Burrito’s met zoete aardappelvulling

door onder Avondmaaltijd, Lunch
Kenmerken: , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 3 à 4 personen
Burrito's met zoete aardappel, vegan

Ik had even een zoete aardappel kick, dus behalve de bladerdeeg pizza van twee weken terug, maakte ik ook nog burrito's met zoete aardappel erin. Mmmm! Mexicaanse kruiden en zoete aardappel is één van mijn favoriete combi's en in deze burrito's komen ze goed tot hun recht. De vulling van de wraps is lekker smeuïg, met een beetje beet van de rijst en de kidneybonen.

De ingrediëntenlijst lijkt lang, maar dit recept is lekker snel klaar en je kunt er veel mensen mee te eten geven, of gewoon zelf meerdere maaltijden uithalen. Met alle vulling-opties erbij is dit recept genoeg voor 4 personen (8 wraps), als de de vulling simpel houdt is het eerder voor drie (6 wraps). Als je de dichtgevouwen burrito's in folie wikkelt, kun je ze ook best meenemen naar je werk, of naar een picknick.

Ingrediënten

  • 80 gram (zilvervlies) rijst of ander graan
  • 2 zoete aardappels, in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1 1/2 kop (1 blikje) kidneybonen
  • 6-8 grote tortillawraps
  • een paar handjes sla (optioneel)
  • twee tomaten, in blokjes (optioneel)
  • 1 avocado, in blokjes (optioneel)
  • 1 handje geraspte vegan kaas (optioneel)
  • Amerikaanse chilisaus, bijvoorbeeld Frank's RedHot (optioneel)

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoom de blokjes zoete aardappel 8 minuten in een pan in een laagje water, of 5 minuten in de magnetron, tot ze beetgaar zijn.

Verhit ondertussen een scheutje olie in een grote hapjespan en fruit de ui glazig. Draai het vuur wat omlaag, voeg de tomatenpuree en knoflook toe, en laat ze even meebakken. Doe het water, de kruiden en het zout erbij er roer tot een dikke saus. Voeg tot slot de gaargekookte rijst, zoete aardappel en de kidneybonen toe. Meng alles goed door elkaar en laat het op laag vuur nog even lekker doorwarmen.

Nu kun je de burrito's gaan vullen. Plaats een wrap op je werkvlak en leg er in de breedterichting een rijtje optionele toppings zoals sla, tomaat, avocado en kaas op. Laat aan de randen van de wrap een paar cm vrij. Leg bovenop de toppings een langwerpig hoopje van de zoete aardappelvulling. Pas op dat je niet te veel vulling gebruikt, anders kun je hem zometeen niet netjes dichtvouwen.

Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen over de vulling, net zoals je bij een loempia zou doen. Vouw nu de onderrand van de wrap naar boven over de vulling en rol de wrap door, tot het een mooie ronde dichtgevouwen burrito is geworden. Leg de gevouwen burrito met de naad naar beneden op een bord, en vul de rest van de wraps op dezelfde manier.

16 Reacties

Sanne op 18-8-2015 - 16:24

Oh Martine, dit klinkt zo lekker! Vorig jaar zomer at ik super veel zoete aardappel, maar daarna eigenlijk niet meer.. m'n vriend vindt het niet lekker, hoe stom! Ik denk dat ik binnenkort weer eens ga proberen :) misschien wel op deze manier! Liefs

Martine op 18-8-2015 - 16:52

Dit bewijst maar weer eens dat er altijd wel iemand is die iets niet lekker vindt, zelfs zoete aardappel. Ik ben benieuwd of je hem nog over kunt halen. En anders is er meer voor jou!

W. op 23-8-2015 - 11:51

Jouw wrap met bataat chili staat bijna wekelijks op het menu. Deze variant is misschien een goede afwisseling. Ik ga het snel eens proberen.

Martine op 24-8-2015 - 13:12

Ja, dit lijkt wel een beetje op die chili met wraps, maar dan wat steviger. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

HW op 10-9-2015 - 15:32

Hoi Martine, ik vroeg me af welke wraps jij hebt gebruikt en waar die verkrijgbaar zijn. Niet alle tortilla wraps zijn vegan toch?

Martine op 10-9-2015 - 15:46

Hoi HW, in veel tortillawraps zitten e-nummers die in theorie dierlijk kunnen zijn, maar in de praktijk zijn ze meestal plantaardig. Ik gebruik vaak de wraps van Lidl met een vegan logo erop, of die van AH huismerk, waarvan ik van de klantenservice bevestiging heb gehad dat de ingrediënten plantaardig zijn.

HW op 10-9-2015 - 15:56

TOP! dan ga ik dit recept maken met wraps van AH huismerk. Dankjewel!!

Jan op 14-3-2016 - 15:53

Deze wraps gegeten afgelopen weekend. Erg lekker door combi van zoet en pittig. Mijn vriendin miste een frisje/zuurtje (we hadden geen chilisaus) en heeft daarom wat kappertjes in haar wrap gedaan. Ook erg lekker.

Chantal op 20-5-2016 - 18:06

Was heerlijk, ik heb echter zelfgemaakte chilisaus gebruikt. Misschien ook een idee? 100 % veganistisch en wellicht voordeliger

Martine op 20-5-2016 - 20:42

Dankjewel voor de feedback Chantal! Hoe maak jij zelf chilisaus?

Chantal op 1-6-2016 - 14:13

Nou, ik heb het het nog niet zo vaak gemaakt, maar dit is mij recept 10 eetlepels water 10 eetlepels rijstazijn 10 eetlepels suiker Dat koop je in tot een siroop Daarnaast naar smaak pepers met of zonder zaadlijsten, in een vijzel fijnstampen met zout en een paar teentjes knoflook en dat voeg je samen met de siroop. Zeer budgetvriendelijk en E nummer vrij

Martine op 1-6-2016 - 14:46

Thanks, ik ga het eens proberen. Dit klinkt trouwens meer als Aziatische dan Amerikaanse chilisaus. Maar het is vast sowieso lekker.

Cindy op 21-6-2017 - 19:27

Vandaag dit recept gemaakt en het was echt heerlijk. Heel eenvoudig te maken, erg vullende en ik als niet zoete aardappel liefhebber was zeer positief verrast. Dank je wel!

Martine op 22-6-2017 - 15:06

Leuk Cindy!

Christien op 23-10-2017 - 17:29

Dit is zo lekker. Onze meisjes vinden het ook heerlijk. Ik doe er altijd nog een theelepel ahornsiroop. Geeft net dat extraatje.

Martine op 23-10-2017 - 17:46

Leuk Christien!

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.