Indiase one-pot-pasta (biryani)
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Snel klaar, Wintergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 15 minuten, totaal 20 minuten |
Voor: | 2 personen |
Vorig jaar postte ik in november een recept voor Mexicaans éénpansgerecht met pasta. Blijkbaar krijg ik in het najaar zin in kruidige pasta's, want nu heb ik weer zoiets gemaakt, dit keer met een Indiaas tintje. De inspiratie kwam van deze blog, maar ik heb het recept iets versimpeld voor mensen met weinig tijd en een bescheiden kruidenvoorraad. Het ziet er bedrieglijk eenvoudig uit, maar door de biryani-kruiden is het een echte smaakexplosie.
Als je nog nooit one-pot-pasta gemaakt hebt moet je dat zo snel mogelijk een keer doen want het is zo fijn en makkelijk! Doordat je de pasta samen met de groente in dezelfde pan kookt ben je super snel klaar en heb je er weinig afwas van. Ideaal als je na een vermoeiende werkdag toch goed wilt eten, of als je zoals ik vandaag snel even een fijne lunch wilt toveren.
Dit is een handig recept om restjes groente op te maken: prei, koolraap, pastinaak, paprika, tomaat, boerenkool, het kan er allemaal in. Als je de pasta wat eiwitrijker en vullender wilt maken kun je er ook nog wat kikkererwten, tofu of een vleesvervanger aan toevoegen.
Ingrediënten
- 1/2 eetlepel olie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 160 gram (volkoren) pasta
- 500 ml water
- 4 roosjes bloemkool, in stukjes
- 1 flinke wortel, in blokjes
- 1 handje (diepvries) doperwtjes
- 1 handje (diepvries) sperziebonen
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel gemberpoeder of geraspte gember
- 1/2 theelepel kerrie
- 1/2 theelepel garam massala (of nog meer kerrie)
- 1/2 theelepel kardemom
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 2 handjes kikkererwten (optioneel)
Bereiding
Verhit de olie in een diepe pan en fruit de uit tot hij glazig is. Doe alle overige ingrediënten erbij (pasta t/m chilivlokken en eventueel kikkererwten als je die gebruikt) en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af met een deksel en laat 10-12 minuten koken tot de pasta gaar is (afhankelijk van de kooktijd die op het pakje van de pasta staat). Schep alles af en toe even om zodat het niet aanbrandt.
Kijk of de pasta gaar is en of al het water is opgenomen. Laat het eventueel nog wat verder inkoken. Proef of alles goed op smaak is gebracht en voeg eventueel nog wat extra zout of specerijen toe.
8 Reacties
Schrijf een reactie