Gembercake
10 April 2012 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Feestdagen, Supermarktvriendelijk |
---|---|
Voor: | één cake met 15 plakjes |
Lekker pittig zoete cake, waarvoor je de ingrediënten waarschijnlijk wel ergens in de voorraadkast kunt vinden. Lekker makkelijk als je onverwacht gasten of zin in zoetigheid krijgt.
Ingredienten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 2 koppen (250 gram) bloem of gebuild tarwemeel
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel zout
- 3 theelepels bakpoeder
- 1/2 kop (120 ml) neutraal smakende olie
- 1 kop (200 gram) suiker
- 1 1/4 kop (300 ml) sinaasappelsap of plantenmelk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de bloem, specerijen, zout en bakpoeder in een grote kom. Meng de suiker en olie in een kleine kom en roer daarna de melk erdoor. Doe het natte mengsel bij het droge en roer tot al het droge materiaal opgenomen is, schraap vooral even goed over de bodem van de kom.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak ongeveer 40 minuten. Steek een prikker of mesje in het midden van de cake, als die er min of meer schoon uitkomt is de cake goed. Laat even afkoelen, zowel warm als koud is ie erg lekker.
19 Reacties
Schrijf een reactie