Chia chocopudding

2 April 2012 onder Dessert
Kenmerken: , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 5 minuten, koken 0 minuten, totaal 25 minuten
Voor: 1 à 2 personen

Chia pudding is zo ongeveer de makkelijkst te maken pudding die er bestaat. Het hoeft niet te koken, je kunt gewoon de ingrediënten mengen en te wachten tot de zaadjes de melk opnemen en in een gel veranderen. Naarmate je de pudding laat rusten nemen de zaadjes meer vocht op en worden zachter en beter verteerbaar. De pudding blijft een week goed in de koelkast, dus je kunt ook een voorraadje maken voor een paar dagen.

Ingrediënten

1 kop = 240 ml

  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 à 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1/2 à 1/3 kop plantaardige melk (voeg meer melk toe naarmate je de pudding langer laat rusten)
  • 1/2 theelepel zoetmiddel (zoetkracht verschilt per merk, proef zelf)

Bereiding

Meng het chia zaad, cacaopoeder en een paar lepels van de melk, tot het een egale gladde massa is geworden. Roer nu de rest van de melk en het zoetmiddel erdoor. Laat minimaal 20 minuten op kamertemperatuur, of een hele dag of nacht in de koelkast staan zodat het lekker dik wordt.

2 Reacties

willeke op 26-8-2013 - 15:02
Ik het geprobeerd maar het bleef nog vrij vloeibaar. Moet ik dan wat meer chiazaadjes toevoegen of kan het ook aan het soort chiazaadjes liggen? Ik hoor het graag. Willeke
Martine op 26-8-2013 - 15:13
Hoi Willeke, Deze pudding wordt sowieso niet heel stijf, bij mij is het een soort dikke vla met bolletjes erin. Je zou kunnen proberen om inderdaad wat meer chia toe te voegen, of de pudding wat langer te laten staan. Met een dag in de koelkast wordt hij meestal nog flink dikker. Succes!

Schrijf een reactie