Linzenpasta met doperwtjes en vegan kaassaus
Kenmerken: | Eiwitrijk, Lekker voor kinderen, Peulvruchten, Snel klaar, Zonder soja, Zuivel of kaas alternatief |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 10 minuten, totaal 15 minuten |
Voor: | 2 personen |
Jemig, het is al weer zes weken geleden dat ik voor het laatst iets op Vegetus gepost heb! Zo'n lange stop is sinds ik deze blog begonnen ben volgens mij nog nooit voorgekomen. Het waren heftige weken. Davids oma is na een kort ziekbed overleden en behalve verdriet komen er dan ook allerlei praktische dingen op je af, zoals het regelen van de begrafenis en het vervolgens het leegruimen van het huis.
We hebben al die tijd bijna alleen maar makkelijke dingen gegeten: pasta met tomatensaus en vegagehakt, rijst met zoetzure groente en kipstukjes, diepvriesaardappeltjes met diepvries sperzieboontjes en een vegaburger, dat soort werk. Ik had helemaal geen energie om te experimenteren met nieuwe recepten. Langzaamaan begint dat weer terug te komen. Deze eenvoudige, maar wel super lekkere pasta met kaassaus was het eerste resultaat.
Ik gebruikte voor dit recept een nieuw product wat ik pas ontdekt heb: linzenpasta! Dit is een hele lekkere pastavariant, die helemaal gemaakt is van rode linzen. Erg handig, want doordat het van peulvruchten gemaakt is, is het een goeie eiwitbron. Zo heb je niet per se een vleesvervanger of iets dergelijks nodig om toch een lekker eiwitrijke maaltijd te maken. De linzenpasta is ook nog eens super snel gaar, dus het is echt een handig product als je vlug even een maaltijd in elkaar wilt flansen.
Je kunt dit recept natuurlijk ook met tarwepasta maken, en dan eventueel nog een extra eiwitbron toevoegen, zoals gekruide tofureepjes. De meeste soorten tarwepasta moeten wel wat langer koken, dus houd daar dan even rekening mee. In plaats van doperwtjes kun je ook prima andere groente gebruiken, zoals broccoli of een voorgesneden Italiaanse wokmix. Kook of roerbak de groente dan even apart, in plaats van samen met de pasta in één pan.
Ingrediënten
- 300 gram diepvriesdoperwtjes (of een andere groente)
- 160 gram droge rode (linzen)pasta
- 4 eetlepels edelgist
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld olijfolie of koolzaadolie met botersmaak)
- 4 theelepels Franse mosterd
- 1/2 theelepel bouillonpoeder of 1/4 theelepel zout
- 1/2 theelepel knoflookgranulaat of poeder
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel gedroogde tijm
- 220 ml water
Bereiding
Doe de doperwtjes met ruim water in een pan en breng aan de kook. Doe nu ook de pasta erbij, en kook vier minuten, of net zo lang tot de pasta al dente gaar is. Maak ondertussen de saus.
Doe alle ingrediënten voor de saus in en pannetje (edelgist t/m water) en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat een nog een minuutje of twee zachtjes doorkoken tot het een mooie dikke saus geworden is. Voeg eventueel nog wat extra smaakmakers toe, of verdun de saus als hij erg dik is met een beetje extra water.
Verdeel de pasta met groente over twee borden en giet de saus erover. Eet smakelijk!
12 Reacties
Schrijf een reactie