Appelbol-pannenkoekjes
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Feestdagen, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Suikervrij, Supermarktvriendelijk, Wintergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 5 minuten, totaal 15 minuten |
Voor: | 2 personen |
Verstopt in deze schattige Amerikaanse pannenkoekjes zitten plakjes appel! De smaak van een appelbol, in een pannenkoekje. Het recept is verrassend makkelijk. Leuk voor de feestdagen, of gewoon zomaar. Ik maak ze meestal met volkorenmeel, en dan is het eigenlijk best een gezond ontbijtje of lichte lunch.
Ingrediënten
- 1 kop (140 g) volkoren tarwemeel (of bloem)
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 flinke snuf kaneel
- 1 kop (240 ml) plantaardige melk
- 2 appels (liefst een bakappel zoals goudreinet)
Bereiding
Meng in een kom de tarwebloem, volkorenmeel, bakpoeder, zout en kaneel. Doe de plantaardige melk erbij en meng met een garde tot de klontjes eruit zijn. Zet even weg.
Verwarm je koekenpan op middelhoog vuur. Schil ondertussen de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Snijd de appels in dunne ringen van ongeveer 3 mm.
Giet een klein scheutje olie in de hete koekenpan en smeer dit uit met een dubbelgevouwen keukenpapiertje.
Roer het beslag nog kort even door. Doop de appelringen één voor één in het beslag en leg ze dan in de pan. Laat ze rustig bakken tot de onderkant goudbruin kleurt en de zijkanten opstijven. Bovenop zijn ze dan nog vloeibaar. Draai ze voorzichtig om en laat ook de andere kant goudbruin bakken. Dit duurt een paar minuten. Zet het vuur niet te hoog, want dan wordt de buitenkant bruin voor de appels gaar zijn.
Serveer de appelpannenkoekjes met stroop of poedersuiker en eventueel wat extra kaneel.
8 Reacties
Schrijf een reactie