Kruidige pasta met broccoli en tempeh

door onder Avondmaaltijd
Kenmerken: ,
Voor: 2-3 personen
Kruidige pasta met tempeh, broccoli en saus, veganistisch

Deze pastaschotel is geïnspireerd door het recept voor 'Tempeh Helper' uit Appetite for Reduction van Isa Moskowitz, ik heb alleen wat meer groente toegevoegd. Het fijne van dit gerecht is, dat je de pasta, groente en tempeh samen in één pan kunt koken. Het is bijna een eenpansgerecht, alleen de kaassaus heeft een apart steelpannetje nodig.

De tempeh wordt niet gemarineerd en smaakt dus behoorlijk 'puur'. Aangezien tempeh een heel karakteristieke smaak heeft die niet iedereen zonder meer kan waarderen, is dit misschien geen recept voor beginnende tempeh-eters. Als je ongemarineerde tempeh (nog) niet zo lekker vindt kun je in plaats daarvan kikkererwten gebruiken.

Als je eenmaal begint met koken gaat de bereiding supersnel, dus zorg dat je alle ingrediënten gesneden en wel klaar hebt staan voor je het gas aanzet. Ik combineer dit recept graag met onze zelfgemaakte instant-kaassaus, die je vlug kunt maken terwijl de pasta en groente staan te koken.

Ingrediënten

  • 250 gram tempeh, in hapklare stukjes gescheurd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 ml water
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel versgemalen peper
  • 1 theelepel boullionpoeder
  • 1 theelepel maizena
  • 120 gram pasta
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 130 gram diepvries doperwtjes
  • portie vegan kaassaaus met edelgist voor 2-3 personen

Bereiding

Verhit op middelhoog vuur een flinke scheut olie in een diepe pan en bak daarin de tempeh een minuut of 5 tot hij goudbruin begint te worden. Doe de ui erbij en fruit die even mee tot hij glazig is. Voeg het water, de knoflook, kruiden, boullionpoeder en maizena toe en roer even door tot alles goed gemengd is.

Doe de pasta in het water met de ui en de kruiden en leg de broccoliroosjes erbovenop. Doe een deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten koken. Roer de inhoud van de pan tijdens het koken één of twee keer om en voeg eventueel een beetje extra water toe als het geheel te droog wordt. Maak ondertussen ook de kaassaaus.

Na 10 minuten is de pasta als het goed is beetgaar en is het water met de maizena ingekookt tot een dun sausje. Voeg nu de diepvriesdoperwtjes toe, warm het gerecht nog even door en laat het eventueel een beetje inkoken. Schep het pasta-groentemengsel in een diepe borden en serveer met een royale hoeveelheid kaassaus.

4 Reacties

Ulrike op 20-8-2013 - 12:28

Mmmm, wat is dit lekker zeg. En ook lekker makkelijk. Ik heb alleen tofu i.p.v tempeh gebruikt, omdat ik niet tegen tempeh kan. De volgende keer wil ik seitan proberen.

Martine op 20-8-2013 - 13:02

Thanks! Leuk om te horen dat het goed bevallen is :-)

yvonne op 21-11-2015 - 15:56

Jullie recepten zijn echt geweldig! Ik hoef maar een groente in te toetsen en er verschijnt een recept. Gemaakt met restjes tempe en tofu en farfalle, broccoli en doperwtjes uit blik. Geen kaassaus dit keer, wel een frisse (avocado-kiempjes)salade. Ik las dat je van citroen ook de partjes zonder schil kunt gebruiken voor een extra pittige smaak. Inderdaad lekker! Ik was trouwens heel verrast over de combi pasta en tempe! Het was HEERLIJK!!! Dank alweer!

Martine op 21-11-2015 - 17:14

Dankjewel voor het compliment! Fijn dat het goed in de smaak viel.

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.