek.

yandex.ru
29-6-2020

I'm gone to say to my little brother, that he should also visit this weblog on regular basis to take updated from hottest gossip. Also visit my webpage - yandex.ru

Schrijf een reactie