Pitabroodjes met shoarma
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Snel klaar, Vleesvervanger |
---|---|
Voor: | 4 pitabroodjes |
Met de roerbakreepjes van Vivera, reepjes basisseitan of droge sojaschnetzel (TVP in reepjes, te bestellen bij Veggiedeli.nl) kun je lekkere shoarma maken. Perfect voor een snelle avondmaaldijd, snack of lekkere lunch.
Ingrediƫnten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
Voor de soja shoarma
- 70 g droge sojaschnetzel of andere vorm grote TVP/sojabrokken (of 200 g seitan of 1 pakje Vivera plantaardige roerbakreepjes)
- 2/3 kop water
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel shoarmakruiden of gebruik de kruidenmix hieronder:
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/8 theelepel nootmuskaat
- 1/8 theelepel kaneel
- 1/8 theelepel chilipoeder (optioneel, als je van pittig houdt)
- 1/2 theelepel versgemalen peper
Voor de broodjes
- 4 afbak pitabroodjes
- 4 eetlepels mayonaise of knoflooksaus
- Hotsaus/tabasco naar smaak (optioneel, voor als je van pittig houdt)
- 8 kleine augurken
- 1 paprika in reepjes
- een paar blaadjes sla
Bereiding
Als je droge soja schnetzel gebruikt, breng deze dan aan de kook in water met de sojasaus, zorg dat ze net onderstaan. Doe een deksel op de pan en laat 10 minuten koken tot de reepjes al het vocht hebben opgenomen (sla deze stappen over als je seitan of kant en klare roerbakreepjes gebruikt).
Verhit een scheut olie in een anti-aanbakpan, doe de reepjes en kruidenmix erbij. Bak op middelhoog vuur en schep af en toe om tot de shoarma mooi bruin begint te worden.
Bak de pitabroodjes af in de oven, broodrooster of tosti ijzer. Snijd de broodjes open en smeer in elk broodje een eetlepel knoflooksaus en eventueel een scheutje tabasco. Vul de broodjes met de shoarmareepjes, augurken, paprika en sla.
De shoarma smaakt koud ook goed, zeker als je veel kruiden gebruikt, dus neem lekker een bakje mee naar je werk voor lunch-variatie of een makkelijke avondmaaltijd.
Schrijf een reactie