Groente met zoetzure saus, kipstukjes en rijst

10 August 2015 onder Avondmaaltijd
Kenmerken: , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 5 minuten, koken 15 minuten, totaal 20 minuten
Voor: 2 personen
Zoetzure groente met kipstukjes en rijst, vegan

Vandaag een 'crossover' post met Gewoon Vegan. Ik testte pas de zoetzure roerbaksaus van AH huismerk, en het resultaat was zo lekker dat ik het graag als 'recept' wil delen. Dit is een super snel roerbakgerechtje: klaar in de tijd die nodig is om een pannetje rijst te koken, 15-20 minuten dus.

Ik gebruikte dit keer de nieuwe kipstukjes van Vivera, maar je zou dit ook prima kunnen maken met een ander merk, zoals de kipstukjes van de Vegetarische slager, Aldi of Proviand/AH huismerk. Met (zelfgemaakte) seitan of gekruide stukjes tofu is het vast ook heerlijk. De groente kun je prima vervangen door een voorgesneden (diepvries) groentemix, om het nog makkelijker te maken.

Ingrediënten

  • 100 gram rijst
  • 1 bakje vegan kipstukjes, in hapklare stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 gram (diepvries) sperzieboontjes, in stukjes van 3 cm
  • 200 gram spitskool, in reepjes
  • 1 gele of rode paprika, in reepjes
  • 200 à 250 ml zoetzure saus (bijv. van AH)
  • 1 eetlepel azijn (optioneel)

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok of grote koekenpan en bak de kipstukjes op hoog vuur tot ze een mooi goudbruin kortstje hebben. Haal ze uit de pan en zet ze apart.

Laat de pan op het vuur staan en doe er eventueel een beetje nieuwe olie in. Doe de ui en de sperzieboontjes in de pan en roerbak ze een minuut of twee tot de ui glazig is. Voeg nu ook de kool en paprika toe, en roerbak die nog een paar minuten mee, totdat de groente beetgaar zijn.

Draai het vuur omlaag en voeg de zoetzure saus toe. Schep alles goed om zodat de groente bedekt zijn met een laagje saus. Proef een stukje groente en voeg eventueel de azijn toe als je het te zoet vindt. Doe nu de kipstukjes terug bij de groente in de pan en schep nog een keer om zodat ook deze bedekt zijn met saus. Serveer met de gekookte rijst.

8 Reacties

Kiki op 10-8-2015 - 13:50
Klinkt goed, snel en makkelijk. Die gaat op m'n lijstje vakantiekoken, net zoals de rest van jouw aanraders voor op de camping. Doe ik een Vegetus thema vakantie ;-)
Martine op 10-8-2015 - 14:24
Thanks Kiki. Fijne vakantie!
Dennis op 10-8-2015 - 15:49
Ga hem vanavond maken, staan toevallig op de camping en dit lijkt me een meer dan volwaardig camping recept! :D
Martine op 10-8-2015 - 17:18
Leuk Dennis, ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Elisa op 18-11-2018 - 19:56
HEER-LIJK. Dit recept gaat in m'n top 5 favoriete recepten.
Martine op 19-11-2018 - 10:46
Leuk Elisa, fijn om te horen.
Margit Weren op 19-12-2018 - 17:39
Het was heerlijk alleen is de saus te veel voor 100 gr rijst of minder saus of iets meer rijst is mijn idee. Verder zijn jou recepten echt heerlijk!!!
Martine op 20-12-2018 - 10:57
Hoi Margit, ik houd van veel saus en niet te veel rijst, maar als jij het liever anders hebt dan is dat natuurlijk prima. Die 100 gram is wel droge rijst, dus dat wordt nog 2-3 zo veel als je het kookt (voor de zekerheid zeg ik dat er even bij).

Schrijf een reactie