Zijden chocolademousse
Kenmerken: | Glutenvrij, Koolhydraatarm, Suikervrij |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 0 minuten, totaal 35 minuten |
Voor: | Vier porties |
Dit is een heerlijke zachte chocolademousse waarvan niemand gelooft dat het voor meer dan de helft uit tofu bestaat. Voor een mild smakende versie neem je de lage dosis chocolade en suiker, voor een heftige chocoladesmaak de hoge dosis. Je kunt dit recept ook heel makkelijk koolhydraatarm maken (zie onder). De porties lijken misschien klein, maar dit spul vult enorm, dus je gasten zullen echt niet klagen dat het te weinig is.
Ingrediënten
- 350 g zijde tofu of verse zachte tofu
- 150 à 200 g pure chocolade
- 1 à 2 zakjes vanillesuiker.
Bereiding
Doe de tofu in een kom en bewerk kort met de staafmixer tot het een gladde massa is. Smelt de chocolade op zeer laag vuur in een pannetje met een dikke bodem. Haal van het vuur en voeg de suiker en de tofu toe. Roer met een lepel tot het goed gemengd is. Verdeel het mengsel over vier glaasjes of bakjes en zet een paar uur in de koelkast om op te stijven. Garneer eventueel met een blaadje munt, een schijfje aardbei, een toefje slagroom of ander moois. In de koelkast blijft het een dag of vier goed.
Variatie: Koolhydraatarme chocolademousse
Voor de koolhydraatarme versie heb je wat meer ingrediënten nodig, maar het is net zo makkelijk te maken dan smaakt het ook precies zoals de versie met chocolade en suiker.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 350 g zijde tofu of verse zachte tofu
- 6 tot 8 eetlepels cacaopoeder
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 1 theelepel vanilleextract
- vloeibaar zoetmiddel naar smaak
Bereiding
Doe alle ingrediënten in de mengbeker van je blender of staafmixer en pureer tot een romige gladde mousse. Verdeel het mengsel over vier glaasjes of bakjes en zet een paar uur in de koelkast om op te stijven. In de koelkast blijft het een dag of vier goed.
11 Reacties
Schrijf een reactie