Burrito’s met zoete aardappelvulling
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 20 minuten, totaal 30 minuten |
Voor: | 3 à 4 personen |
Ik had even een zoete aardappel kick, dus behalve de bladerdeeg pizza van twee weken terug, maakte ik ook nog burrito's met zoete aardappel erin. Mmmm! Mexicaanse kruiden en zoete aardappel is één van mijn favoriete combi's en in deze burrito's komen ze goed tot hun recht. De vulling van de wraps is lekker smeuïg, met een beetje beet van de rijst en de kidneybonen.
De ingrediëntenlijst lijkt lang, maar dit recept is lekker snel klaar en je kunt er veel mensen mee te eten geven, of gewoon zelf meerdere maaltijden uithalen. Met alle vulling-opties erbij is dit recept genoeg voor 4 personen (8 wraps), als de de vulling simpel houdt is het eerder voor drie (6 wraps). Als je de dichtgevouwen burrito's in folie wikkelt, kun je ze ook best meenemen naar je werk, of naar een picknick.
Ingrediënten
- 80 gram (zilvervlies) rijst of ander graan
- 2 zoete aardappels, in blokjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 tenen knoflook, gesnipperd
- 100 ml water
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels oregano
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1 1/2 kop (1 blikje) kidneybonen
- 6-8 grote tortillawraps
- een paar handjes sla (optioneel)
- twee tomaten, in blokjes (optioneel)
- 1 avocado, in blokjes (optioneel)
- 1 handje geraspte vegan kaas (optioneel)
- Amerikaanse chilisaus, bijvoorbeeld Frank's RedHot (optioneel)
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoom de blokjes zoete aardappel 8 minuten in een pan in een laagje water, of 5 minuten in de magnetron, tot ze beetgaar zijn.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een grote hapjespan en fruit de ui glazig. Draai het vuur wat omlaag, voeg de tomatenpuree en knoflook toe, en laat ze even meebakken. Doe het water, de kruiden en het zout erbij er roer tot een dikke saus. Voeg tot slot de gaargekookte rijst, zoete aardappel en de kidneybonen toe. Meng alles goed door elkaar en laat het op laag vuur nog even lekker doorwarmen.
Nu kun je de burrito's gaan vullen. Plaats een wrap op je werkvlak en leg er in de breedterichting een rijtje optionele toppings zoals sla, tomaat, avocado en kaas op. Laat aan de randen van de wrap een paar cm vrij. Leg bovenop de toppings een langwerpig hoopje van de zoete aardappelvulling. Pas op dat je niet te veel vulling gebruikt, anders kun je hem zometeen niet netjes dichtvouwen.
Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen over de vulling, net zoals je bij een loempia zou doen. Vouw nu de onderrand van de wrap naar boven over de vulling en rol de wrap door, tot het een mooie ronde dichtgevouwen burrito is geworden. Leg de gevouwen burrito met de naad naar beneden op een bord, en vul de rest van de wraps op dezelfde manier.
16 Reacties
Schrijf een reactie