Hummus soep
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Feestdagen, Glutenvrij, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 15 minuten, totaal 25 minuten |
Voor: | 2 personen |
Ik houd enorm veel van hummus. Als ik het zelf maak is de verleiding groot om het meteen direct uit de blender zo naar binnen te lepelen. Hoog tijd om eens een soep te maken met de smaak van hummus! Op deze blog kwam ik een recept tegen wat ik een beetje aangepast heb zodat het zo veel mogelijk om mijn eigen hummus lijkt.
Deze soep is lekker snel klaar, dus ideaal als je snel een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Door de diepgele kleur is het ook een perfect recept voor de paasdagen. De soep is lauwwarm het lekkerst, dus laat hem even afkoelen voor je hem serveert, of maak hem aan de dikke kant en doe er bij het blenderen nog een half kopje koud water bij.
Ingrediƫnten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 winterwortel, in blokjes
- 1 stengel bleekselderij (optioneel)
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 1/2 kop (1 blikje) kikkererwten
- 500 ml tuinkruidenbouillon
- 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 mespunt chili poeder
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel tahin
- Een handje verse peterselie of koriander, fijngehakt (optioneel)
- Een handje zwarte olijven, in ringetjes (optioneel)
Bereiding
Verhit de olie in een diepe pan en fruit de ui, wortel en bleekselderij een minuut of 5 tot de ui zacht is, maar niet bruin. Doe de knoflook erbij en bak die nog even mee.
Voeg de kikkererwten en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur. Voeg de komijn, chili, citroensap en tahin toe. Pureer de soep met je blender of staafmixer tot hij mooi glad is.
Laat de soep even afkoelen of meng er een half kopje koud water bij zodat hij niet te heet is. Verdeel over twee kommen, strooi er eventueel nog wat verse kruiden of olijfjes over en serveer met brood.
11 Reacties
Schrijf een reactie