Stoofpotje met koolraap en tomaat
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Wintergerecht |
---|---|
Voor: | 2-3 personen |
Tomaat en koolraap met ui is een onwaarschijnlijk lekkere combinatie. Dit recept is heel eenvoudig en ook nog redelijk snel te maken, dus heel geschikt voor een fijne doordeweekse hap. De TVP kun je vervangen met een willekeurige andere eiwitbron, bijvoorbeeld bonen, kikkererwten, seitan, worstjes of zelfs gehaktballetjes, let er bij de laatste even op hoe lang je ze mee wilt koken, zodat er nog wat beet aan zit.
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1/2 koolraap, geschild en in blokjes
- 1 prei, in ringen
- 1 kop (50 g) sojabrokjes/TVP
- 1 blik ontvelde tomaten, in stukjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 kop water
- 1 1/2 theelepel bouillonpoeder
- 1/4 theelepel versgemalen peper
- eventueel 1/2 theelepel tijm
Bereiding
Verhit een een scheut olijfolie in een diepe pan en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg de koolraap toe, giet eventueel een scheutje water in de pan en laat enkele minuten smoren. Voeg de prei toe en laat nog wat verder smoren tot de koolraa p beetgaar is.
Doe de sojabrokjes, tomaten, tomatenpuree, water, bouillonpoeder, peper, en eventueel tijm erbij. Laat het geheel nog een minuut of 10 zachtjes pruttelen tot de koolraap helemaal gaar en zacht is. Wij eten dit graag met quinoa, maar je kunt het natuurlijk met elke willekeurige soort graan of aardappel en zelfs zonder iets eten.
7 Reacties
Schrijf een reactie