
Dit is een heel simpel receptje, maar wel super lekker. De truffels smaken niet alleen goed, maar zien er ook nog eens heel leuk uit. Heel geschikt om aan gasten voor te zetten, bijvoorbeeld met de feestdagen. Niemand zal merken dat er geen suiker in zit.
De santen maakt de truffels wat smeuïger. Er zit dus een beetje kokos in de marsepein, maar de truffels hebben geen sterke kokossmaak. Als je helemaal geen kokossmaak wilt, kun je ze ook binden met wat geurloze kokosolie.
Ingrediënten
Bereiding
Giet het water van de voorgeweekte amandelen af en doe ze in foodprocessor of superblender (een gewone mengkom en staafmixer kan ook). Smelt de santen of kokosolie en voeg die toe aan de noten. Doe ook het zoetmiddel in de mengkom.
Pureer de noten tot een egaal en samenhangend deeg. Afhankelijk van de kracht van je apparaat kan dit enkele minuten duren. Schraap af en toe de amandelpasta van de wanden van de kom naar het midden zodat alles goed fijngehakt wordt.
Schep het amandeldeeg uit de blenderkom en rol er tussen je vlakke handen ongeveer 28 kleine balletjes van. Neem twee platte bordjes en schep op het ene bordje een flinke eetlepel kokosrasp, en op het andere een eetlepel cacaopoeder. Verdeel de marsepeinballetjes in twee porties en rol de ene helft door de kokos en de andere helft door de cacao tot ze mooi gelijkmatig bedekt zijn.
Doe de truffels in een goed afgesloten bakje en zet ze een paar uur in de koelkast om op te stijven. Als je ze snel wilt eten, kun je ze ook 15 à 30 minuten in de vriezer doen.
Eén truffel (van de 28) bevat ongeveer 36 kcal, 2,5 g vet (1 g verzadigd), 1 g koolhydraten, 1 g vezels en 2 g eiwit.
6 Reacties
Schrijf een reactie