Eiwitrijke ontbijtpap met tvp

door onder Ontbijt
Kenmerken: , , ,
Voor: 1 persoon
Ontbijtpap met sojabrokjes/tvp, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, plantaardig

Sojabrokjes/tvp voor het ontbijt? Met sojamelk, zoetmiddel en kaneel!? Ik was ook nogal skeptisch toen ik (meer dan een jaar geleden) voor het eerst een recept las voor deze eiwitrijke, koolhydraatarme ontbijtpap met sojabrokjes.

Maar goed, ik was een beetje uitgekeken op mijn ontbijtmix met noten en zemelen, dus in een avontuurlijke bui heb ik toen toch maar eens een pannetje tvp-pap gekookt. En wat blijkt? Het is veel lekkerder dan je zou denken. De neutrale smaak van de sojabrokjes gaat verrassend goed samen met zoete ingrediënten.

Het recept hieronder is voor een éénpersoonsportie, maar je kunt natuurlijk heel gemakkelijk meer maken door het recept te verdubbelen, verviervoudigen etc. Als je de gekookte pap laat afkoelen is het in de koelkast een paar dagen houdbaar, dus je kunt het van tevoren maken en dan dagelijks een portie opwarmen of het zelfs koud opeten.

Afhankelijk van de exacte voedingswaarde van de ingredienten die je gebruikt bevat een de pap ongeveer 5 gram koolhydraten en 16 gram eiwit per portie. Een klein kommetje van deze pap geeft je de rest van de ochtend een lekker gevuld gevoel.

Ingrediënten

1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een klein pannetje en breng op middelhoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de pan 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de brokjes tvp zacht zijn. Roer regelmatig door om te voorkomen dat de pap op de bodem van de pan aanbrandt. Eet de pap warm of laat hem afkoelen en eet het koud.

9 Reacties

De Bakparade
3-10-2012

Wow dat klinkt spannend,dat wil ik proberen :)

Martine
3-10-2012

Ik ben benieuwd wat je ervan vind! Voor mij is het een geval van 'beetje vreemd, maar wel lekker' :-)

Suzanne
28-11-2012

Ik heb dit vandaag voor het eerst geprobeerd. Inderdaad, een beetje vreemd, maar wel lekker!

Martine
28-11-2012

Fijn dat het goed bevallen is!

Ina
18-1-2013

Lekker en vult héél goed! Ik doe er soms ook een handvol amandelnoten bij of frambozen ter afwisseling ... kan je met héél wat zoete ingredienten combineren

Martine
18-1-2013

Leuk dat het zo goed bevalt. Frambozen lijkt me inderdaad heel lekker.

mignonnie
7-10-2013

Ik denk dat soja niet hoeft voor mij, omdat ik besef dat ik beïnvloed word door hormonen, waar anderen denken dat hormonen hoeven omdat het hoort.

Luna
24-11-2013

Mmmmm heerlijk zeg. Ik heb er nog wat schijfjes banaan doorheen gedaan toen de pap nog warm was. Even laten afkoelen, en smullen. De banaan was een klein beetje zacht geworden, net lekker. Dit ga ik vaker maken als ontbijt, goede afwisseling met muesli en havermout.

Martine
24-11-2013

Mmmm klink goed Luna! Banaan lijkt me inderdaad heel lekker hierbij.

Schrijf een reactie