Fudgy vegan brownies
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Feestdagen, Lekker voor kinderen, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 15 minuten, koken 25 minuten, totaal 90 minuten |
Voor: | ongeveer 16 porties |
Van een vriendin kreeg ik dit recept doorgestuurd (thanks Aviva!). Wat mij betreft zijn dit de perfecte brownies. Héél machtig, lekker fudgy en met een knapperig laagje bovenop. Ze zijn ook helemaal niet moeilijk om te maken. Alle ingrediënten koop je gewoon bij de supermarkt en ze staan in no time in de oven.
Ingrediënten
- 150 g (3/4 kop) suiker
- 60 ml (1/4 kop) plantaardige olie (bijv. koolzaad-, olijf-, zonnebloem- of rijstolie)
- 120 ml (1/2 kop) plantaardige melk, eventueel met chocoladesmaak
- 1 theelepel vanille extract (of 1/2 zakje vanillesuiker)
- 160 g pure of extra pure chocola
- 80 gram (2/3 kop) tarwebloem
- 2 eetlepels cacaopoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. En bekleed een rechthoekige ovenschaal of bakvorm van 24 bij 15 cm met bakpapier.
Meng in een kom de suiker, olie, melk en vanille extract tot de suiker zo veel mogelijk opgelost is. Smelt ondertussen de chocola in een pannetje op heel laag vuur of au bain marie. Doe nu de gesmolten chocola, bloem en cacaopoeder bij het suikermengsel en roer tot een glad beslag. Werk snel, zodat ze chocola niet kan stollen.
Giet het beslag in de met bakpapier beklede vorm. Zet de vorm in de oven en bak 25 minuten. Het beslag is dan nog niet helemaal gestold, maar dat is goed, want dan blijven ze lekker smeuïg. Laat de brownies helemaal afkoelen en zet ze afgedekt een aantal uur weg (liefst tot de volgende dag), tot ze lekker smeuïg en niet meer kruimelig zijn. Haal ze dan uit de vorm, pel het bakpapier eraf en snij de brownies in 16 vierkante blokjes.
132 Reacties
Schrijf een reactie