Op congres – dag 2 en 3
Kenmerken: | Onderweg |
---|
Deze blogpost is het derde deel van een serie over mijn ervaringen op congres in Paderborn. Hier lees je deel één, twee en vier.
Zondag
Op Zondag begonnen om 9 uur met de eerste lezingen, dus ik at mijn meegebrachte havermoutpap (werkt goed trouwens!) en ging nog even bij het wifi-punt in de lobby van het hotel zitten om snel mijn verhaaltje over de eerste dag te posten en de nieuwe comments op de site en op Facebook te beantwoorden.
Kokos-curry soep
Op het congres stond er nog steeds sojamelk bij de koffie en thee, en behalve (waarschijnlijk niet vegan) koekjes was er ook vers fruit als tussendoortje. De lunch moesten we zelf verzorgen, wat ik nog wel even spannend was, want zou het lukken om in één uur een vegan maaltijd te zoeken, bestellen en opeten en dan op tijd terug te zijn op het congres?
Ik had naar de supermarkt kunnen gaan om een broodje te halen, maar eigenlijk wilde ik tijdens de lunch ook nog met wat collega’s praten. Het bleek makkelijker dan verwacht. De collega’s gingen naar een eetcafé in de buurt (Kampus) en daar stond keurig een curry-kokos soep op het menu. Het was een lekker fruitig soepje met kokosroom en mango en twee broodjes erbij.
Pizza zonder kaas
’s Avonds vroeg een groepje collega’s of ik zin had om mee uit eten te gaan. Er waren meerdere vegetariërs in de groep, een veganist erbij vonden ze geen probleem. Ze wisten alleen niet zo goed waar we dan konden gaan eten. Het Indiase restaurant waar ik zaterdag was geweest gegeten vonden ze te ver weg, dus uiteindelijk viel de keus op een pizzeria. Ik bestelde een vegetarische pizza zonder kaas. De keuken had er extra groente op gedaan, dus het zag er niet ‘kaal’ uit en de smaak was goed.
Maandag
Tofu burger bij Kornblume
Ik had gelezen dat er net buiten het centrum van Paderborn een biowinkel met bistro is waar je vegan burgers kunt bestellen. Dat wilde ik natuurlijk uitproberen! Vandaag had ik wat meer tijd voor de lunch, dus in een kwartiertje liep ik naar deze winkel toe.
De ‘burger’ bleek te bestaan uit knapperig gebakken plakken tofu die in sojasaus waren gemarineerd (zie foto). Niet helemaal wat ik verwacht had, maar de smaak was goed en het was heel tof om hier zo maar een vegan gerecht op de menukaart te zien. Het broodje burger kostte ongeveer 3 euro, wat ik een nette prijs voor een bio vegan lunch vind.
Voor €7,50 kun je bij Kornblume ook luxe vegan ontbijten, met verschillende soorten broodjes, smeersels en ander broodbeleg. Jammergenoeg heb ik daar ’s morgens geen tijd en ook geen eetlust voor. Volgens het personeel zijn zelfs de kleine koekjes die je bij je soja-cappucino krijgt helemaal vegan.
Behalve de bistro zit er in het pand ook een grote natuurwinkel met veel vegan producten, waaronder een vegan pizza met salami en kaas (!), allerlei soorten sojayoghurt en wheaty vleesvervangers. Als toetje kocht ik voor mezelf een klein bekertje Sojade citroenyoghurt en een zakje fruitberen snoepjes met vegan label.
Het congresdiner
Vanavond was het congresdiner. Er was keurig voor vegan gerechten gezorgd, maar ze hadden niet veel verder gedacht dan dat veganisten groente kunnen eten. Vooraf kreeg ik een lekker tomatensoepje. Voor het hoofdgerecht mochten we zelf opscheppen van een buffet, en ik zou een apart ‘veganes Haubtgericht’ krijgen als vervanger voor het vlees.
Ik schepte dus bij het buffet mijn bord lekker vol groente, in de verwachting dat ik nog een burger of iets dergelijks zou krijgen. Eenmaal terug op mijn stoel bleek dat mijn hoofdgerecht óók een bord met groente en geroosterde aardappelen was, alleen met een iets andere dressing dan de groente op het buffet. Ik heb dus twee enorme borden groente, rijst en aardappeltjes gegeten. Als toetje kreeg ik een bakje vers fruit. Niet echt wat je je voorstelt bij een luxe diner, maar ik zat aan het einde wel vol, en het gezelschap maakte een hoop goed.
4 Reacties
Schrijf een reactie