Carrot cake havermoutmuffins

8 May 2019 onder Ontbijt
Kenmerken: , , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 10 minuten, koken 25 minuten, totaal 35 minuten
Voor: 4 personen
Carrot cake havermout muffins

Een paar weken geleden postte ik havermout met banaan uit de oven. Sindsdien heb ik allerlei variaties op dat recept uitgeprobeerd, waaronder deze 'worteltaart' havermout met geraspte wortel, rozijnen en specerijen.

Om het extra leuk te maken, bakte ik de havermout dit keer in muffinvormpjes. Makkelijk mee te nemen voor een ontbijt of lunch onderweg. De muffins blijven een paar dagen goed in de koelkast en je kunt ze ook invriezen, dus heel handig als je graag meal prep doet.

Je kunt deze havermout net zo luxe maken als je zelf wilt. Tijdens onze budgetweek maakte ik het heel simpel, met alleen havermout, wortel en specerijen. Maar je kunt het ook helemaal aankleden, met rozijnen, stukjes walnoot en een laagje kokosyoghurt erop als topping.

Ingrediƫnten

  • 2 koppen (200 g) havermout
  • 2 koppen (500 ml) plantaardige melk
  • 150 gram wortel, fijn geraspt
  • 70 gram rozijnen
  • 4 eetlepels walnoten, in stukjes (optioneel)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 snufje zout
  • Een paar eetlepels kokosyoghurt (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng in een kom alle ingrediƫnten, behalve de kokosyoghurt, goed door elkaar. Verdeel het dikke beslag over 12 muffinvormpjes, of stort het in een cakevorm of ovenschaal.

Bak 25 minuten voor muffins of 30 minuten voor een ovenschaal. Laat de havermout minstens een kwartier afkoelen en opstijven. Je kunt hem warm of koud eten. Smeer er eventueel vlak voor het serveren een laagje kokosyoghurt op.

3 Reacties

Lotte op 11-10-2019 - 9:24
Bedankt voor dit recept, de muffins zijn erg lekker als ontbijt! Ik heb speculaaskruiden gebruikt in plaats van kaneel, echt een aanrader. :-)
Martine op 11-10-2019 - 16:57
Leuk Lotte! Met speculaaskruiden lijkt me ook heel lekker.
Irene op 2-7-2021 - 21:42
Erg lekker! Bewaar jij ze in de koelkast? Ik had ze buiten de koelkast bewaard, maar ze waren op de derde dag beschimmeld geraakt helaas ): Ik ga ze zeker opnieuw maken, zijn er lekker als gezonde snack of als ontbijt met een smoothie!

Schrijf een reactie