Hollandse zuurkoolschotel
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Supermarktvriendelijk, Wintergerecht |
---|---|
Voor: | 2-3 personen |
De gebakken brokjes TVP met sojasaus doen het heel goed in deze oer-Hollandse ovenschotel, maar je kunt ook kant-en-klaar vegagehakt gebruiken.
Ingrediƫnten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 kleine winterwortel, in stukjes
- 1 pakje kruidenzuurkool
- 50g droge kleine TVP/sojabrokjes kort voorgekookt met een scheut ketjap of sojasaus (of een bakje kant-en-klaar vegagehakt)
- 1/2 theelepel versgemalen peper
- 6 dl aardappelpuree (zelfgemaakt is lekker, maar uit een pakje mag ook)
- Ongeveer 100g paneermeel/broodkruim
- 40g plantaardige margarine, in stukjes of dunne plakjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Neem een grote pan en fruit de ui en de wortel in een beetje olie. Voeg de voorgeweekte TVP en peper toe als de ui glazig begint te worden. Roer af en toe door en bak op matig vuur tot de wortelstukjes beetgaar zijn. Knijp de zuurkool uit tot het meest vocht eruit is en doe hem bij de rest van de groente in de pan. Verwarm alles even lekker door.
Schep het groentemengsel in een ovenschotel (mijn tweepersoons schotel is 20 bij 30 cm). Smeer met een vork of lepel de aardappelpuree erover uit tot een laag die de groente afdekt. Strooi het paneermeel gelijkmatig over de aardappelpuree. Verdeel tot slot de stukjes margarine over het paneermeel. Zet de schotel 20 Ć 30 minuten in de oven tot het paneermeel goudbruin is.
2 Reacties
Schrijf een reactie