Chili salade
12 September 2014 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zomergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 0 minuten, totaal 10 minuten |
Voor: | 1 persoon |
Dit receptje is een soort chili in salade-vorm! Het is super snel te maken, want je hoeft alleen maar wat groente in stukjes te snijden en te mengen met de ingrediënten voor de dressing. Je kunt de salade los eten, maar hij is ook heel lekker met avocado en/of een handje tortillachips erbij. Je kunt hem ook gebruiken als vulling voor wraps of taco's
Ingrediënten
- 1 kop zwarte bonen of kidneybonen
- 3-4 eetlepels crispy maïs uit blik
- 1 tomaat, in blokjes
- 1/2 paprika, in blokjes
- 1 theelepel plantaardige olie
- 1 theelepel limoensap
- 1/2 theelepel chilisaus (bijv. Frank's RedHot of tabasco)
- 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/4 theelepel knoflookgranulaat
Bereiding
Doe de bonen, maïs, groente, olie, limoensap en kruiden in een kom en hussel alles goed door elkaar. Serveer met de tortillachips. Deze salade blijf best een poosje goed, dus je kunt hem prima 's morgens al maken en meenemen voor de lunch.
5 Reacties
Schrijf een reactie