Appelbol-pannenkoekjes

door onder Ontbijt
Kenmerken: , , , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 2 personen
Appelbol pannenkoekjes vegan

Verstopt in deze schattige Amerikaanse pannenkoekjes zitten plakjes appel! De smaak van een appelbol, in een pannenkoekje. Het recept is verrassend makkelijk. Leuk voor de feestdagen, of gewoon zomaar. Ik maak ze meestal met volkorenmeel, en dan is het eigenlijk best een gezond ontbijtje of lichte lunch.

Ingrediënten

Bereiding

Meng in een kom de tarwebloem, volkorenmeel, bakpoeder, zout en kaneel. Doe de plantaardige melk erbij en meng met een garde tot de klontjes eruit zijn. Zet even weg.

Verwarm je koekenpan op middelhoog vuur. Schil ondertussen de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Snijd de appels in dunne ringen van ongeveer 3 mm.

Giet een klein scheutje olie in de hete koekenpan en smeer dit uit met een dubbelgevouwen keukenpapiertje.

Roer het beslag nog kort even door. Doop de appelringen één voor één in het beslag en leg ze dan in de pan. Laat ze rustig bakken tot de onderkant goudbruin kleurt en de zijkanten opstijven. Bovenop zijn ze dan nog vloeibaar. Draai ze voorzichtig om en laat ook de andere kant goudbruin bakken. Dit duurt een paar minuten. Zet het vuur niet te hoog, want dan wordt de buitenkant bruin voor de appels gaar zijn.

Serveer de appelpannenkoekjes met stroop of poedersuiker en eventueel wat extra kaneel.

4 Reacties

Geranda op 4-12-2019 - 13:59

Ziet er heerlijk uit! Maar als je ze alleen door het beslag haalt en dan bakt, worden ze toch niet zo dik?

Martine op 4-12-2019 - 14:57

Hoi Geranda, leuk dat dit recept je aanspreekt! De pannenkoekjes zijn ongeveer een centimeter dik. Een deel van de dikte komt van de plakjes appel zelf. Het beslag is vrij stevig en bevat bovendien bakpoeder, zodat het een laagje vormt om de appels en ook nog rijst in de pan. Dit zorgt er samen voor dat de pannenkoekjes mooi dik worden.

Marianne op 5-12-2019 - 9:17

Geweldig! Dit is nostalgie in een gezond jasje. Mijn moeder maakte vroeger met oud en nieuw oliebollen en appelflappen. Die laatste waren jouw appelbolpannenkoekjes maar dan gefrituurd en met poedersuiker er over. Tegenwoordig vinden we dat veel te vet. Dit jaar vieren we het weer met jouw versie. Dank!

Anna op 11-12-2019 - 17:49

Zojuist gemaakt en het was heerlijk! Dank voor het recept Martine, dit ga ik vaker maken :)

Schrijf een reactie