Carrot cake havermoutmuffins

door onder Ontbijt
Kenmerken: , , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 4 personen
Carrot cake havermout muffins

Een paar weken geleden postte ik havermout met banaan uit de oven. Sindsdien heb ik allerlei variaties op dat recept uitgeprobeerd, waaronder deze 'worteltaart' havermout met geraspte wortel, rozijnen en specerijen.

Om het extra leuk te maken, bakte ik de havermout dit keer in muffinvormpjes. Makkelijk mee te nemen voor een ontbijt of lunch onderweg. De muffins blijven een paar dagen goed in de koelkast en je kunt ze ook invriezen, dus heel handig als je graag meal prep doet.

Je kunt deze havermout net zo luxe maken als je zelf wilt. Tijdens onze budgetweek maakte ik het heel simpel, met alleen havermout, wortel en specerijen. Maar je kunt het ook helemaal aankleden, met rozijnen, stukjes walnoot en een laagje kokosyoghurt erop als topping.

Ingrediënten

  • 2 koppen (200 g) havermout
  • 2 koppen (500 ml) plantaardige melk
  • 150 gram wortel, fijn geraspt
  • 70 gram rozijnen
  • 4 eetlepels walnoten, in stukjes (optioneel)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 snufje zout
  • Een paar eetlepels kokosyoghurt (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng in een kom alle ingrediënten, behalve de kokosyoghurt, goed door elkaar. Verdeel het dikke beslag over 12 muffinvormpjes, of stort het in een cakevorm of ovenschaal.

Bak 25 minuten voor muffins of 30 minuten voor een ovenschaal. Laat de havermout minstens een kwartier afkoelen en opstijven. Je kunt hem warm of koud eten. Smeer er eventueel vlak voor het serveren een laagje kokosyoghurt op.

Schrijf een reactie