Vegan kwarkbrood

9 February 2015 onder Cake en gebak, Ontbijt
Kenmerken: , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 10 minuten, koken 35 minuten, totaal 90 minuten
Voor: 12 kleine broodjes of 1 grote
Kwarkbrood, vegan, zonder melk

Soms verbaas ik mezelf over hoe recepten ontstaan. Dit recept begon met een poging om aebleskiver te maken, een soort grote ronde Skandinavische poffertjes. Ik had bij de kringloopwinkel namelijk een antiek aebleskiver pannetje gevonden. Omdat er sojayoghurt in het beslag van de aebleskiver zat, deed het me enorm denken aan kwarkbrood, en zo kwam ik op het idee om het beslag in de oven te bakken. Een paar kleine aanpassingen en voilá vegan kwarkbrood!

Dit is een leuk recept voor een luxe ontbijtje of high tea. Het deeg hoeft niet gekneed te worden en het hoeft ook niet te rijzen, dus ze zijn super snel klaar. Het is misschien nog een beetje vroeg om al na te denken over de paasbrunch, maar de supermarkten verkopen al chocolade-eieren, en een beetje goede voorbereiding is nooit weg. Je kunt dit als één groot brood bakken, maar het is ook leuk om het over muffinvormpjes te verdelen voor minibroodjes.

Ingrediënten

  • 250 gram (2 koppen) tarwebloem
  • 2 1/2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 400 ml (1 2/3 kop) sojayoghurt (ik had Alpro Mild&Creamy)
  • 2 eetlepels olie (liefst koolzaadolie met botersmaak)
  • 70 gram rozijnen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een langwerpige cakevorm in met een beetje olie.

Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker. Doe de yoghurt, olie en rozijnen erbij en roer met een vork tot al het meel is opgenomen en er een plakkerig deeg ontstaat. Stort het deeg in de bakvorm en druk het een beetje plat.

Zet de vorm in de oven en bak het brood 35 minuten tot het goudbruin en stevig is. Laat het minstens een half uur afkoelen en haal het dan uit de vorm. Op kamertemperatuur blijft het een dag of drie goed, in de vriezer meerdere maanden.

Variatie: kleine muffin broodjes

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet 12 muffinvormpjes in met olie. Maak het deeg zoals hierboven beschreven en verdeel het met een (ijsbol)lepel over de muffinvormpjes. Zet ze in de oven en bak de broodjes 25 minuten op 200 graden tot ze goudbruin en stevig zijn.

90 Reacties

Dennis op 9-2-2015 - 15:22
Klinkt goed, en lekker makkelijk ! Eigenlijk alles heb ik wel standaard in huis. Als ik vandaag naast brood maken en en eten koken nog tijd over heb ga ik hem gelijk uitproberen.
Martine op 9-2-2015 - 15:24
Leuk Dennis! Ik ben benieuwd :-)
Janette op 9-2-2015 - 19:05
Oh, dit lijkt me heerlijk, ga snel op zoek naar de koolzaadolie, want weet nog niet zo goed waar ik die kan krijgen. En is het gelukt met de poffertjes.
Daniëlle op 9-2-2015 - 21:11
Klinkt als een ideaal brood voor mij wat niet kan mislukken: en niet rijzen en niet kneden :-) Dankjewel!
Martine op 9-2-2015 - 23:02

Het kan inderdaad bijna niet mislukken. Heel fijn!

Ik koop de koolzaadolie bij AH, van het merk Teutoburger.

De poffertjes waren lekker, maar wel veel gedoe omdat het pannetje niet zo makkelijk op het fornuis bleef staan met die bobbels aan de onderkant.

Winny op 10-2-2015 - 8:49
Lekker!!!
Daniëlle op 11-2-2015 - 11:00
Oeioei, dit lijkt me héél lekker!
Simone op 12-2-2015 - 21:47
Dit brood bij het avondeten gebakken voor morgen vroeg maar hij is nu al half op (ik wou proeven en toen wou de rest hier ook). Heel lekker =), ik heb geen koolzaadolie in huis maar ga het deze week in huis halen, benieuwd of het dan nog beter smaakt, dankjewel!
Martine op 12-2-2015 - 22:20
Fijn dat jullie het ook lekker vonden Simone!
Daan op 12-2-2015 - 23:45
Heerlijk! Vanavond dit kwarkbrood gebakken. Ik heb Alpro vanille gebruikt en gesmolten wajang ipv olie. Het is echt heel goed gelukt, zacht en smeuïg vanbinnen en knapperig van buiten. Dit brood ga ik zeker vaker maken, bijvoorbeeld bij de paasbrunch mmm!!
Martine op 13-2-2015 - 10:07
Leuk Daan! Dankjewel voor de feedback.
Marianne op 13-2-2015 - 20:23
Héérlijk brood! Vooral als je er dezelfde dag van eet, inderdaad zo smeuïg dat er helemaal niets op hoeft. De volgende dag is het ook lekker, maar lijkt het al wat meer op "gewoon" rozijnenbrood. Ik heb Sojade naturel gebruikt.
Stan op 13-2-2015 - 23:24
Leuk recept Martine, het is een beetje in de richting van sodabrood en kan je dus ook zoete broodjes met nootjes e.d. van maken of vullen met olijven en gedroogde tomaat e.d. dan eet je je vingers erbij op. Met sojade heb ik het nog niet gebakken en ga ik morgen eens doen.
Inez op 14-2-2015 - 1:04
Vanavond dit brood gebakken. En alhoewel het resultaat heel lekker is (hij is bijna op...) was ik teleurgesteld dat ie nogal ingeklonken was. Toen ik de oven uitdeed was hij mooi gerezen. Dit zakte naderhand in met een te compacte structuur tot gevolg (en evengoed ook grote luchtgaten). Kan ik de volgende keer ergens op letten om dit te voorkomen?
Martine op 14-2-2015 - 14:42
Hoi Inez, jammer dat het brood ingestort is. Bij mij gebeurde dat helemaal niet. Ik vind het moeilijk om te bedenken waar het aan kan liggen. Het zou kunnen helpen om met een oventhermometer te controleren of je oven de juiste temperatuur geeft. Je zou een volgende keer ook kunnen proberen om het brood iets langer te bakken, zodat het wat steviger is en niet zo kan instorten.
Saradi op 17-2-2015 - 20:20
Ze zijn ( muffinvormpjes ) net een beetje afgekoeld en we konden niet w8 , wat zijn ze lekker . Hat soya yoghurt natuur er was geen andere in de winkel . Kan je deze ook maken met mild en creamy rode bessen of wat is het daar . Alle sinds bedankt voor het recept :-)
Martine op 17-2-2015 - 21:40
Fijn dat het zo lekker was Saradi! Ik heb dit brood alleen nog met naturel yoghurt geprobeerd, nog niet met smaakjes, dus ik weet niet wat voor effect dat geeft. Vies zal het vast niet zijn ;-)
Saradi op 18-2-2015 - 17:44
Dank je wel . Wauw nu zie ik zo een grote foute hat met een t foei . Als ik getest heb laat ik het weten :-)
Rianne op 21-2-2015 - 0:08
Hoi Martine, Bedankt voor dit super recept. Ik heb afgelopen weekend een Vegan High Tea gemaakt. Ik heb dit kwarkbrood recept gebruikt voor de scones en in dit geval zonder rozijnen erin, omdat mijn wederhelft daar niet van houdt, alhoewel ik dit straks met Pasen zeker wel ga doen als paasbrood. Maar ik moet zeggen ze waren subliem!! Ook 3 dagen later waren ze nog steeds smakelijk met jam en (soja)slagroom. Overigens heb ik ook je brownie recept gebruikt en ook dat is een toppertje! Mijn vriendinnen zeiden zo dat is lekker en zonder zuivel en ei!! Hoe kan dat?! Ga vooral zo door zou ik zeggen :) ik vind je site helemaal super!
Martine op 21-2-2015 - 8:04
Tof Rianne! Dankjewel voor de complimenten :)
Anja op 24-2-2015 - 14:45
Hoi Martine, Heb het kwarkbrood gistern gelijk gemaakt het was een doorslaand success. En zoooo makkelijk en snel. Omdat ik niet genoeg naturel soya yoghurt in huis had heb ik de Mild & Creamy met Limoen/Citroen smaak genomen. Werkt geweldig. De volgende keer ga ik waarschijnlijk nog een beetje citroenrasp toevoegen. Bedankt voor het recept.
Anja op 24-2-2015 - 14:49
Hoi Inez, met betrekking tot je ingestort brood met luchtgaten... Een vriending (met veel bakervaring) suggereerde dat misschien je bakpoeder niet goed was verdeeld. Zij stelde voor om het meel met het bakpoeder in de kom te zeven voordat je de yoghurt en olie erbij doet.
Martine op 24-2-2015 - 15:08
Fijn dat het brood zo goed bevallen is Anja! Met limoen/citroen lijkt me dit brood inderdaad ook heel lekker. Dankjewel voor de tip over het niet goed verdeelde bakpoeder. Dat zou inderdaad heel goed kunnen. Meestal zeg ik in recepten dat je eerst apart het bakpoeder door het meel moet mengen, maar dat leek me hier niet nodig als je maar goed roert. Bij klonterig bakpoeder is even zeven inderdaad een goeie oplossing.
Sepp op 5-3-2015 - 20:47
Voor ik het ga proberen te bakken wil ik nog even vragen hoeveel tarwemeel er voor dit recept nodig is want bij mij wegen 2 koppen bloem aanzienlijk meer dan 250 gram.
Martine op 6-3-2015 - 10:37
Hoi Sepp, ik heb dit recept getest met de hoeveelheden in grammen, dus die kun je het beste volgen. Hoeveel meel er in een maatcup past is onder andere afhankelijk van hoe fijn je bloem is en hoe je het in de cup schept, dus 2 koppen is eens schatting. Je kunt beter van de grammen uitgaan.
Corine (Groeneschoenen ) op 14-3-2015 - 20:02
Ik kook niet met soya maar had nog magere yoghurt en lijnzaadolie. Ook heerlijk ! 30 minuten in de oven was bij mij genoeg! Volgende x maak ik ze in muffin-vorm. Thanks for sharing !!
Wendy op 20-3-2015 - 11:17
Dank voor je recept! Ik heb het net gemaakt maar omdat ik nooit eerder kwarkbrood gegeten heb weet ik niet of het nou zo klef hoort of dat mijn deeg niet gaar is? Het brood is ook helemaal niet gerezen... Nou hou ik wel van klef hoor, dus geen man overboord, aar ik ben wel benieuwd!
Martine op 20-3-2015 - 11:29
Hoi Wendy, het brood moet wel smeuïg zijn, maar niet echt klef. Heb je het al helemaal af laten koelen, daar wordt het wel minder klef van. Volgende keer eventueel iets minder vocht gebruiken.
Wendy op 22-3-2015 - 13:10
Dank je Martine. Ik heb het vandaag nog een keer gemaakt maar nu met zelfrijzend bakmeel en nu is hij volgens mij peffect!
Martine op 23-3-2015 - 10:24
Fijn dat het nu wel gelukt is Wendy!
Saradi Dasi op 31-3-2015 - 14:15
Heb deze met soya yoghurt aarbei rabarber gemaakt . Ook de moeite :-)
Martine op 31-3-2015 - 14:46
Oeh, klinkt goed Saradi!
Lucie op 4-4-2015 - 22:16
Ik heb vandaag een poging gedaan tot een glutenvrije versie. Ipv bloem heb ik 1 kop rijstebloem en 1 kop havermeel gebruikt. De smaak is goed, ze zijn alleen niet erg gerezen. (ik had 12 kleintjes gemaakt) Ik ben benieuwd hoe ze morgen zijn. Meestal is glutenvrij brood de volgende dag al gortdroog dus ik ben benieuwd of dat met deze broodjes ook het geval is.
Shannen op 5-4-2015 - 15:27
Wat een heerlijke website. Deze leek me ook een topper, dus ik maakte hem met de naturel versie sojayoghurt van provamel. Ik deed er ook nog gedroogde vijgen bij. Bijna proeftijd. Kan al niet wachten :D
Martine op 6-4-2015 - 9:49

Waren ze de volgende dag nog lekker Lucie? Glutenvrij bakken vind ik nog steeds lastig. Ik zou eigenlijk wat meer moeten experimenteren ermee.

Met vijgen erin lijkt me ook héél lekker Shannen. Dank voor de tip!

petra b op 1-6-2015 - 12:51
ik heb met soja perzike yogurt smaak gerbruik smaak erg lekker
petra b op 1-6-2015 - 12:53
ben nu trouwens een avocado taart aan maken ben benieuw of het gelukt is straks daar hoor je nog wel over
Nathalie op 26-7-2015 - 14:40
Ik heb deze site enkele weekjes geleden ontdekt via Facebook: Melk, je kan zonder! Ben mijn eerste stapjes aan het zetten in het veganisme, en heb nu dit broodje gemaakt. Ik heb wel zelfrijzende bakmeel gebruikt, omdat ik daar nog een paar pakken van heb, en heb de helft dadels en de helft rozijnen gebruikt, verder de suiker vervangen door zoetmiddel. Maar hmm, wat is dit lekker!
Martine op 27-7-2015 - 11:30
Super tof Nathalie! Fijn dat dit recept je goed bevallen is.
Karen op 7-9-2015 - 12:05
Zou je de tarwebloem ook kunnen vervangen door speltmee, of iets anders? Dit ivm Tarweallergie. Ik hoor het graag!
Martine op 7-9-2015 - 12:33
Ja, de tarwebloem kun je probleemloos vervangen door speltbloem of speltmeel, met andere soorten meel zal het iets lastiger gaan. Spelt is overigens ook een vorm van tarwe, maar wordt goed verdragen door mensen met sommige vormen van tarwe-allergie.
Anne op 29-3-2016 - 14:00
Afgelopen weekend gemaakt voor pasen. Ook nog cranberries en gedroogde abrikozen toegevoegd. Iets minder luchtig en hoog dan op jou foto, maar wel een heerlijk brood! Dank voor het recept!
Martine op 29-3-2016 - 14:24
Leuk om te horen Anne! Dankjewel voor je berichtje.
Bo-Ann op 13-8-2016 - 21:34
Hoi Martine, Ik heb een vraag over het deeg, voor het bakken: is het stevig genoeg om in een gewenste vorm te kneden en op de bakplaat te bakken?
Martine op 13-8-2016 - 22:58
Hoi Bo-Ann, het is meer een dik beslag dan een echt deeg, dus ik denk niet dat je het op een bakplaat kunt bakken. Als je bijvoorbeeld een rond brood of kleine rondje broodjes zou willen kun je het beste een taartvorm of muffinvormpjes gebruiken.
Bo-Ann op 13-8-2016 - 23:18
Ok dank je wel! Heb je hier wellicht een recept dat hiervoor wel geschikt is? Het gaat erom dat ik er een man vankan maken (wordt een oogstbrood).
Martine op 14-8-2016 - 8:29
Je zou het deeg van mijn feeststol kunnen maken zonder de spijs en dan eventueel de melk vervangen door yoghurt als je een yoghurtsmaakje wil: https://vegetus.nl/feeststol/
Bo-Ann op 14-8-2016 - 11:19
Goed tip, dankjewel! Ga ik proberen!
Astrid op 13-9-2016 - 14:51
Zo'n lekker recept dit! Ik gebruik speltbloem i.p.v. tarwebloem en voeg geen suiker toe. De Mild&Creamy naturel meng ik in de blender met een flinke hand aardbeien zodat het beslag roze is, jammer alleen dat de muffins niet roze blijven bij het bakken ;-)
Miranda op 11-10-2016 - 11:08
Ik heb het brood gemaakt met boekweit/havermeel omdat ik niet tegen tarwebloem kan (gluten zijn geen probleem). Ik heb de suikervrije soja yoghurt van Alpro gebruikt, de suiker heb ik ook weg gelaten, verder heb ik walnoten olie gebruikt (had geen koolzaad olie neer) ook heb ik geen rozijnen gebruikt. Het brood is niet gerezen maar het is stevig en toch luchtig. Ik heb het net gegeten met een plakje vegan kaas, het smaakt verrukkelijk 😍
Martine op 11-10-2016 - 11:19
Fijn dat het lekker wat Miranda! Kun je wel tegen speltmeel? Daarmee rijst het brood misschien beter.
Miranda op 11-10-2016 - 11:49
Hoi Martine, Helaas is speltmeel ook een propleem. Maar ik vind het geen probleem dat het brood niet gerezen is hoor het gaat mij om de smaak. De volgende keer wil ik het maken met de suikervrije soja kwark van provamel.
Carolina op 21-12-2016 - 17:57
Hoi Martine, Ik ga dit recept voor het eerst maken, maar 2,5 theelepel (afgestreken?) bakpoeder vind ik lastig afmeten omdat ik minstens 3 verschillende maten theelepeltjes in de kast heb liggen. Kun je dit in grammen aangeven misschien? Ik zag namelijk dat er nogal wat problemen waren met rijzen. Hartelijke groet en alvast heerlijke feestdagen! Carolina
Martine op 21-12-2016 - 18:29
Hoi Carolina, ik gebruik Amerikaans theelepelmaatjes, erg handig als je standaard lepels wilt afmeten. Ik heb even voor je gewogen en 2,5 theelepel is ongeveer 11 gram. Of 2/3 van een zakje bakpoeder uit de supermarkt.
Hester op 26-12-2016 - 12:48
Hoi Martine, allereerst grote complimenten over je geweldige site! Eenmaal ontdekt kom ik er iedere keer weer op terug! Gisteren het kwarkbrood gemaakt in de muffinvorm met papieren vormpjes. Helaas bleef het gebakken brood erg plakken aan het papier. Nog een poging door de papiertjes in te vetten. Weer bleef het brood erg plakken... Bij alle twee toch zoveel mogelijk weggesneden en genoten van de smaak! Wat is dat lekker zeg, net oliebollen :-) Vanmorgen poging drie gewoon in een ingevetten cakevorm gemaakt. Na ruim een uur afkoelen het brood er proberen uit te halen maar bleef nog erg plakken aan de bodem. Met grof geweld het brood er toch uitgekregen. Weer smullen!!! Heb je tips dat het minder blijft plakken? Groetjes en nog een fijne tweede kerstdag! Hester
Martine op 26-12-2016 - 17:29
Hoi Hester, leuk dat je dit recept gemaakt hebt! Ik weet niet waarom het zo blijft plakken bij jou. Ik heb daar zelf geen last van. Je kunt eens proberen om de temperatuur van je oven te controleren met een losse oventhermometer van de Blokker. Ovens zijn vaak onbetrouwbaar en geven niet allemaal uit zichzelf de juiste temperatuur. Daardoor kan je baksel wat zacht blijven en aan de vorm plakken.
Mieke op 20-4-2017 - 18:54
Hij staat in de oven!! Ben erg benieuwd. Ideaal voor de zomaar-tussendoor-lekkere-trek lijkt me. :)
Mieke op 20-4-2017 - 21:49
En... geslaagd én lekker! Het is alleen een bleekscheet van de bovenkant, maar ik durfde hem niet langer in de oven te laten staan. Hij is wel goed gaar en ik vind het heel smaakvol! Lekker luchtig.
Martine op 22-4-2017 - 15:45
Fijn dat het lekker is Mieke! Als je baksels bleek blijven geeft je oven waarschijnlijk een iets te lage temperatuur. Dat kun je controleren met een losse oventhermometer.
Kirsten op 24-4-2017 - 0:40
Dit ziet er heerlijk uit Martine, en lekker simpel! Ik ga het snel eens proberen. Ik heb een vraagje: haal jij jouw koolzaadolie nog steeds bij de AH? Ik heb de variant met roombotersmaak in de winkel niet gevonden namelijk, en op de website van de AH zie ik ook niet het merk staan waar jij het over had (Teutoburger).
Martine op 24-4-2017 - 10:52
Hoi Kirsten, koolzaadolie met botersmaak is inderdaad niet meer te koop bij AH. Ik bestel het nu meestal bij Plantaardigheidjes.eu. Je kunt ook op de website van Brassica kijken of zij een verkooppunt hebben bij jou in de buurt.
Vicky op 16-7-2017 - 12:29
Heerlijk recept en een nieuwe favoriet bij de huisgenoten. Ik heb hem gemaakt met een snufje kaneel en grove kaneel suiker.Niet zo gezond,maar zo heerlijk.
Martine op 17-7-2017 - 8:51
Lijkt me heel lekker Vicky, leuk!
Marlies op 16-12-2017 - 17:07
Hier staat ie -as we speak- in de oven. Ik heb er naast rozijnen ook wat gedroogde (even gewelde) appelstukjes en wat kaneel in gedaan. En een kneep agavestroop. Cakeachtig brood of zo. Ik ben benieuwd! Mocht iemand toevallig in de buurt van Duitsland wonen: ik koop koolzaadolie met botersmaak altijd bij Rewe.
Martine op 19-12-2017 - 14:34
Leuk dat je dit gemaakt hebt Marlies!
Mariska op 15-4-2018 - 10:31
Dit kwarkbrood staat nu voor de tweede keer in de oven. De eerste keer had ik het voor de paasbrunch gemaakt en het was zo'n succes dat ik het nu weer maak. Erg lekker!
Martine op 16-4-2018 - 10:43
Fijn dat het zo goed in de smaak val Mariska!
Katalin op 1-5-2018 - 14:34
Ongelooflijk! Wat een lekker, luchtig, zoet brood is dit! Zelfs met volkoren speltmeel. Ik heb de suiker weggelaten en de rozijnen door ongezoete cranberries vervangen.
Martine op 11-5-2018 - 15:48
Fijn dat het zo goed gelukt is Katalin!
Antje, Frans en Eva op 23-9-2018 - 18:03
Bedankt voor je recept, Martine! Vandaag aten wij deze. We gebruikten Alpro go on voor de yoghurt en diepvries blauwe bessen ipv rozijnen. Nog wat plantaardige melk om het vloeibaar te maken. Erg lekker!
Martine op 24-9-2018 - 11:52
Mmm klinkt goed Antje!
Monique op 7-10-2018 - 12:40
Omdat ik deze week jarig was, hadden de kinderen en ik voor vandaag een extra lekker ontbijtje gepland (doordeweeks niets gevierd vanwege drukke schema's en één kind in buitenland). Versgeperste sinaasappeltjes werden het, mét deze kwarkbroodjes. Wij aten jaren achtereen een kant-en-klare chinoise uit de supermarkt, met slagroom, als 'ontbijttaart' als iemand van ons jarig was. De koemelkslagroom was inmiddels vervangen door vegan slagroom, maar de chinoise was niet veganistisch. Voelde ondertussen natuurlijk niet echt oké meer, dus vandaar op zoek naar een alternatief. Wij vonden de broodjes (ik had de muffinvariant gemaakt) heerlijk, dus een nieuwe traditie is geboren :-)! Binnenkort maak ik 'm ook nog eens in een ronde schaal, als een soort kwarkbol, lijkt me ook heel gezellig. Dank weer voor een fijn recept!
Martine op 8-10-2018 - 10:25
Wat leuk! Fijn dat het zo goed bevallen is.
Claudia op 25-10-2018 - 12:24
Hoi! Ik heb zojuist je recept gemaakt! Ik had van die papieren cake-vormpjes gebruikt, maar het deeg was te zwaar, zodat ik uiteindelijk het deeg alsnog in kleine bakvormpjes heb gedaan, maar het is me gelukt. Morgen is mijn vader jarig en op dezelfde dag neemt een collega van mijn man -en tevens goede vriend- afscheid van het werk en vind ik het leuk om ze allebei dit vegan broodje cadeau te doen. Het was een gok om dit te maken zonder eerst te hebben geoefend, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan, want ze smaken superlekker: het korstje is licht knapperig en van binnen zijn ze luchtig! Ik heb overigens een combinatie van basterdsuiker en witte suiker genomen, volkoren meel en gewone goedkope olie gebruikt. Top!
Martine op 25-10-2018 - 13:37
Fijn dat ze goed gelukt zijn Claudia!
Marlies op 9-3-2019 - 19:19
Wat een supersimpel en goed recept! Net als je cakerecept (die sinaasappelcake, maar die maak ik altijd als gewone cake met sojamelk), vermoed ik dat ik deze als basis voor veel variaties ga gebruiken! Ik deed er speculaaskruiden en sinaasappelrasp bij, en een piets kardemom. Ik heb die lijnzaadolie niet, met olijfolie vind ik hem ok, maar ik denk dat hij lekkerder kan. Deeg rees goed, is wel wat ingestort, maar niet erg, ik hou wel van een stevig brood. Lekker smeuïg! Echt weer zo'n fijn Martine-recept zonder fratsen. DANK!
Martine op 12-3-2019 - 16:26
Dankjewel Marlies! Super leuk om te horen. Jouw variatie met speculaaskruiden klinkt heerlijk. Check eventueel je oventemperatuur met een losse thermometer. Instorten van brood en cake gebeurt vaak door een verkeerde oventemperatuur.
Kim op 17-4-2019 - 19:58
Hoi Martine, klinkt goed en ga ik morgen maken. Zou een sojavrije yoghurtvariant ook kunnen werken? Zat zelf aan kokosyoghurt te denken (i.v.m. allergie docjtertje), maar geen idee of de smaak en textuur dan erg anders wordt...
Martine op 18-4-2019 - 13:29
Hoi Kim, als je sojayoghurt neemt, kies dan een variant met een laag vetpercentage, zoals die van Koko die o.a. bij Jumbo te koop is. Als je alleen dikke kokosyoghurt met een hoog vetpercentage kunt vinden, zou ik die aanlengen met de helft plantaardige melk. Het brood zal wel een lichte kokossmaak hebben als je kokosyoghurt gebruikt.
Miranda op 15-5-2019 - 10:40
Ik heb deze ook weer eens gemaakt, ik heb het gegeten met je knoflook-kruidenroomkaas en komkommer zoooo lekker!!!!
Martine op 15-5-2019 - 16:45
Leuk Miranda!
linda op 29-9-2019 - 19:18
Zalig! Eindelijk je muffinbroodjes gemaakt, gisteren volgens het recept, erg jammie. Vandaag met suikervrije sojayoghurt en geen extra suiker, wel vanille-extract en kaneel. Het leken nu wel scones en dit was ook zalig. Bedankt voor het recept.
Martine op 30-9-2019 - 10:34
Leuk Linda! Fijn dat ze zo goed gelukt zijn.
Yinny op 19-12-2019 - 20:44
Dank je wel voor dit recept! Afgelopen week gemaakt als vegan alternatief voor kerststol. Met cranberries, gedroogde abrikozen, noten en geschaafde amandelen er bovenop. Heerlijk! Mijn cakevorm is 30cm lang, dus alle ingrediënten met 20% vermeerdert. Makkelijk ook om gelijk hele pot yoghurt op te maken. Ikea verkoopt nu ook koolzaadolie met botersmaak.
Martine op 22-12-2019 - 8:59
Leuk Yinny, lijkt me heel lekker! Ik heb ook wel eens een rolletje spijs in dit brood gedaan, zodat het nog meer op stol lijkt. Dan doe die eerst de ene helft van het beslag in de vorm, legt de rol spijs erop en dan de tweede helft van het beslag er overheen.
Frank op 12-1-2021 - 12:27
Dit recept is super makkelijk en echt enorm lekker. Ik heb Mild & Creamy vanille gebruikt en 30gram vegan margarine ipv olie. Ga deze zeker bewaren en vaker maken!
Mylene op 22-3-2021 - 7:44
Dit recept is heerlijk, onwijs bedankt! Ik heb het met volkoren speltmeel en zonder de rozijnen gemaakt. Ik ga het zeker vaker maken.
Ans op 4-8-2021 - 2:40
Gister kwarkbollen gemaakt. Duurde wel erg lang voor ze n btje bruin werden, bijna n uur in de oven. Zal eens n oventhermometer aanschaffen, al heb ik dit niet eerder meegemaakt. Heeft iemand het al eens met kokosyoghurt geprobeerd,?
Heleen Kusters op 5-9-2021 - 22:24
superrecept, gemaakt met 190 speltmeel en kokosbloesumsuiker en gewoon koolzaadolie, 40 min op 200 gr in de hete lucht over, super!bedankt gr Heleen
Martine op 16-9-2021 - 6:50
Leuk Heleen, fijn dat het goed bevalt!

Schrijf een reactie