Ontbijtmix met noten en zemelen
Kenmerken: | Koolhydraatarm, Snel klaar, Zonder soja |
---|---|
Voor: | Maakt 10 porties |
Met deze ontbijtmix maak je 's ochtends in een handomdraai een warme vullende pap. Het heeft wel iets weg van Brinta, maar dan voedzamer en met meer smaak. Als extraatje doe ik er vaak een beetje fruit doorheen, zoals appel, rozijn of aardbei. Met wat kleine aanpassingen is het ook geschikt voor een koolhydraatarm dieet.
Ingrediënten
- 70 g fijngemalen hazelnoten
- 70 g fijngemalen amandelen
- 70 g fijngemalen lijnzaad
- 70 g haverzemelen
- 30 g tarwezemelen
- 70 g havermout (optioneel, laat weg voor minder koolhydraten)
Voorbereiding
Doe alle ingrediënten in een grote pot of andere container (je zult zien de volumes van de ingrediënten hetzelfde zijn, dus de volgende keer kun je het op het oog doen), sluit goed af en schud de zodat het gemengd wordt. Bewaar de pot met de mix in de koelkast. Het blijft zo in ieder geval 2 tot 3 maanden goed.
Ontbijt maken
- 3-4 eetlepels/40 gram ontbijtmix
- 240 ml plantaardige melk
- 1/4 theelepel kaneel (optioneel)
- 2 eetlepels rozijnen of fruit (optioneel, gebruik ongezoete bessen voor koolhydraatarme versie)
Meng in een kom of beker 40 gram van de ontbijtmix met 250 ml sojamelk of amandelmelk en eventueel wat kaneel. Verwarm 2 minuten in de magnetron. Roer goed door en laat even staan om af te koelen en in te dikken.
10 Reacties
Schrijf een reactie