Cakemix bakken zonder ei

door onder Cake en gebak
Kenmerken: , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 12 plakjes
Vegan boerencake van Koopmans mix

Als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat iemand op social media heeft gevraagd hoe je met cake mix uit de supermarkt vegan cake zonder ei kunt bakken was ik nu hartstikke rijk. Mensen proberen het met allerlei dure ei-vervangende poedertjes en huis-tuin-en-keuken ei-vervangers zoals appelmoes en geprakte banaan. Dat werkt soms, maar heel vaak eindigt het met een zielige ingestorte cake.

Zelf bak ik mijn cakes eigenlijk altijd zonder mix, met bloem, suiker, bakpoeder, plantaardige melk en olie. Cakemix bestaat meestal ook gewoon uit bloem, suiker en bakpoeder. Het moet toch mogelijk zijn om daar melk en olie aan toe te voegen en dan een heerlijke vegan cake te bakken? Wie niet waagt die niet wint dus ik heb het maar eens geprobeerd, met heerlijke vegan cake als het resultaat!

Je moet wel een beetje eigenwijs zijn en de instructies op de doos volledig negeren. Cake zonder ei heeft namelijk een heel andere logica dan cake met ei. Bijkomend voordeel is dat deze cake véél makkelijker te maken is dan wanneer je braaf instructies op het doosje zou volgen. Je hebt geen mixer nodig en je hoeft het beslag ook niet lang te kloppen. Gewoon de cakemix met de melk en olie in een kom doen en even roeren met een garde tot het een glad beslag is. In hooguit drie minuten staat de cake in de oven en kun je lekker de beslagkom uitlikken.

Ik heb deze magische truc nu getest met de mix voor fijne cake en de mix voor boerencake van Koopmans, maar ik denk dat het met iedere cake-, cupcake of muffinmix van 400 gram die bestaat uit suiker, meel en bakpoeder wel werkt. Als jouw doos cakemix een ander gewicht heeft dan 400 gram moet je even de hoeveelheden melk en olie omrekenen zodat de verhoudingen kloppen.

Sommige cakemixen (zoals de mix voor fijne cake van Koopmans) hebben van zichzelf niet zo veel smaak, dus dan is het lekker om er nog een zakje vanillesuiker door te doen, of om de plantenmelk te vervangen door vruchtensap. Let ook op dat de cakemix die je gebruikt daadwerkelijk vegan is. Koopmans heeft bevestigd dat hun mixen voor fijne cake en boerencake vegan zijn.

Ingrediënten

  • 400 gram vegan cakemix (bijv. Koopmans mix voor boerencake)
  • 200 ml plantaardige melk, sinaasappelsap of ander vruchtensap
  • 120 ml neutraal smakende olie (bijv. zonnebloem-, koolzaad-, arachide- of milde olijfolie)
  • 1 zakje vanillesuiker (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem in met een beetje olie.

Doe de cakemix in een kom, doe de melk, olie en eventueel vanillesuiker erbij, en roer alles kort maar krachtig met een garde tot een glad beslag.

Giet het beslag in de cakevorm. Zet de vorm in de oven en bak de cake in ongeveer 55-60 minuten goudbruin. Steek een cocktail prikker in het midden van de cake. Als die er schoon uitkomt is de cake gaar.

Laat de cake volledig afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Goed laten afkoelen is héél belangrijk voor cakes zonder ei, want als ze nog warm zijn vallen ze makkelijk uit elkaar. Ik vind deze cake het lekkerst als hij een dagje heeft kunnen staan. Snijd de cake in plakjes en serveer.

UPDATE

Ik krijg van veel mensen reacties dat hun cake ingestort is of niet goed gaar wordt. Ik denk dat dat vaak komt door een verkeerde oventemperatuur. Veel ovens geven uit zichzelf niet de temperatuur die je instelt met de temperatuurknop. Als de temperatuur te laag of te hoog is mislukt je cake (zie de foto hieronder die ik van een lezer gekregen heb). Mensen denken vaak dat het aan hen ligt dat ze geen mooie cake kunnen bakken, of dat het recept niet goed is, terwijl het eigenlijk komt doordat hun oven niet de juiste temperatuur geeft.

Oventemperatuur te laag

Als je problemen hebt met cakes bakken raad ik je daarom van harte aan om je oventemperatuur te controleren met een oventhermometer (bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Blokker), zodat je weet of je oven wel echt de temperatuur geeft die je ingesteld hebt. Verwarm de oven op de gewenste temperatuur, en kijk met de thermometer of de temperatuur klopt. Als de temperatuur niet goed is kun je de oven warmer of koeler zetten tot de thermometer de juiste temperatuur aangeeft. Als de temperatuur goed is kun je de cake bakken.

92 Reacties

Danielle op 21-2-2016 - 11:54

Dit ga ik heel snel maken! Mijn vriend vraagt al heel lang of ik een 'normale' cake wil bakken. Zou het ook werken met de vloeibare Alpro bak en braad? Voor de lekkere botersmaak? Bij onze appie verkopen ze de koolzaadolie met botersmaak namelijk niet meer :(

Martine op 21-2-2016 - 16:36

Ja, ik denk dat het prima kan met vloeibare Alpro. Goed idee!

Lotte op 21-2-2016 - 18:38

Het is ook lekker met Alpro vruchtenyoghurt, voor de variatie, vooral die met bosbessen, mmm.

Martine op 22-2-2016 - 9:44

Oh ja, dat is vast heerlijk. Dankjewel voor de tip!

Daniëlle op 23-2-2016 - 10:50

Heb hem vandaag gemaakt maar t werd niks. Precies je instructies gevolgd maar ik eindigde met een ingezakte kleffe cake. Breinaald kwam er schoon uit. Waar gaat t mis? Misschien toch no egg erbij? Help!

Martine op 23-2-2016 - 12:40

Wat jammer dat het niet gelukt is! Misschien dat je oven niet van zichzelf de juiste temperatuur heeft. Probeer dat eens te controleren met een oventhermometer.

Eleonora op 24-2-2016 - 10:06

Ik heb hem ook gemaakt. Ik heb hem gemaakt met sinaasappelsap. Hij leek ontzettend veel qua smaak en structuur op de sinaasappeltulband recept. Hij was erg bros (ondanks het afkoelen) en moest voorzichtig worden aangesneden anders bleven er alleen kruimels over :)Hij was wel lekker "sappig" en absoluut niet droog :) Ik denk toch dat ik er iets van een binder in ga doen van extra maizena, gemalen lijnzaad of wat no egg.

Martine op 24-2-2016 - 11:17

Ja, het valt mij ook op dat de cakes vrij bros worden. Als je de cake een dagje laat staan wordt hij steviger. Ik denk dat die brosheid onder andere komt omdat er vrij veel maizena/zetmeel in de cakemix zit, en daardoor naar verhouding minder gluten die de cake bij elkaar houden. Extra maizena toevoegen zou ik daarom niet doen. Een beetje lijnzaad of zelfs gewoon een theelepeltje tarweglutenpoeder helpt misschien wel.

Danielle op 24-2-2016 - 20:38

Ik heb hem gemaakt met boerencake mix en Alpro vloeibaar en sojamelk. Hij was erg zoet en erg bros maar goed van smaak. Nummer 2 staat er nu in met Alpro vloeibaar, ongezoete soja en de mix voor fijne cake. Ik heb er ook 4 el aquafaba bij gedaan (iets minder sojamelk genomen) in de hoop dat hij wat minder uit elkaar zal vallen. Ik ben benieuwd!

Martine op 25-2-2016 - 8:42

Leuk! Ik ben benieuwd wat de aquafaba doet.

Frits op 25-2-2016 - 12:02

Ik heb hem ook gemaakt, met boerencakemix van Lidl en zelfgemaakte sojamelk. Het was de eerste keer dat ik een cake heb gebakken. Ik heb er 4 gram tarwegluten bij gedaan. Misschien is dat weer ietsje teveel, maar hij is er wel wat elastischer van geworden. Ik had de bodem van de cake vorm niet goed ingevet. Daardoor is er een deel van de cake blijven plakken. Best wel lekker hoor. Ook als het niet lukt smaakt ie lekker. :-) Volgende keer misschien met 2 gram gluten proberen. Of toch maar 4, weet ik nog niet.

Martine op 25-2-2016 - 13:41

Leuk dat je het geprobeerd hebt met gluten Frits! Je zou het ook zonder gluten kunnen proberen en dan de cake een dagje laten staan. Dat helpt ook goed om hem wat steviger te laten worden. Hij is inderdaad wat plakkerig. Zelf gebruik ik daarom het liefst bakpapier in de vorm.

Evelien op 26-2-2016 - 12:01

Zojuist uitgeprobeerd met een heerlijke cake als resultaat. Bedankt voor het recept!

Martine op 26-2-2016 - 12:16

Fijn dat het zo goed gelukt is Evelien! Dankjewel voor de feedback.

petrab op 29-2-2016 - 13:39

hoi martine de kace is zo heerlijk ik heb gemaakt met alpro yoghurt en met alpro bak en braad met deze spullen is het ook heel goed gelukt en smaakte heerlijk

Martine op 29-2-2016 - 14:21

Fijn dat het zo goed gelukt is Petra! Met yoghurt lijkt me ook erg lekker.

Anthe op 15-3-2016 - 20:08

Zo blij met dit recept! Eerste keer gemaakt met sojamelk en chocolade (zowel gesmolten als stukjes erdoor) en hij was echt verrukkelijk!! Tweede keer had ik em gemaakt met havermelk en kokosmelk, was helemaal mislukt hihi. Dus volgende keer gewoon weer met sojamelk :) Zo simpel en toch echt lekker, dankjewel!

Martine op 16-3-2016 - 9:37

Klinkt lekker met chocolade! Hopelijk lukt het voortaan gewoon goed.

Ingrid op 19-3-2016 - 9:31

Op de pakken van Koopmans wordt wel aangegeven dat ze spore n van ei kunnen bevatten

Martine op 19-3-2016 - 12:41

Hoi Ingrid, ‘sporen van’ wil zeggen dat het product is gemaakt in een fabriek waar ook producten met ei geproduceerd worden. Daardoor kan er kruisbesmetting plaatsvinden, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen met een ernstige allergie. De meeste veganisten vinden dit geen probleem, omdat het ei niet bewust wordt toegevoegd als ingrediënt en het om minuscule hoeveelheden gaat.

marleen op 3-4-2016 - 18:49

Gisteren gemaakt met fijne cakemix (Lidl), koolzaadolie en ongezoete sojamelk (Jumbo). In plaats van een cakeblik heb ik het beslag in een springvorm gedaan. Ging super, mooie cake met goede smaak. Vond 'm wat aan de zoete kant, maar dat zit uiteraard in de mix. Kinderen hebben er lekker van gegeten, ook al 'rook' de cake anders dan normaal. Zo ook een prima basis voor een taart. Dank Martine!!!

Martine op 4-4-2016 - 7:59

Fijn dat het goed gelukt is en dat de kinderen het lekker vonden Marleen!

dirk baeke op 5-4-2016 - 18:31

Hoi Martine, 'sporen van' staat idd op de pakken van Koopmans,op de pakken van Homemade-bakmixen daarentegen niet! Zal zodadelijk het recept eens proberen

Martine op 5-4-2016 - 19:01

'Sporen van' mededelingen zijn niet verplicht, dus als er niks op het pak staat wil dat niet zeggen dat er geen sprake is van kruisbesmetting met melk of ei. Homemade heeft ook bakmixen met melk en ei, dus als die in dezelfde fabriek gemaakt worden zitten er waarschijnlijk ook sporen in. Zolang melk en ei geen ingrediënten zijn is het gelukkig gewoon veganistisch.

dirk baeke op 5-4-2016 - 21:43

Dank je Martine, de cake is goed gelukt, lekker en zelfs stevig'heb er bakpoeder bijgedaan" , enkel de bovenkant is verbrand maar die kan iker wel afdoen

kashvi op 5-5-2016 - 15:10

Dag IK heb geprobeerd om de cake te maken maar het valt me op dat hij niet luchtig genoeg is. Is er een manier dat hij net zo luchtig wordt als bij de bakker die taarten bakt met ei?

Martine op 5-5-2016 - 16:02

Hoi Kashvi, het is moeilijk om zonder ei een cake te maken die heel luchtig is. Probeer dit recept eens, dat is mijn meest luchtige cake: https://vegetus.nl/sinaasappel-cake/

marije op 22-5-2016 - 10:03

Wat een uitkomst dit recept! Mijn kinderen vonden mijn vegan cupcakes maar niks.... Met jouw recept maken we nu samen (mij jongste dochter is net 3) cupcakejes en ze smullen er van. Maar voorl is het zo gezellig om samen te bakken!

Martine op 23-5-2016 - 9:48

Super tof om te horen Marije!

dirk baeke op 22-5-2016 - 18:05

Heb net een cake gemaakt, heel goed gelukt nu en smaakt heerlijk, met homemade boerencake mix - met rijstolie en een pakje bakmeel

Martine op 23-5-2016 - 9:44

Leuk Dirk! Fijn dat het zo goed gelukt is.

Yvonne op 28-6-2016 - 18:18

Heb laatst mn eerste vegan cake gemaakt, de sinasappel en die was lekker!!en simpel om te doen, ook fijn

Martine op 28-6-2016 - 20:35

Leuk Yvonne!

Brechje op 28-7-2016 - 17:05

Ik heb deze net gemaakt, en hij is super lekker! Ik heb m nog niet uit het blik gehaald, maar ben benieuwd! Ik heb er suiker en kaneel zelf aan toegevoegd.

Martine op 28-7-2016 - 18:51

Leuk Brechtje! Fijn dat het goed gelukt is.

Alina op 4-8-2016 - 12:27

Vandaag de cake gemaakt en het is goed gelukt! Erg lekker :)

Martine op 4-8-2016 - 13:55

Fijn Alina! Goed om te horen dat het lekker was.

lisanne op 6-8-2016 - 21:08

Hey iedereen, Ik heb deze cake nu al twee keer gemaakt en het is net echt. Ten eerste heb ik de boerencakemix van Koopmans gebruikt. Daarna heb ik sojamelk, zonnebloemolie en 3 eetlepels appelmoes toegevoegd aan de mix. Dit allemaal op 175 graden en de melk en olie volgens de hoeveelheid die in het recept hierboven staat. Maar 3 eetlepels appelmoes is het geheim!! Je cake smaakt net echt en meer dan de moeite waard. Super bedankt voor dit recept!

Martine op 6-8-2016 - 21:11

Leuk Lisanne! Ik zal het eens proberen als we appelmoes in huis hebben.

Madie op 25-8-2016 - 10:25

Ik heb de cake vandaag ook gebakken en hij lukte perfect met 200 ml Alpro mild and creamy yogurt limoen/citroen (in plaats van de plantenmelk), één kleine geprakte banaan (tot er geen stukjes meer inzitten), een extra theelepel bakpoeder en de olie. Het is een heerlijke citroencake, en hij is niet brokkelig. Dankje voor het recept!

Martine op 25-8-2016 - 11:25

Dat lijkt me super lekker Madie! Leuk dat je je eigen draai aan het recept gegeven hebt. Dankjewel voor het delen.

Maarten op 27-8-2016 - 19:23

Dag Martine, Allereerst dank voor het delen van dit recept (en sowieso de hele website, onwijs handig!). Ik heb deze cake nu twee keer gemaakt, de laatste keer ook met de tip van Lisanne (appelmoes) echter heb ik een vraag. De cake is bij mij gelukkig niet kruimillig, maar ondanks dat ik hem op 175 graden bak en zelfs nog langer dan een uur in de oven heb staan is hij zachter (natter?) dan ik van ´normale´ cake gewend ben. De cocktail prikker komt er gewoon schoon uit dus ik vroeg mij af of jij toevallig wist of ik hem er maar gewoon 75 minuten in moet zetten of dat jij een tip had met betrekking tot de ingrediënten waarvan ik er van één wat minder kan doen om een iets wat minder natte cake te krijgen. Dank alvast!

Martine op 27-8-2016 - 21:46

Leuk dat je dit gemaakt hebt Maarten! Vegan cake heeft altijd een iets andere textuur dan cake met ei, maar hij hoeft niet per se 'nat' te zijn. Zelf houdt ik heel erg van smeuïge cake, maar als je hem liever wat droger heb is de makkelijkste oplossing om gewoon wat minder vocht toe te voegen aan het recept. Bijvoorbeeld 150 of 175 ml plantenmelk in plaats van 200. Je moet even uitproberen wat voor jou de juiste hoeveelheid is.

Fiet op 12-9-2016 - 13:06

Heb de cake in een springvorm gebakken en banaan en stukjes vijg toegevoegd. Super goed gelukt! Dank je wel voor het recept #blij mee!!

Martine op 12-9-2016 - 19:19

Leuk Fiet! Lijkt me heel lekker met banaan en vijg. Goed idee.

Elbrich op 6-10-2016 - 10:39

Hahaha, logisch dat er aan de boerencakemix van Koopmans niet zo veel smaak zit, er zit helemaal geen suiker in de mix :D. Dat vind ik niet erg, ik vind "standaard" cakerecepten vaak te zoet. Heb nu naar eigen smaak nog wel wat suiker toegevoegd en voor het eerst appelmoes gebruikt als eivervanger. Ik ben benieuwd wat het wordt.

Martine op 6-10-2016 - 11:31

Hoi Elbrich, ik denk dat je in de war bent met het boerencakeMEEL van Koopmans. Daar zit inderdaad geen suiker in. Hun boerencakeMIX bevat wel degelijk een flinke hoeveelheid suiker.

Sanne op 12-12-2016 - 20:50

Hallo!! Wat super, deze post. Ik ga m vrijdag maken coor de Bday zaterdag. Nou vraag ik me af of ik evt cacao kan toevoegen aan de helft van het mengsel om zo een soort marmer cake te creëeren, of is dit niet lekker? Bak voor het eerst een cake 🙈

Martine op 12-12-2016 - 22:54

Hoi Sanne, dat kan prima inderdaad! Misschien heb je voor het deel van het beslag waar je cacaopoeder aan toevoegt dan wel iets meer vocht nodig, omdat je meer droge stof erbij doet.

Sanne op 14-12-2016 - 14:05

Thnx voor de tip!! 😄

Swedo Lea op 15-12-2016 - 17:38

nog een cake gebakken, maar ik ga deze wel proberen

Gülbahar op 3-1-2017 - 0:37

Beste Martine, ik heb nu best veel producten in huis gehaald mede dankzij uw website en inzet voor het delen met mede-vegatariers/veganisten. Graag zou ik een deel button zien op uw website zodat ik het op Facebook kan delen. Zoals deze recept. U bent geweldig, ga vooral zo door! Mijne fijne wensen voor het nieuw jaar.

Martine op 3-1-2017 - 10:36

Hoi Gülbahar, fijn om te horen dat je zo veel aan onze recepten hebt. Als je een recept wilt delen van onze site, dan kun je de link uit het balkje bovenin je browser kopiëren (dat kan op de computer of smartphone), en die dan plakken in een Facebook bericht. Een andere mogelijkheid is om op Facebook naar onze pagina te gaan en daar bij de berichten op delen te klikken. Jij ook een goed nieuw jaar gewenst!

Marieke op 3-2-2017 - 22:01

Vanavond de cake gemaakt. Hij is goed gelukt en luchtig! Erg handige site, omdat een van onze kinderen een koemelk en ei allergie heeft. Soms lastig om goede,lekkere recepten te vinden.

Martine op 3-2-2017 - 23:07

Leuk om te horen Marieke! Fijn dat de cake goed gelukt is.

Shalini op 16-2-2017 - 18:39

Beste Martine, Je recept is echt geweldig! Echter staat op de dozen van Koopmans wel aangegeven dat de cake sporen kan bevatten van melk en ei. Wat is jouw recept voor vegan cake zonder bakmix van Koopmans, dus je eigen recept?

Martine op 16-2-2017 - 19:27

Hoi Shalini, 'sporen van' is een waarschuwing voor mensen die allergisch zijn over mogelijke kruisbesmetting in de fabriek. Aangezien het om minuscule hoeveelheden gaat die niet bewust worden toegevoegd heeft gebruiken de meeste vegan dit soort producten gewoon. Uiteraard kun je ook prima cake bakken zonder mix. Als je dit recept maakt met een zakje vanillesuiker in plaats van de kruiden krijg je een 'normale' cake https://vegetus.nl/gembercake/

Jolijn op 20-2-2017 - 8:44

Ik heb de cake gemaakt met Mild & Creamy Citroen volgens de aanwijzingen hier in de comments! Met glazuur en citroenrasp erop! Heerlijk! Het cakeje viel goed in de smaak. Hij bleef wel een beetje aan de kleine kant. Ik zit er haast aan te denken dat ik de volgende keer misschien wel 1.5x zoveel mix ga gebruiken zodat hij net zo hoog wordt als een traditionele cake. Dankjewel voor het heerlijke en makkelijke recept! Een aanrader!

Martine op 20-2-2017 - 9:16

Fijn dat het goed gelukt is Jolijn! Meer maken kan natuurlijk altijd :D

Chantal op 24-3-2017 - 15:48

Hoeveel vloeibare alpromargarine of olie heb ik nodig in een appeltaart?,normaal moet je 125 gram boter gebruiken. Of blijft dat hetzelde. Groetjes chantal

Martine op 24-3-2017 - 16:36

Hoi Chantal, ik heb nog nooit appeltaartmix gemaakt met vloeibare margarine, maar ik denk dat je de boter 1 op 1 kunt vervangen. Je zou eventueel ook het recept van de veganchallenge kunnen volgen. Dat is ontwikkeld met vloeibare margarine: https://veganchallenge.nl/hollandsche-appeltaart/

Duco op 9-5-2017 - 11:04

Zoek eens op 'vegan soda cake' op Youtube! Je kan een standaard cakemix zoals Koopmans gebruiken en alleen spa rood toevoegen (hoe vreemd het ook klinkt). Even mixen en bakken voor 30 a 45 minuten. Ik heb het net geprobeerd en de cake is heerlijk geworden! Natuurlijk iets minder luchtig dan de normale cakes met ei, melk of olie, maar nu is de cake een stukje gezonder, en net zo lekker! Echt het proberen waard!!

Martine op 10-5-2017 - 14:16

Hoi Duco, ik heb het geprobeerd met spa rood, maar ik vond het resultaat niet zo goed. Fijn dat het voor jou wel werkt, maar ik houd het bij mijn eigen recept ;-)

nathalie op 3-6-2017 - 18:06

Net een grote versie van de cake gemaakt met chocolade en in een springvorm. alle ingrediënten dubbel gebruikt en de cake smaakt verrukkelijk. Thanks ;)

nathalie op 16-6-2017 - 14:36

Beste Martine, Ik lees dat je zelf zonder cake mix een cake bakt. Heb je hiervan misschien het recept? Ik kom er zelf namelijk niet uit.. alvast heel erg bedankt! Groetjes

Martine op 16-6-2017 - 16:22

Hoi Nathalie, je zou bijvoorbeeld dit recept kunnen nemen, en dan plantaardige melk gebruiken in plaats van sinaasappelsap. Dan krijg je een 'gewone' cake. Je kunt deze ook in een langwerpige cakevorm bakken in plaats van in een tulband. https://vegetus.nl/sinaasappel-cake/

nathalie op 16-6-2017 - 16:43

Lieve Martine, Bedankt voor je snelle reactie. Ik ga het proberen, dank je ;)

Marjolein op 10-7-2017 - 23:08

Lekkere cake! Al twee keer goed gelukt ;) Ik had ongezoete sojamelk, zonnebloemolie en 2 zakjes vanille suiker gebruikt.

Evelyn op 3-10-2017 - 20:10

Zou ik dit recept ook met een glutenvrije cake mix kunnen maken?

Martine op 6-10-2017 - 11:43

Hoi Evelyn, je kun het zeker eens proberen. Ik heb zelf geen ervaring met glutenvrije bakmixen.

Elfie op 12-10-2017 - 21:17

Is de baktijd hetzelfde met cupcakes?

Martine op 15-10-2017 - 21:56

Hoi Elfie, cupcakes moeten waarschijnlijk ietsje korter bakken. Blijf aan het eind van de baktijd in de buurt van de oven, zodat ze niet verbranden.

Madeleine op 14-10-2017 - 15:34

Nog simpeler; blikje coca cola (geen light of iets) van 330ml, in een keer leeg gieten in een kom, mix erbij, voorzichtig mengen en bakken maar. Perfecte cake!

Martine op 15-10-2017 - 21:26

Hoi Madeleine, dat hb ik ook wel eens geprobeerd, maar ik vond het resultaat te zoet en ook een beetje taai. Maar smaken verschillen!

Krista op 16-10-2017 - 20:58

Hallo Ik mag een klein taartje zonder vulling bakken voor een jongetje dat 5 wordt. Nu mag hij geen koemelk, kipeiwit en pinda/ noten. Nu wilde ik u recept gebruiken maar dan met glutenvrije cake mix. Heeft u nog tips of ideeën zodat ik t goed maak? Mvg Krista

Martine op 16-10-2017 - 22:19

Hoi Krista, ik durf niet te garanderen dat dit recept ook werkt met een glutenvrije mix. Mag het jongetje waar je voor gaat bakken ook geen tarwe/gluten? Anders zou ik het liever met een gewone cakemix van tarwemeel doen, of met één van de taart-recepten op deze site.

Krista op 17-10-2017 - 11:08

Het jongetje mag geen koemelk, kipeiwit en pinda/ noten. Hij heeft geen gluten allergie hoor ik net.... Probeer ik dat bedankt!!!

Monique op 17-10-2017 - 19:08

Echt heel erg goed gelukt! Mijn dochter wilde zo graag vegan cakejes en ik had al een paar pogingen gedaan, maar dat werde kleffe happen. Nu geprobeerd met Lidl mix voor boerencake, sojamelk en olijfolie en dan in kleine cakevormpjes. 30 minuten in de oven en perfecte cakejes! Mooi luchtig met een licht knapperige bovenkant. Bedankt!

Martine op 18-10-2017 - 11:34

Fijn Monique!

Emmeke op 20-10-2017 - 20:48

Uitstekend recept, dank je wel. Ik heb vandaag deze cake gemaakt met alpro yoghurt limoen/citroen en hij was erg geslaagd.

Martine op 23-10-2017 - 17:39

Fijn dat het goed gelukt is Emmeke!

Manfred op 13-12-2017 - 16:37

Koopmans boerencake mix met Oatly havermelk, Becel plantaardige margarine en een zakje vanillesuiker. Alles op kamertemperatuur. Cake werd meer een platte scone. Hard en droog. De havermelk en de margarine zijn waarschijnlijk geen goed idee, maar ik vroeg me ook af hoe het met de 400 gram mix zit? Een reguliere cake heeft de helft. Morgen proberen met soja, olie en de drie eetlepels appelmoes uit de comments. Overigens ook de oven gecheckt tijdens het bakken, en hij is slechter dan ik dacht. Schommelt zo 15 graden heen/weer. 🙄

Manfred op 14-12-2017 - 21:56

Poging 2... 😁 Ah! Die 400. Ik heb dus p.o. Cakemeel gepakt. Geprobeerd met nu 200 gram en olie en appelmoes. Lekkere cake maar plat! Ik stop met klooien. Zal binnenkort cakemix proberen. Het viel me ook op dat de oven niet meer op temperatuur komt nadat ik de cake erin heb gezet. 150 graden na 55 minuten. Kan niet goed zijn... 😒

Martine op 19-12-2017 - 14:32

Hoi Manfred, het is inderdaad essentieel om cakeMIX te nemen en niet cakeMEEL. En het klinkt alsof je oven inderdaad ook niet helemaal goed werkt...

Raneshma op 1-2-2018 - 11:08

Hoi Martine, Ik wil de cake ook graag gaan maken, maar kan er ook andere melk dan soja melk gebruikt worden. Iemand die lactose intolerantie heeft en ook nog allergisch is voor soja zal dit ook eten. Hoor het graag van je!

Martine op 5-2-2018 - 11:16

Hoi Raneshma, je kunt ieder soort plantenmelk gebruiken voor dit recept, dus bijvoorbeeld amandel- of havermelk. Succes!

Amber op 31-3-2018 - 22:20

Gister gemaakt voor een babyshower, mijn eerste vegan cake. Geweldig! Super goed gelukt en iedereen vond het heerlijk. Ik had de boerenmix gebruikt met sojamelk en zonnebloemolie. En feestelijk versierd met glazuur en blauwe muisjes. Ga zeker vaker zo'n cake bakken, dank!

Martine op 2-4-2018 - 11:38

Super leuk Amber! Fijn dat het zo goed in de smaak viel.

Ans op 20-4-2018 - 7:06

Best wel goed gelukt! Dank je wel voor het recept. Ik ga er een trifle mee maken.

Martine op 11-5-2018 - 16:35

Leuk Ans!

Marlous op 21-5-2018 - 7:53

Hoi Martine, ik heb hem gemaakt met de Alpro Soya Baristo, deze melk is nog wat steviger en werkte super, de cake kwam perfect uit de oven, zonder thermometer gebruikt te hebben. Dank voor je recept!

Martine op 21-5-2018 - 16:41

Dankjewel voor de tip Marloes! Fijn dat het zo goed gelukt is.

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.