Wraprolletjes met hummus en ajvar
Kenmerken: | Favorieten, Feestdagen, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zomergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 20 minuten, koken 0 minuten, totaal 20 minuten |
Voor: | 10-12 personen |
Afgelopen maandag was mijn laatste werkdag bij de universiteit. Mijn proefschrift is zo goed als af, en het ligt nu bij de beoordelingscommissie voor goedkeuring. Spannend! Ik ben nu dus 'werkloos', en druk bezig met allemaal nieuwe plannen waar jullie binnenkort meer over gaan horen.
Om te vieren dat ik bijna klaar ben had ik wat hapjes gemaakt voor mijn collega's. Ik had o.a. peppadew pepertjes gevuld met tofu roomkaas, toastjes met een spread, seitan pepperoni van Plantaardigheidjes, linzenköfte wraps, en flapjes met gekruide linzenvulling.
Als ik hapjes moet maken voor een borrel, high tea of potluck staan wraprolletjes altijd hoog op de lijst. Ze zien er leuk uit, iedereen vindt ze lekker, en ze zijn super snel en makkelijk te maken. Je hoeft alleen maar wraps te beleggen, op te rollen en de rol in stukjes te snijden. Als variatie kun je ook twee wraps op elkaar stapelen met beleg ertussen en ze dan in punten snijden, zodat je een soort kleine driehoekige sandwiches krijgt. Je kunt de wraps prima een paar uur van tevoren maken zodat ze klaar staan als je gasten komen.
Met de vulling kun je lekker creatief zijn. Hieronder geef ik een paar voorbeelden, maar je kunt het net zo gek maken als je zelf wilt, met verschillende kruiden, groente en zelfs stukjes noten en zaden. Zorg in ieder geval dat je altijd iets van een spread gebruikt als basis, want dat zorgt ervoor dat de wraps goed aan elkaar blijven plakken. Je kunt een spread kopen of zelf iets maken als je wat meer tijd hebt. Denk bijvoorbeeld aan guacamole, tapenade, pesto, baba ganoush, tofu-roomkaas, mayonaise, of zoals hier hummus en ajvar.
Als ajvar niet kent, dan moet je het zeker eens proberen! Het is een super smaakvol mengsel van paprika met andere groente, kruiden en olijfolie dat veel wordt gegeten in Turkije en Oost-Europa. In Nederland is het te koop bij Turkse winkeltjes, en soms ook in de supermarkt als je in een multiculturele buurt woont. Het is heel lekker als broodbeleg, als saus bij het eten in plaats van ketchup, en zelfs als saladedressing.
Ingrediënten
Wraps met hummus, ajvar en komkommer
- 4 grote (volkoren) wraps
- 4 flinke eetlepels hummus
- 4 flinke eetlepels ajvar
- 1/2 komkommer, in hele dunne plakjes
Wraps met rucola en zongedroogde tomaat en paprika
- 4 grote (volkoren) wraps
- 8 eetlepels hummus
- 6 stukjes zongedroogde tomaat, in snippertjes gesneden
- 2 geroosterde paprika's (uit een pot of zelf geroosterd), gehalveerd
- 4 handjes rucola
Bereiding
Maak de wraps met hummus, ajvar en komkommer
Besmeer twee wraps helemaal met hummus en twee met ajvar. Verdeel de komkommerplakjes over de wraps. Rol de wraps voorzichtig mooi strak op en leg ze even weg met de naad naar beneden. Na een minuutje of twee behouden ze vanzelf hun vorm en kun je ze in stukjes snijden en op een bord leggen.
Maak de wraps met rucola en zongedroogde tomaat en paprika.
Besmeer de wraps helemaal met de hummus. Bestrooi twee wraps met de stukjes zongedroogde tomaat. Leg op de andere twee wraps in de breedte een strook geroosterde paprika. Verdeel over elke wrap een handje rucola. Rol de wraps voorzichtig mooi strak op en leg ze even weg met de naad naar beneden. Na een minuutje of twee behouden ze vanzelf hun vorm en kun je ze in stukjes snijden en op een bord leggen.
3 Reacties
Schrijf een reactie