Snelle Thaise currysoep
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Eiwitrijk, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zomergerecht |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 20 minuten, totaal 30 minuten |
Voor: | 3-4 personen |
Ik ben dol op soep. Het is meestal snel te maken en lekker warm in je buik. We hebben al verschillende fijne snelle maaltijdsoepen op de site, zoals de currysoep met kikkererwten en de Mexicaanse bonensoep. Hier is er nog eentje, dit keer met een Thaise twist.
In deze soep kun je allerlei restjes groente kwijt. Paprika, selderij, bloemkool, broccoli, wortel, knolraap, pastinaak, het kan er allemaal in. Fijn om de koelkast mee leeg te koken dus. Als je één van de groentes in de ingrediëntenlijst niet hebt kun je gewoon iets anders ervoor in de plaats gebruiken. Als je tofu een beetje eng vindt is deze soep ook heel lekker met vegan kipstukjes.
Ingrediënten
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 grote rode paprika, in reepjes
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 2-3 handjes diepvries sperzieboontjes en/of doperwtjes
- 300 gram bloemkool, in kleine roosjes
- 1 1/2 kop (1 blik) gekookte kikkererwten (optioneel, weglaten voor koolhydraatarme versie)
- 1 flinke theelepel groentebouillonpoeder of vegan kipsmaak bouillon
- 750 ml water
- 2 eetlepels (groene) Thaise currypasta
- 100 gram creamed coconut van een blokje (of vervang de helft van het water door kokosmelk)
- 500 gram tofu, drooggedept en in kleine blokjes
Bereiding
Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui tot hij glazig is. Doe de paprika en knoflook erbij en fruit ze even mee. Voeg de sperzieboontjes, bloemkool, bouillonpoeder en water toe en breng de soep aan de kook. Laat 6-7 minuten koken tot de groente gaar is. Voeg tot slot de currypasta toe en laat het blok santen oplossen in de soep.
Verhit een flinke scheut olie in een grote koekenpan en bak de stukjes tofu tot ze goudbruin knapperig zijn. Verdeel de soep over drie of vier kommen en serveer met de tofublokjes er bovenop.
6 Reacties
Schrijf een reactie