Tex-Mex enchilada ‘lasagne’
Kenmerken: | Eiwitrijk, Lekker voor kinderen, Peulvruchten, Snel klaar, Zomergerecht |
---|---|
Voor: | 4 personen |
Ik ben een beetje in de ban van de ovenschotels. Twee weken geleden postte ik al deze ovenschotel met chili en maisbrood en dit keer maakte ik een 'enchilada casserole'. Enchilada's zijn gevulde tortillawraps uit de oven. Als je jezelf wat moeite wilt besparen, sla je het 'wrap' gedeelte gewoon over en vul je de ovenschotel met afwisselende laagjes saus en tortilla's, net als bij een lasagne. Lekker makkelijk toch?
Omdat ik eigenlijk best lui ben, heb ik dit recept zo uitgekiend dat je niks hoeft te koken. Je mengt de ingrediënten voor de vulling in een kom en de cashewroom moet even in de blender. Daarna is het een kwestie van ovenschotel vullen, bakken en eten!
In de chili vulling gebruik ik een beetje sojayoghurt, edelgist en maizena. Dat lijkt misschien vreemd, maar de chili wordt er heerlijk romig van.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
Voor de vulling
- 500 ml tomaten passata of 1 blik tomatenstukjes
- 1/2 kop (120 ml) naturel sojayoghurt (ik had Alpro Mild&Creamy)
- 1/3 kop edelgist
- 2 eetlepels maizena
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 1 theelepel knoflookpoeder of twee tenen knoflook, uitgeperst
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 2 paprika's, in kleine blokjes
- 1 1/2 kop (1 blik) gekookte bruine bonen, zwarte bonen of kidneybonen
- 4-6 grote tortilla wraps, eventueel in repen gesneden
Voor de bovenlaag
- 1/2 kop ongeroosterde cashewnoten, enkele uren voorgeweekt
- 3/4 kop plantaardige bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 1 eetlepel azijn of citroensap
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng in een kom alle ingrediënten voor de vulling, behalve de tortilla's. Roer goed zodat de kruiden en maizena met de vloeibare ingrediënten vermengd raken. Neem een ovenschaal van ongeveer 30 bij 40 centimeter en vul die afwisselend met laagjes groente-bonenmengsel en wraps. Eindig met een laagje wraps.
Maak nu de cashewroom. Giet de cashewnoten af en doe ze samen met de bouillon, gistvlokken en azijn in de mengkom van je blender of staafmixer. Pureer de cashews tot een dunne gladde saus. Afhankelijk van de kracht van je apparaat kan dit enkele minuten duren.
Giet de cashewroom over de ovenschotel en smeer het een beetje uit met de achterkant van een lepel. Zet de schaal in de oven en bak 40 minuten. Dek de ovenschotel eventueel af met een stuk aluminiumfolie als de bovenkant te snel bruin wordt.
12 Reacties
Schrijf een reactie