Op congres – de voorbereidingen
Kenmerken: | Onderweg |
---|
Deze blogpost is het eerste deel van een serie over mijn ervaringen op congres in Paderborn. Hier lees je deel twee, drie en vier.
Ik ben komende week voor mijn werk op congres in Paderborn, een kleine stad in Duitsland. Ik overnacht in een hotel, wat betekent dat ik niet makkelijk zelf vegan eten kan verzorgen, en dus afhankelijk ben van wat er in de omgeving te koop is en wat ik op het congres krijg. Dit is de eerste keer sinds ik 100% vegan ben gaan eten dat ik naar een groot meerdaags congres ga, dus ik vind het best wel spannend!
De voorbereidingen
Om te beginnen heb ik de organisatie laten weten dat ik vegan eet, uitgelegd wat dat betekent, en gevraagd of er rekening mee kon worden gehouden. Ik kreeg als antwoord dat dit inderdaad kon, dus ik ben heel benieuwd wat ze gaan maken. Voor de zekerheid neem ik wel een voorraadje tussendoortjes en eten voor 'noodgevallen' mee.
Als je op Facebook zoekt naar 'Vegan + stadsnaam' vind je vaak een Facebookgroep met vegans uit die stad. Dat is super handig, want daar staan dus tips van plaatselijke veganisten over de beste locaties om te eten etc. Met behulp van Facebook en Happycow heb ik een paar restaurants en cafés gevonden die plantaardige maaltijden serveren en een natuurwinkel met veel vegan producten.
Waarschijnlijk kan ik jullie dus komende week trakteren op foto's van lekker Indiaas of Thais eten en natuurlijk het congresdiner waar de kok hopelijk een mooie creatie voor me gaat brouwen. De budgetchallenge is even een paar dagen 'on hold'. Hopelijk kan ik mijn collega's verleiden om samen de lokale vegan opties uit te proberen.
Eten om mee te nemen
Ik neem lekker veel gezonde tussendoortjes mee, want dat heb je wel nodig als van 's morgens tot 's avonds lezingen volgt en tussendoor nog wilt netwerken met je collega's. De maaltijden tijdens zo'n congres bestaan meestal uit veel vet, snelle koolhydraten en weinig verse groente, dus dan is het erg fijn als je in ieder geval een beetje voedzaam kunt snacken. In mijn tas zit dus een voorraadje gedroogd fruit, noten, en zelfgemaakte lijnzaad-sesam crackers.
Ik neem ook mijn eigen ontbijt mee, zodat ik 's morgens voor de eerste lezingen even snel wat kan eten niet afhankelijk ben de vegan opties in het hotel. Ik pak een zakje muesli gemengd met sojamelkpoeder in. Dat kan ik in mijn hotelkamer dan aanmaken met water en klaar is het ontbijt! Plantaardig melkpoeder vind je bij sommige biowinkels en Aziatische toko's. Je kunt het ook bestellen bij Veggiedeli.
5 Reacties
Schrijf een reactie