Ravioli in tomatensaus met champignons en spinazie

door onder Avondmaaltijd
Kenmerken: , ,
Voor: 2-3 personen
Ravioli in tomatensaus met champignons, veganistisch

Het is al weer meer dan een week geleden dat ik voor het laatst een recept heb gepost. Ik ben erg druk geweest met mijn werk, dus ik had weinig tijd en energie om nieuwe recepten te maken. Eigenlijk heb ik überhaubt weinig echte recepten klaargemaakt, maar eerder een beetje uit kant-en-klare potjes gekookt.

Als veganist heb je nog minder keus aan (bijna) kant-en-klare maaltijden dan als vegetariër, maar gelukkig zijn er toch wel wat opties, zoals de bonenschotels en van HAK, de voorgebakken pizzabodems van AH en de ravioli in tomatensaus van het merk Danival die je hierboven op de foto ziet. Voor deze ravioli moet je wel even naar een biowinkel (ik kocht ze bij Ekoplaza), maar ze zitten in een pot, dus ook als je niet wekelijks bij een biowinkel komt kun je er wat van inslaan en voor huishoudelijke noodgevallen in de voorraadkast zetten.

Ik moet wel eerlijk zijn, deze ravioli zijn geen culinaire hoogstandjes. Ze zijn aan de zachte kant en ik proef nauwelijks verschil tussen de variant met tofu en die met seitan. Toch zijn ze best lekker, en met wat groente erbij is het een heel fatsoenlijke maaltijd, die ook nog eens in een mum van tijd klaar is. Soms mag je best een beetje valsspelen in de keuken vind ik. Bovendien zijn ravioli meestal niet vegan, dus ik ben allang blij dat ik ze niet zelf hoef te maken.

Ik heb de ravioli dit keer opgeleukt met wat champignons en spinazie, maar je kunt er natuurlijk ook andere (snelkokende) groente bij eten, zoals erwtjes, peultjes of broccoli. Die laatste zou ik dan wel even apart koken en daarna pas aan de opgewarmde ravioli toevoegen. Als je het gerecht wat steviger wilt maken, zou je er ook nog een bakje vegetarisch gehakt door kunnen doen. Als je de ravioli met groentevulling gebruikt is dat sowieso aan te raden. Met het gehakt en flink wat groente erbij heb je zeker genoeg voor drie eters, zonder gehakt eerder voor twee.

Ingrediënten

  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 150 à 200 gram spinazie, raapsteeltjes, snijbiet of een andere snel slinkende bladgroente (optioneel)
  • 1 grote pot Danival ravioli in tomatensaus (gevuld met tofu, seitan of groente)

Bereiding

Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan, hapjespan of wok op middelhoog vuur en bak de champignons tot het vocht dat ze loslaten is verdampt. Draai nu het vuur omlaag en doe de spinazie en de ravioli met tomatensaus bij de champignons in de pan. Warm de ravioli al omscheppend op en laat tegelijkertijd de spinazie slinken. Als niet alle spinazie er in één keer bij past, voeg deze dan in porties toe. Serveer als de ravioli heet en de spinazie zacht is.

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.