Zwarte bonensalade met nectarines
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Eiwitrijk, Glutenvrij, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zomergerecht |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 0 minuten, totaal 5 minuten |
Voor: | 1 persoon |
Mijn eerste VeganMoFo salade! Zoals beloofd is dit een super snel receptje dat je in een minuut of vijf in elkaar kunt draaien. Kijk even naar de instructies onderaan het recept als je deze salade mee wilt nemen naar school of naar je werk.
Ik ben niet zo'n fruit eter, maar een lekker sappige nectarine eet ik wel graag. In deze pittige salade komt de zoet-zure smaak van de nectarine heel goed tot zijn recht. In plaats van nectarine zou je ook een andere zoete stevige vrucht kunnen nemen, zoals mango. Sowieso eet ik graag fruit in hartige gerechten. Eigenlijk zou ik dit soort dingen veel vaker moeten doen!
Als je nog meer salades wilt zien, ga dan eens kijken bij De Plantaardige Keuken. Alynda gaat deze maand een Salad Challenge doen en daar komen vast allerlei toffe dingen uit.
Ingrediƫnten
- 1 1/2 kop (1 blikje) gekookte zwarte bonen of kidneybonen
- 1/2 Ć 1 theelepel pittige chilisaus (bijv. Frank's RedHot, sriracha of tabasco)
- 1/4 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 nectarine, in blokjes
- 3-4 grote slabladen, in reepjes
- 1 theelepel olijfolie
- 1/2 theelepel limoen- of citroensap
Bereiding
Meng in een kleine kom de bonen met de chilisaus en komijn. Schep in een grote kom de sla en nectarine om met de olijfolie en limoensap. Leg de bonen erbovenop en hussel alles een beetje door elkaar.
Als je deze salade mee wilt nemen naar je werk, neem je een afsluitbare kom en doet onderin de olijfolie en limoensap, daarop de nectarine, dan de sla en daarop de bonen met chilisaus. Hussel vlak voor je gaat eten alles door elkaar.
7 Reacties
Schrijf een reactie