Hartige wortel-spinaziemuffins
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Lekker voor kinderen, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Voor: | 15 muffins |
Ik maak graag hartige muffins om bij de lunch of als tussendoortje te eten. Ik bewaar ze in de vriezer, zodat ik ze altijd bij de hand heb voor een snelle maaltijd. Deze muffins zijn behoorlijk gezond en voedzaam, met veel belangrijke vitamines en mineralen. Afhankelijk van de exacte ingrediënten die je gebruikt zijn ze ook nog eens goedkoop, ongeveer 10 cent per muffin.
Dit is een basisrecept waarmee je zelf lekker kunt varieren. Experimenteer met verschillende kruiden, zaden, notenpasta's en groente. Maak bijvoorbeeld muffins met geraspte bieten en pompoenpuree in plaats van wortel en spinazie. Handig om restjes op te maken! Je kunt ook makkelijk extraatjes toevoegen, zoals olijven en zongedroogde tomaatjes.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 2 koppen bloem of volkoren/gebuild tarwemeel
- 1/2 kop zaden (sesam/pompoenpit/zonnebloempit)
- 1 zakje (3 theelepels) bakpoeder
- 2 theelepels garam masala
- 1 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 3/4 theelepel zout
- 1 kop diepvries spinazie of boerenkool, ontdooit en uitgelekt
- 1 3/4 kop water of plantaardige melk
- 6 eetlepels pindakaas
- 1 kop geraspte wortel
Bereiding
Meng in een kom alle droge ingredienten (bloem t/m zout). Meng in een andere kom de spinazie, water en pindakaas tot de pindakaas is opgelost. Doe het natte mengsel bij het droge, en roer tot al het meel nat is. Schep tot slot de geraspte wortel erdoor. Verdeel het beslag over 15 muffinbakjes. Bak de muffins ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
23 Reacties
Schrijf een reactie